Alman manageri, Deafmetalin suunnittelija ja ruotsalainen kulttuuriyrittäjyyden guru Humak Creven ilmaiswebinaarissa 18.12.

Antti Kosonen ja Jenni Ahtiainen Creven seminaarissa.

Humanistinen ammattikorkeakoulu järjestää yhdessä Turun ammattikorkeakoulun, Aalto-yliopiston, Hämeen ammattikorkeakoulun, Lapin yliopiston, Muotoilukeskus MUOVAn ja Österbottens Hantverin kanssa luovien alojen yrityttäjille ilmaisen verkkoseminaarin, jossa huippuasiantuntijat kertovat, kuinka luovilta aloita ponnistetaan kansainväliseen menestykseen.  Asiantuntijoina luovien alojen yritysten kansainvälisyys -seminaarissa ovat Alman manageri Antti Kosonen, kansainvälisille tähdille esiintymisvaatteita suunnittelevan Deafmetalin Jenni Ahtiainen sekä kulttuurialan “yrityshautoja” Martin Q. Larsson, joka avaa näkökulmia siihen, miksi ruotsalaiset menestyvät kansainvälisessä musiikkibisneksessä.

Luovien alojen yritysten kansainvälistyminen – kokemuksia ja keskustelua

Neuvonta on tarkoitettu yrityksille, joiden kohteena ovat kansainväliset markkinat nyt tai tulevaisuudessa. Seminaarissa kv-markkinoille ponnistaneet yrityksiset kertovat kokemuksistaan ja osallistujat pääsevät haastattelemaan kv-haasteita kohdanneita yrittäjiä. Myös median edustajat ovat tervetulleita seminaariin, joka järjestetään Humakin luovien alojen yrityspalvelun Creven toimesta keskiviikkona 18.12. Klo 9-11.

Tilaisuudessa kuullaan kansainvälistymisessä onnistuneiden yritysten tarinoita eri näkökulmista ja tarkoituksena on tarjota osallistujille rohkaisua, innostusta ja työkaluja matkalla kohti kansainvälisiä markkinoita.

Seminaari järjestetään kokonaan verkossa. Tämä tarjoaa paikasta riippumatta osallistumismahdollisuuden tähän maksuttomaan seminaariin. Iso osa luovien alojen tuotannosta pystytään jakamaan verkon kautta ja Creven pyrkimyksenä on perinteisen yrityspalvelun rinnalla tarjota yhä enemmän palveluita verkossa. Tilaisuuden mahdollistaa Humanistisen ammattikorkeakoulun ESR-rahoitteinen Creve 2.0-hanke.

Kansainvälistymistilaisuuden asiantuntijavieraat edustavat luovia aloja monipuolisesti. 

Antti Kosonen: Miten vallataan maailma – Case Alma 

PME Recordsin toimitusjohtaja Antti Kosonen tunnetaan parhaiten näkyvää kansainvälistä uraa tekevän laulaja Alman managerina. Antti Kosonen valottaa esityksessään pitkäjänteisen työn merkitystä kansainvälisen menestyksen taustalla.

Jenni Ahtiainen, DEAFMETAL: Sattuman kautta maailmalle 

Muotoilija Jenni Ahtiainen on suunnitellut esiintymisasusteita maailmantähdille kuten Marilyn Manson, Snoop Dogg ja Bono. Jennin ja DEAFMETAL yrityksen tarina on kiehtova – Jenni menetti kuulonsa ja alkoi käyttää kuulolaitteita. Tämä johti oivallukseen kuulolaitteiden koristelemisesta ja antoi kipinän useita palkintoja keränneen brändin perustamiselle.

Martin Q. Larsson, kulttuurialojen yrityshautomo KLUMP: Luovien alojen yrittäjän tärkeät verkostot Ruotsissa 

Kansainvälistä näkökulmaa tilaisuuteen tuo Ruotsalainen Martin Q. Larsson. Martin on ruotsalainen yritysvalmentaja, työyhteisökehittäjä ja nykymusiikin säveltäjä. Parhaillaan Martin johtaa yrityshautomo KLUMPia Tukholman Botkyrkassa, keskittyen kulttuuriin ja sosiaaliseen yrittäjyyteen.

OSALLISTUMINEN 

Tilaisuus järjestetään Zoom-verkkoympäristössä ja tilaisuuteen on avoin pääsy, etukäteisilmoittautuminen vaaditaan (www.creve.fi). Osallistuminen vaatii verkkoyhteyden. Suositeltava osallistumistapa on mobiililaitteen kautta.

Creven yrityspalvelut ovat vakiinnuttaneet asemansa

Creve on tuottanut luovien alojen yritysneuvontapalveluja jo kymmenen vuoden ajan. Nyt käynnissä olevan Creve 2.0-hankkeen aikana toiminta laajentuu verkostomaisella toimintatavalla valtakunnalliseksi palveluksi.

– On tärkeää tuoda luovien alojen osaamista muiden alojen yritysten tietoisuuteen ja nostaa esille sitä, millaista liiketoiminnallista hyötyä luovalla osaamisella voidaan rakentaa, kertoo liiketoiminnan ja yrittäjyyden asiantuntija Leena Janhila Humakista.

– Suunnitelmissa on, että Creve 2.0 -hankkeen kautta pääsemme testaamaan myös VR-ympäristöjä osana luovien alojen yrityspalveluja, lisää Creve 2.0-hankkeen projektipäällikkö Benny Majabacka.

Creve 2.0 -hanketta koordinoi Humak. Valtakunnallista hanketta toteuttamassa ovat myös Turun ammattikorkeakoulu, Aalto-yliopisto, Hämeen ammattikorkeakoulu, Lapin yliopisto, Muotoilukeskus MUOVA ja Österbottens Hantverk. Hanke on rahoitettu Luovaa osaamista ESR-ohjelmasta ja se päättyy vuoden 2020 lopussa.

Lisätiedot: 

Creve (www.creve.fi

Creven yhteistyölkumppanit.
Hankkeessa mukana.
2019-12-11 12:12:50