Järjestin – nuorisoalan järjestöjen tiedontuotantopilotti aloittaa syyskuun lopulla

Järjestin on nuorisoalan järjestöille suunnattu maksuton digitaalinen tiedonkeruu- ja -hallintajärjestelmä. Järjestimen sisällöissä on huomioitu muun muassa OKM:n valtionavustushakemuksen sisältöjä ja muita nuorisoalan järjestökentälle suunnattuja kyselyitä. Järjestimen pilotointi aloitetaan syyskuun lopulla ja ensimmäinen tiedonkeruuvuosi on vuonna 2024.

Järjestimeen kertynyt tieto jää järjestön omaan käyttöön. Kerättyjä tietoja voidaan hyödyntää rahoitus- ja hankehakemuksissa, toimintakertomukseen, vaikuttavuuden osoittamiseen, tiedolla johtamiseen, strategiseen työskentelyyn ja oman toiminnan kehittämiseen. Aikasarjojen avulla järjestöt pystyvät seuraamaan toimintansa muutoksia. Tietoja voidaan tulostaa eri tavoin kootusti tietoa visualisoiden png-tiedostona ja pdf- ja csv-tiedostoina.

Järjestin tuottaa tietoa Nuorisotilastot-palveluun

Järjestimestä tuotetaan tietoa kootusti nuorisotilastot.fi -palveluun (linkki avautuu ulkoisille sivuille). Palvelu kerää ja visualisoi tietoa nuorista ja nuorisotyöstä ympäri Suomen. Kaikille avoin palvelu on tarkoitettu niin ikään käytännön nuorisotyön ja päätöksenteon tueksi. On tärkeää, että myös nuorisoalan järjestöistä on tietoa tällä sivustolla.

Humanistinen ammattikorkeakoulu on kehittänyt Järjestintä nuorisoalan Osaamiskeskus Kentaurissa. Kentaurin toimintaa rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö. Ennen varsinaista ohjelmistokehitystä toteutettiin kartoituksia, selvityksiä ja vaatimusmäärittelyitä, joihin osallistui erilaisia nuorisoalan järjestötoimijoita. Heitä kuultiin myös ohjelmistokehityksen aikana työpajoissa. Käyttäjälähtöinen kehittäminen on ollut tärkeää, jotta Järjestin palvelee parhaalla mahdollisella tavalla moninaista ja autonomista nuorisoalan järjestökenttää.

Kiinnostuitko?

Mikäli kiinnostuit Järjestimestä ja haluaisit ottaa sen käyttöösi omassa järjestössäsi, ota yhteyttä jarjestin(a)humak.fi.

Teksti: Niina Autiomäki.

Kuvassa Järjestin hankkeen logo jossa oikealle ylöspäin nousevassa kuplassa on kolme rinnakkain olevaa i-kirjainta jotka pitenevät oikealle mentäessa.

2023-09-07 16:06:30