Linnea Nuoralan ja Marikki Jaatisen podcast-sarja ponnahti vauhtiin yhteisöpedagogiopintojen ohella

Linnea Nuorala ja Marikki Jaatinen opiskelevat yhteisöpedagogiopintoja Kuopion kampuksella ensimmäistä vuotta. Yhteisöpedagogiopintoihin on ensimmäisenä vuonna kuulunut Viestintä- ja kommunikaatio-osaaminen –opintojakso, jolla Linnea ja Marikki saivat kipinän podcastien tekemiseen.  

“Humakissa on yhteisöllinen tunnelma sekä opinnoissa on mielenkiintoisia ja laajoja opintojaksoja, jotka mahdollistavat erilaisia käytännön projekteja.” tiivistävät Linnea ja Marikki.

Kuvassa Linnea Nuorala vasemmalla ja Marikka Jaatinen oikealla. Kuva: Linnea Nuorala ja Marikki Jaatinen

“Yhteisöpedagogiopinnot mahdollistavat erilaisia projekteja”

Viestinnän ja kommunikaatio-osaamisen –opintojaksolla opiskelijat saivat mahdollisuuden suorittaa kurssin tehtävän eri tavoin ja omat mielenkiinnonkohteet huomioiden. 

“Opintojakson sosiaalisen median tehtävissä minua ovat ilahduttaneet opiskelijoiden osaamisen, harrastuneisuuden ja kiinnostuksen kohteiden monipuolinen näkyminen ja vahva omaäänisyys.” kertoo lehtori Erja Anttonen.

“Opiskelijat ovat tehneet niin podcasteja, alumnitarinan, vlogeja, blogipostauksia kuin yleisönosastokirjoituksiakin. Niissä on käsitelty esimerkiksi ensimmäisen vuoden opiskelua, unia, eläinavusteista vapaaehtoistoimintaa, kansainvälistymisen mahdollisuuksia, harrastejalkapalloa, striimaajan kokemuksia striimauksesta, budjettiretkeilyä sekä lomamatkailua.” Erja jatkaa.

Linnealle ja Marikille podcast oli kiinnostavin ja luontevin tapa toteuttaa opintojakson tehtävä, koska he olivat pohtinet podcastien tekemistä jo aikaisemmin.

Myös muilla opintojaksoilla on mahdollisuus tehdä erilaisia projekteja. Linnean on tarkoitus tehdä somekampanja nuorille rintaterveydestä, ja Marikki on aloittanut yrityksen nimeltä Meet On Street, joka mahdollistaa matalalla kynnyksellä katutanssiharrastuksen kokeilua erityisesti nuorille ja lapsille. Lisäksi yritys järjestää yhteisöllisyyden lisäämiseksi katutanssitapahtumia Kuopiossa.

“Podcast-jaksojemme on tarkoitus herättää ajatuksia ihmisissä ja jäädä ihmisten mieleen.” 

Viestinnän ja kommunikaatio-osaamisen –opintojaksolla syntyi Linnean ja Marikin houstaama podcast, jossa he käsittelevät elämässään ilmeneviä aiheita vailla häpeän tunnetta. 

“Podcastimme nimi NarttuClubi on lyhyt, ytimekäs ja mieleenpainuva. Haluamme tuoda nimen hyvässä hengessä esiin ja tuoda ilmi, että naisista voi käyttää useita sanoja myös positiivisesti. ” kertoo Linnea. 

Linnea ja Marikki istuvat koirat sylissään.
Kuva: Linnea Nuorala ja Marikki Jaatinen

“Podcastien teemat tulevat siitä mikä meitä askarruttaa ja mitkä aiheet koemme tärkeiksi. Asioista on hyvä kuulla ja puhua, ettei olisi tabuja. Mitä avoimempi ihminen on, niin sitä helpommin pystyy hyväksymään itsensä, tulee rohkeammaksi ja menee sitä kohti mitä itse haluaa” kertovat Linnea ja Marikki. 

Opintojaksotehtävästä syntyi harrastus Linnealle ja Marikille harrastus 

Podcastien julkaiseminen on jatkunut ja siitä on tullut Linnealle ja Marikille harrastus. Podcasteissa esille tulevia asioita voi hyödyntää myös työssä esimerkiksi nuorten parissa, koska samat asiat voivat pohdituttaa myös muita ja aiheet ovat samaistuttavia.  

“Podcastien tekemisen aikana olemme rikkoneet mukavuusaluettamme ja työntäneet itseämme epämukavuusalueellemme, mutta siihen alkaa pikkuhiljaa tottua. ” Marikki toteaa. 

“Uskalla yrittää, se johtaa johonkin. Jos olisimme menneet helpoimmat kautta, emme istuisi tässä haastattelussa ja uutista ei tulisi. On tärkeää uskaltaa mennä sitä kohti mitä haluaa. Vaikka se tie ei veisi mihinkään niin se mahdollistaa monia muita polkuja.” tiivistää Linnea.

 

Kirjoitus: Niina Naumanen

 

 

2023-04-06 08:00:25