Tehdään yhdessä saunapäivä Etelä-Karjalaan 15.6.2023

Etelä-Karjala saa oman saunapäivänsä, ja mikä parasta mukaan nostetaan teemaan sopiva ruoka. Uusi tapahtuma kantaa nimeä Ruoka, sauna ja Saimaa. 

Tämä saunapäivä on koko maakunnan yhteinen tapahtuma ja kutsumme kaikki kiinnostuneet mukaan. Jokainen tapahtumasta innostunut voi avata oman saunansa ovet yleisölle ja halutessaan tarjota saunojille teemaan sopivaa ruokaa. 

Ruoka, sauna ja Saimaa

Saunassa saunakiulu ja kauha.
Kuvituskuva: Pixabay

Ideana on, että tapahtumapäivän aikana ihmiset voivat vierailla ja saunoa eri kohteissa, joko maksua vastaan tai ilmaiseksi.

Saunakohde voi olla julkinen tai yksityinen. Se voi olla yrityksen, kunnan, yhdistyksen tai yksityishenkilön omistama. Saunan omistaja määrittelee sen aukioloajat ja hinnat. Saunan ei tarvitse olla vesistön äärellä, vaikka tapahtuman nimi toisin kertookin.

Taustalla Ruokamaakunta Nyt! -hanke

Tapahtuma sai alkunsa ”Ruokamaakunta Nyt! – 11 000 vuotta eteläkarjalaista gastronomiaa jatkuvassa kattauksessa” hankkeesta, jonka tavoitteena on nostaa Etelä-Karjalan omaleimaiseen perinteeseen ja historiaan liitetty ruokatarjonta uudelle tasolle niin näkyvyyden, tunnettuuden, saatavuuden kuin houkuttelevuuden osalta.

Hankkeen takana ovat Humanistinen ammattikorkeakoulu, LAB ammattikorkeakoulu, Kulttuuritila Nuijamies sekä Lappeenrannan museot. 

Tapahtuma järjestetään 15.6.2023. Kiinnostuneita pyydetään ilmoittautumaan tapahtumaan 15.5.2023 klo 16.00 mennessä klikkaamalla tästä. 

 

2023-04-13 10:09:24