Tulkkaustoiminnan kehittäminen (ylempi AMK) alkaa Helsingissä – hae 30.3. kello 15 mennessä

Neljä piirrettyä kättä heiluu eri suuntiin. Taustalla puhekuplia.

Tulkki (ylempi AMK), Tulkkaustoiminnan kehittäminen -hakukohde (90 op) on mukana kevään 2023 yhteishaussa. Koulutus järjestetään monimuotototeutuksena ja se on mahdollista suorittaa työn ohella. Hae 30.3.2023 klo 15:00 mennessä ja tee lisäksi valintatehtävä 6.4.2023 kello 15.00 mennessä.

Tulkkausalan maisteritasoa vastaava koulutus on tarkoitettu Tulkki (AMK) -tutkinnon suorittaneille viittomakielen tulkeille, puhevammaisten tulkeille ja asioimistulkeille. Koulutukseen voivat hakea myös opistotason viittomakielen tulkin tutkinnon suorittaneet. Hakijalla tulee olla myös hakukelpoisuuden antavan tutkinnon jälkeen hankittu vähintään kahden vuoden työkokemus asianomaiselta alalta. Koulutuksessa saa ajankohtaista tietoa ja täsmällistä päivitystä asiantuntijuuden syventämiseen.

Humanistinen ammattikorkeakoulu (Humak) järjestää koulutuksen yhdessä Diakonia ammattikorkeakoulun (Diak) kanssa. Koulutukseen osallistuu viittomakielen tulkkeja, puhevammaisten tulkkeja, kommunikaatio-ohjauksen asiantuntijoita ja puhuttujen kielten asioimistulkkeja. Asioimistulkit voivat hakea vain Diakin hakukohteeseen.

Koulutus antaa valmiuksia ja uusia näkökulmia tulkkausalan kehittämiseen

Koulutuksen painopisteenä on tulkkausalan toimintaympäristön ja liiketoiminnan laaja-alainen asiantuntijuus. Sen perusperiaatteita ovat tulkkipalvelujen saavutettavuus, eettisyys ja kansainvälisyys. Koulutus antaa valmiuksia käyttää tutkivaa, kehittävää ja innovatiivista työotetta työelämän muutosprosessien hallinnassa.

Koulutuksen laajuus on 90 opintopistettä. Opintoja suoritetaan lukukausittain noin 30 opintopistettä, joten koulutuksen suunniteltu kesto on 1,5 vuotta. Syksyllä 2023 alkavaan koulutukseen on 13 aloituspaikkaa.

Opinnoista valmistuneet voivat työllistyä tulkkaustoiminnan kehittämisen asiantuntijoiksi kehittämis- ja johtamistehtäviin. Tutkinto tuottaa osaajia muun muassa tulkkausalan yrityksiin, koulutus- ja asiantuntijatehtäviin.

 Koulutuksessa keskitytään erityisesti:  

  • tulkkausalan laatutyöhön
  • työhyvinvoinnin johtamiseen
  • strategiatyöhön ja liiketoiminnan kehittämiseen
  • asiantuntijaviestintään ja yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen
  • erilaisten toimintaympäristöjen sekä tulkkauspalveluosaamisen kehittämiseen tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan (TKI) kautta.

Koulutukseen kuuluvien opintojaksojen sisällöt ja tavoitteet löytyvät koulutuksen opinto-oppaasta.

Linkki: https://opintopolku.fi/konfo/fi/toteutus/1.2.246.562.17.00000000000000011363

Koulutus toteutetaan monimuotoisina opintoina

Koulutus toteutetaan monimuoto-opintoina ja siinä hyödynnetään opiskelija- ja työelämälähtöisiä oppimisympäristöjä. Oppimisympäristöt tukevat yhteistyötä opiskelijoiden, opetushenkilöstön, eri työelämän toimijoiden ja asiantuntijayhteisöjen välillä.

Lähiopetusta on Helsingissä 1–2 kertaa lukukaudessa ja kerrallaan yhden päivän.

Etäjaksoihin sisältyy itsenäisiä tehtäviä, verkko-opiskelua sekä aikaan sidottua verkko-opetusta tai ohjausta.

Aikaan sidottu verkko-opetus toteutetaan pääosin lukukausien aikana 2–3 viikon välein. Opetusta on silloin yleensä kahtena peräkkäisenä päivänä niin, että opetus alkaa ensimmäisen päivän iltapäivällä ja jatkuu seuraavan päivän aamupäivällä.

Opiskelijavalinta hakukelpoisille tehdään valintatehtävän perusteella

Opiskelijavalinta YAMK-tutkintoon Tulkkaustoiminnan kehittäminen tehdään valintatehtävän perusteella. Tehtävä tulee palauttaa opintopolkuun viimeistään 6.4.2023 kello 15.00. Lisätietoja löydät opintopolusta (katso em. linkit).

Valintatehtävä koostuu kahdesta osasta, kirjallisesta tehtävästä sekä esittely- ja motivaatiovideosta. Hakijan tulee aina täyttää myös varsinainen yhteishakulomake hakuaikana.

Tekstitoimitus: Marika Stam ja Zita Kóbor-Laitinen.

Lue aiemmin julkaistuja uutisia aiheesta:

Outi Huuskon ja Susanna Sillmanin terveiset tulkeille, jotka harkitsevat koulutukseen hakemista.

 

2023-03-21 12:25:04