Marjo Kolehmainen (toim.) Digistelyä, elämää ja osallisuutta – Digitaalinen yhteisöllinen ohjausmalli työpajatoimintaan

Lataa PDF

Miksi on tärkeää, että digitaitoja harjoitellaan työllisyyttä edistävässä toiminnassa? Miten toteuttaa digitaitojen harjoittelu osana työpajatoimintaa? Tämä julkaisu esittelee DigiGym-hankkeessa kehitetyn mallin digitaitojen harjoittelun lähtökohdista, mahdollisuuksista ja käytänteistä.

Digitaalinen yhteisöllinen ohjausmalli on yhteiskehittämällä toteutettavaa ohjauksellista toimintaa, jossa digitaalista mediaa ja teknologiaa hyödyntämällä ja käsittelemällä edistetään vuorovaikutusta, yhdessä olemista ja tekemistä, yhteisöllisyyttä ja osallisuutta. Ohjauksellinen toiminta voi olla joko fyysisessä tai digitaalisessa ympäristössä tapahtuvaa tai niiden sekoitus. Digitaalista mediaa ja teknologiaa voidaan hyödyntää toiminnassa välineenä, toimintana ja/tai sisältönä.

Digistelyä, elämää ja osallisuutta – Digitaalinen yhteisöllinen ohjausmalli työpajatoimintaan -julkaisu antaa työpajatoimijoille ideoita ja konkreettisia malleja osallistujien tarpeet huomioivaan, digiosaamista ja -osallisuutta lisäävään toimintaan osana työpajan muuta toimintaa. Julkaisu sopii työllisyyttä edistävien tahojen ammattilaisille nuoriso- ja sosiaalialoilla sekä alojen opiskelijoille ja kouluttajille.

Voit lukea julkaisun tästä.

DigiGym oli Humanistisen ammattikorkeakoulun ja Valo-Valmennusyhdistyksen toteuttama, osittain Euroopan sosiaalirahaston rahoittama REACT-EU-hanke vuosina 2021–2023.

Digigym -hankkeen logot. Humak, Valovalmennus, Vipuvoimaa EU:lta ja ESR.


ISBN 978-952-456-449-6

ISSN 2343-0664 (painettu)

ISSN 2343-0672 (verkkojulkaisu)   

Humanistinen ammattikorkeakoulu julkaisuja, 167

© Humanistinen ammattikorkeakoulu ja tekijät, 2023, Helsinki