Vinkkilista: Työyhteisön kehittäjäkoulutus avoimessa amk:ssa lukuvuonna 22-23

Ilmoittautuminen Humakin avoimen amk:n opintoihin alkaa verkkokaupassamme 1.8.2022 kello 12. Kokosimme tähän uutisiin tärpit ja vinkit suosituista työyhteisön kehittäjä -opinnoistamme. YP-TYKE on yksi Humakin suosituimpia tutkintokoulutuksia ja vuosien mittaan myös avoimen amk:n täydennyskoulutus on saavuttanut arvostetun aseman työyhteisöasiantuntijoiden täydennys- ja jatkokoulutuskursseina.

Koulutukset toteutetaan verkossa ja niihin on mahdollista osallistua mistä päin tahansa.

Infotilaisuus avoimen amk:n opinnoista ja ilmoittautumisesta järjestetään verkossa perjantaina 29.7. klo 14-15.00. Linkki Zoomiin. Avoimen amk:n tarjonnassa on yli 200 kurssia, opintokokonaisuutta ja polkuopintoja.

Banneri Avoimen AMKin tarjonnasta 2022-23, jossa kuvana nauravainen nainen tietokone sylissään.

Työyhteisön kehittäjäkoulutus tarjoaa uutuutena nyt yksittäisiä kursseja!

Tätä on toivottu. Alkavan lukuvuoden tarjontaan on lisätty mahdollisuus ilmoittautua nyt myös yksittäisisiin työyhteisön kehittäjäkoulutuksen kursseille. Tämän alan kursseja löytyy verkkokaupastamme yli 20!

Muun muassa seuraavat opintojaksot löytyvät verkkokaupastamme. Huomaathan, että yksittäiset opintojaksot eli kurssit liittyvät laajempiin osaamiskokonaisuuksiin ja polkuopintoihin. Linkki johtaa kunkin kurssin sivulle* verkkokaupassa.

*Monesta kurssista toteutuksia sekä syys-, kevät- että kesälukukaudella. Linkki johtaa toteutukseen, joka järjestetään ensimmäisenä.

Osaamiskokonaisuudet laajempien teemojen ja kokonaisuuksien hallintaan

Verkkokaupassamme löytyvät osaamiskokonaisuudet kokoavat yhteen opintojaksoja, jotka liittyvät samaan teemaan. Ne on suunniteltu tukemaan työelämän täydennyskoulutustarpeita. Kaikki ylläolevat yksittäiset opintojaksot ovat myös osa laajempaa kokonaisuutta.

Viimeinen ilmoittautumispäivä syksyn toteutuksiin on kaksi viikkoa ennen toteutuksen alkamisaikaa. Paikkoja on rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Seuraavia työyhteisön kehittäjäkoulutus -osaamiskokonaisuuksia löytyy verkkokaupastamme:

Bannerikuva Avoimen AMKin myynnin aloituksesta 1.8.2022 kello 12, kuvituskuvana graafinen ihmishahmo istumassa jalat koukussa ja tietokone sylissä.

Polkuopinnot AMK tai YAMK-tutkintoon on vaihtoehtoinen tapa päästä tutkinto-opiskelijaksi

Yhteisöpedagogitutkinnon (AMK ja YAMK) tarjoava Työyhteisön kehittäjäkoulutus on Humakin vetovoimaisimpia tutkintoon johtavia koulutuksia. Tämä tarkoittaa, että yhtä opiskelupaikkaa tavoittelee useampi hakija. Ammattikorkeakoulut ovat kehittäneet perinteisen todistus- ja valintakoevalinnan rinnalle vaihtoehtoisen tavan hakeutua tutkintoon johtavaan koulutukseen: polkuopinnot.

Kun opiskelija on opiskellut polkuopinnoissa vaadittavan määrän opintoja, on hänellä mahdollista hakea tutkinto-opiskelijaksi erillishaussa tavallisen valintakoeprosessin ulkopuolella. YP-TYKE -koulutukseen on erillishaku kahdesti vuodessa: toukokuussa ja marraskuussa. Huomaathan kuitenkin, että erillishaussa polkuopintojen perusteella tutkinto-opiskelijaksi otettavien määrä on rajoitettu, joten opintojen suorittaminen ei takaa paikkaa tutkinto-opiskelijana.

Työyhteisön kehittäjäkoulutus tarjoaa seuraavat polkuopinnot lukuvuonna 2022-23:

Jos maksat opinnot itse, muista verovähennysoikeus!

Avoimen amk:n opinnot ovat kaikille avoimia korkeakouluopintoja. Ilmoittautuminen tapahtuu Humakin avoimen amk:n verkkokaupassa. Opiskelu on maksullista, mutta ne maksavat enintään 300 euroa lukuvuodessa (maksukatto). Viiden opintopisteen laajuisen kurssin hinta on 75 euroa.

Hinta on hyvin kilpailukykyinen verrattuna perinteiseen henkilöstö- ja työyhteisöalakursseihin. Samalla summalla opiskelet useamman kurssin  ja opit enemmän, mutta myös opinnot vaativat enemmän omatoimisuutta ja aktiivisuutta. Kansallinen koulutuksen arviointikeskus (Karvi) auditoi korkeakouluopintojen laadun säännöllisin väliajoin ja laatu on kansainvälisesti tunnustettua.

Muistathan, että voit vähentää itse maksamasi koulutusmenot, jotka ovat tarpeen työtehtäviesi vaatiman tai tarvittavan ammattitaidon säilyttämiseksi tai ylläpitämiseksi siinä työssä, joka sinulla on ollut ennen koulutusta. Lisätietoja verohallinnon sivuilla.

Kysy työnantajaltasi mahdollisuutta kehittää omaa työpaikkaasi osana opintotehtäviäsi

Moni työnantaja kustantaa työntekijöidensä täydennyskoulutuksia. Kysy työpaikkasi henkilöstöhallinnolta mahdollisuutta opiskella Humakin avoimessa osin työaikaasi.

Monet oppimistehtävät ovat sellaisia, jotka voivat hyödyntää suoraan työpaikkasi erilaisia henkilöstön tai työyhteisön kehittämisprojekteja sekä antava päivityksiä työlainsäädännöstä ja työsuhdeasioista.

Korjattu 1.8.: YP-TYKE -koulutukseen on erillishaku kahdesti vuodessa: toukokuussa ja marraskuussa.