Humak mukana Keski-Suomen korkeakouluviikossa – suosituin Humak-kurssi Viittomakielen alkeet

Keski-Suomen lukiolaisille tarjotaan vuosittain mahdollisuus suorittaa viikon verran korkeakouluopintoja. Tänä vuonna 15.–19.4. toteutuvan korkeakouluviikon tarjonnassa on opintoja Humakista, Jyväskylän ammattikorkeakoulusta ja Jyväskylän yliopistosta.  

Korkeakouluviikon tarkoitus on madaltaa lukiolaisten kynnystä hakeutua korkeakouluopintoihin sekä auttaa oman alan löytämisessä. Viikon aikana suoritettavat opinnot ovat laajuudeltaan 1–2 opintopistettä. Suoritetut kurssit hyväksiluetaan lukio-opintoihin ja myös mahdollisesti tuleviin korkeakouluopintoihin.   

Viittomakielen opinnot kiinnostavat monia 

Tänä vuonna korkeakouluviikossa on mukana noin 1 050 opiskelijaa, joista noin 100 ilmoittautui Humakin opintojaksoille. Humakin tarjonnasta kiinnostivat eniten Viittomakielen alkeet sekä Kulttuurituottajan ammatillisuus.    

Viittomakielen alkeita opettava Hanna Putkonen kertoo: ”On valtavan hienoa, että nuoret lukiolaiset ovat kiinnostuneita saavutettavuudesta. He ymmärtävät, kuinka kaikilla on oltava mahdollisuus osallistua ja toimia yhdessä huolimatta siitä, mitä kieltä he käyttävät. Viittomakieli kiinnostaa monia. Kurssin myötä opiskelijat saavat idun yhden maamme vähemmistökielen oppimiseen ja käyttämiseen. Kurssin yhtenä tavoitteena onkin madaltaa kynnystä erikielisten ihmisten kohtaamiselle.” 

Humakin näkökulmasta Keski-Suomen korkeakouluviikkoon osallistuminen edistää oppilaitoksen tunnettuutta. Muutamat nykyiset opiskelijat ovatkin kertoneet osallistuneensa korkeakouluviikon opintoihin ja sitä kautta päätyneet hakemaan Humakiin opiskelemaan. 

Vuonna 2022 korkeakouluviikkoon osallistunut Humakin yhteisöpedagogiopiskelija Kiia Kauppinen sanoo: ”Korkeakouluviikosta sain vahvistusta omalle uravalinnalleni ja myöskin kokemuksen korkeakouluopiskelusta. Tämä kokemus on myös hyvin vastannut sitä todellisuutta, mitä Humakissa opiskelu on.”  

Kolme iloisen näköistä nuorta katsoo matkapuhelinta
Kuvaaja Tero Takalo-Eskola / Terotemedia

Keski-Suomen korkeakouluviikko herättää kiinnostusta myös muualla 

Hyväksi havaittu korkeakouluviikon konsepti kiinnostaa Keski-Suomen lisäksi myös muissa maakunnissa. Korkeakouluviikkoon osallistumismahdollisuutta on tiedusteltu useammalta alueelta ja toimintamallia on esitelty useammalle taholle.    

Korkeakouluilla on tarjolla myös ilmaisia orientoivia opintoja ja kurkistuskursseja, joiden kautta myös muut kuin Keski-Suomen korkeakouluviikkoon osallistuvat voivat tutusta korkeakouluopintoihin. Näistä lisätietoa on saatavilla kuinkin oppilaitoksen avoimen AMK:n ja avoimen yliopiston sivuilla.   

Keski-Suomen korkeakouluviikon opintotarjonta:

 

Lisätietoja:   
Minna Rajalin, lehtori 
Humanistinen ammattikorkeakoulu 
minna.rajalin(at)humak.fi 
p. 0400 349 356  

 

Teksti: Minna Rajalin, Hanna Putkonen, Anna Leino, Iija Eloranta / Humak viestintä

2024-04-15 08:10:25