Tule viimeistelemään tutkintosi valmiiksi – Humakin ainutlaatuinen ja ainutkertainen erillishaku käynnistyy 10.4.!

Kuva laiturista auringonlaskussa kesäillassa. Kuvan päällä on teksti: Kesäilta laiturilla on ihan kiva, mutta oletko kuullut Humakin erikoishausta?

Humakin kertaluontoinen erillishaku kutsuu suorittamaan tutkinnon loppuun. Hakuaika 10. – 24.4.2024. Opiskelijavalinnat tehdään toukokuussa 2024 ja opiskeluoikeus alkaa viimeistään 1.6.2024.

Kuka voi hakea?

Erillishaussa voivat hakea 1) ne, joiden opinnot Humakissa ovat jääneet kesken ja 2) ne, joilla on Humakin opiskelualoja vastaavat, tähän hakuun soveltuvat, keskeneräiset opinnot ilman tutkintoa. Mikäli pohdit omien opintojesi soveltuvuutta, tutustu hakukelpoisuuden ehtoihin ja ota tarvittaessa yhteyttä Humakin hakijapalveluihin. Yhteystiedot löydät tämän sivun lopusta.

Yhteisöpedagogi (AMK) -tutkintoon soveltuvia koulutuksia voivat olla:

  • Sosiaali- ja terveysala (esim. sairaan- ja terveydenhuoltoala, sosionomi)
  • Kasvatusala
  • Henkilöstön tai organisaation kehittäminen (HRD)
  • Turismi ja matkailuala soveltuvin osin
  • Toisessa korkeakoulussa suoritetut yhteisöpedagogin opinnot

Kulttuurituottaja (AMK) -tutkintoon soveltuvia koulutuksia voivat olla:

  • Matkailu
  • Elokuva
  • Taide- ja kulttuuriala (kuvataide, musiikki, teatteri, tanssi)
  • Media ja viestintä (myös tv ja radio)
  • Journalismi
  • Muotoilu ja käsityö
  • Graafinen suunnittelu
  • Hotelli- ja ravintola-ala
  • Toisessa korkeakoulussa suoritetut kulttuurituottajan opinnot

Tulkki (AMK), viittomakielen tulkkaus, soveltuvia koulutuksia voivat olla:

  • Tulkki (AMK), viittomakielen ja puhevammaisten tulkkaus

Erillishaku ei ole ylempi AMK -haku. Tässä haussa et voi hakea valmiilla tutkinnolla.


Hakukelpoisella hakijalla on

  • Suomalaisessa korkeakoulussa kesken jäänyt tutkinto sekä
  • Opintorekisteriin merkittyjä alle 10 vuotta vanhoja suorituksia tutkintoon Yhteisöpedagogi (AMK) hakiessa 160 op ja tutkintoihin Kulttuurituottaja (AMK) tai Tulkki (AMK) hakiessa 180 op ja suoritetut opinnot ovat hyväksiluettavissa tavoitetutkintoon. Hakukelpoisuuteen vaadittavat opintopisteet tulee olla suoritettuna ja kirjattuna opintorekisteriin hakuajan päättymiseen mennessä eli viimeistään 24.4.2024 klo 15.00 siten, että ne näkyvät virallisella opintosuoritusotteella.

Hakukelpoisella hakijalla ei saa olla toista voimassa olevaa opiskeluoikeutta suomalaiseen korkeakouluun. Haussa ei voi hakea valmiilla tutkinnolla. Yhteisöpedagogi (AMK) ja Tulkki (AMK) tutkintoihin hakiessa hakijan tulee täyttää humanistisen ja kasvatusalan terveyteen ja toimintakykyyn liittyvät vaatimukset. Kesken jääneiden opintojen keskeytymisestä on pitänyt kulua vähintään 6 kuukautta.

Miksi hakea Humakin erillishaussa?

Nykymuotoinen aikuiskoulutustuki on päättymässä 31.7.2024. Hakemalla erillishaussa voit aloittaa opintosi jo kesällä 2024, jolloin olet oikeutettu hakemaan aikuiskoulutustukea. Tukea on mahdollista saada siirtymäajalla vuoden 2025 loppuun, mikäli tukikausi alkaa viimeistään 31.7.2024. Lue lisää Aikuiskoulutustuki-sivustolta.

Suoritettu tutkinto on arvokas. Se avaa ovia työelämässä ja mahdollistaa jatko-opinnot ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.

Miten hakea? – Opintopolku.fi

Erillishaun haku tapahtuu Opintopolku.fi-osoitteessa.

Valintaperusteet

Hakijan tulee liittää hakemukselleen opintosuoritusote tai jakaa opintosuoritustiedot Oma Opintopolku -palvelusta saatavan linkin avulla. Hakemuksen yhteydessä tulee toimittaa myös erillisen ohjeistuksen mukainen motivaatiokirje (tarkempi ohjeistus Opintopolku.fi -sivustolla).

Hakija voi vastaanottaa vain yhden korkeakoulupaikan samana lukukautena alkavasta tutkintoon johtavasta korkeakoulutuksesta (1.8.–31.12. tai 1.1.–31.7.). Yhden korkeakoulupaikan sääntö koskee sekä yhteishakua että erillishakuja.

Hakukohteet

Hakulomake ja ohjeet motivaatiokirjeeseen Opintopolku.fi -sivustolla.

Kysyttävää? Hakijapalvelut auttaa!

Vastaamme kysymyksiin Humakin hakijapalveluiden palvelukanavissa. Hakijapalvelut: hakijapalvelut(at)humak.fi tai puh. 029 451 9300 (ma-to 13-15).

Hakuaikana yleisiin kysymyksiin vastataan myös Humakin chat-palvelussa, jonka yhteydenottolinkki on Humakin verkkosivujen etusivulla. Chat on käytettävissä hakuaikoina virka-aikaan.

2024-04-04 15:53:07