Mentorointiohjelmapilotti Humentor käynnistetty – mentoreiden verkkotapaaminen 1.9.

Suuri harmaa lintu lentää vauhdikkaasti.

Humakissa on käynnistetty mentorointiohjelma. Tarkoituksena on saattaa Humakista valmistunut alumni ja opintojaan suorittava opiskelija sopimuspohjaisesti yhteen. Mentorointi toteutetaan Humakin ja opiskelijakunta HUMAKOn yhteistyönä.

Humentor on käynnistynyt innostuneesti ja vauhdilla. Mentorointiohjelmaa on pilotoitu kevään 2023 aikana ja toiminnasta on saatu jo ensimmäisiä kokemuksia. Mentor-aktor -parit on yhdistetty toisiinsa ja he ovat jo tavanneet sekä sopineet jatkotapaamisia, verkossa ja/tai livenä.

Mentoreiden Humentor-tapaaminen verkossa 1.9.2023 kello 13:30-15:00

Humakin mentoreille järjestetään 1.9.2023 kello 13:30-15:00 verkkotapaaminen Ilmoittautuminen tapaamiseen on käynnissä 21.8.2023 asti. Aktoritapaaminen tiedotetaan myöhemmin erikseen.

Ilmoittaudu tästä linkistä Humakin mentortapaamiseen (ulkoinen sivusto)

Ohjelma:
Tapaamisessa käydään palautekeskustelua Humentor-ohjelman toteutumisesta ja kokemuksista sekä mentori-aktori rooleista, kuten henkilökohtaiset tulkinnat rooleista, mitä on mentorointi, mikä on aktorin rooli, tasavertainen suhde.
Mentorointi-tapaaminen mainosbanneri graafinen henkilöhahmo heiluttaa käsiään ylhäällä ja selkä sivusuunnassa notkolla. Humakin logo ja ohjeet ilmoittautumiseen mentortapaamiseen.
Humakin mentori, ilmoittaudu mukaan mentoritapaamiseen viimeistään 21.8.2023 (avautuu ulkoisille sivuille). Klikkaa yllä olevasta bannerista ilmoittautumislomakkeelle.

Mentori-aktori -toiminta on käynnissä

Mentorit, yleensä Humakista valmistunut eli alumni, ovat ilmoittautuneet Humakille. Aktorit, Humakin opiskelijat, ovat ilmoittautuneet kiinnostuksensa toiminnasta Humakin opiskelijakunta HUMAKOlle.

Touko-kesäkuun vaihteessa pidettiin mentorointitoiminnan pilottivaiheen yhteistapaaminen verkkokokouksena. Innostus ja mentortoiminnan tarpeellisuus korostuivat.

Syksyllä 2023 on luvassa pilottivaiheen arviointia, mutta nyt jo on tuntuma, että mentortoiminnalle on kysyntää ja tiedossa on uusia mentori-aktori -ilmoittautumisvaiheita.

Mentorointi on vapaaehtoista ja luottamuksellisuuteen perustuvaa

Humakin mentorointiohjelma, Humentor, välittää kokemustietoa ja Humakin arvopohjaa myös työelämän kehittämisen näkökulmasta. Opiskelijat saavat paljon työelämän edustajilta, mutta pystyvät antamaan paljon myös työelämälle.

Mentoriksi voivat ilmoittautua niin Humakista valmistuneet, mutta myös Humakissa työskentelevät. Monilla humakilaisilla on paljon annettavaa opiskelijoille muun muassa hankeosaamisesta ja toimialojemme monipuolisesta kokemuksesta. Poissuljettua ei ole mentortointi myös alan muiden osaajien taholta, työelämätietouden jakaminen on arvokasta esimerkiksi Humakin yhteistyökumppaneidenkin taholta.

Mentorointiohjelma tiivistää myös verkkototeutuksissa tutkintoaan suorittavien linkittymistä Humakiin ja työelämäkumppaneihin. Toiminta on luottamuksellisuuteen perustuva suhde työelämäkokemusta omaavan ja työelämään kouluttautuvan välillä.

Bannerikuva humentorohjelman käynnistymisestä. Kuvassa auringonkukkapelto ja sininen taivas.

Mentorointi toteutetaan Humakin ja HUMAKOn yhteistyössä

“Mentoriohjelma on opiskelijakunta HUMAKOn jäsenille tarkoitettu palvelu, jossa Humakin opiskelija voi hakea mentoroitavaksi eli aktoriksi”, kertoo asiantuntija Emma Mäkelä opiskelijakunta HUMAKOsta.

Emma tiivistää, että mentorohjelman avulla opiskelija voi muun muassa suunnitella loppuvaiheen opintojaan ja tulevaisuuden urapolkuaan.

“Opiskelijakunta HUMAKO haluaa tarjota jäsenilleen laadukkaita, opintoja sekä uraa edistäviä palveluja, ja tämä mentoriohjelma on siksi tärkeä uusi hanke”, Emma kertoo.

Itsekin pian valmistuvana opiskelijana Emma ajattelee, että mentoriohjelma voi parhaimmillaan motivoida sekä mentoria että aktoria.

“Erityisesti opiskelujen loppupuolella siirtymävaihe työelämään on jännittävä, joten on mahtavaa, että opiskelijat voivat saada Humentorin avulla vertaistukea Humakin alumneilta”, Emma Mäkelä toteaa.

Lisätietoja mentoroinnista ja alumnitoiminnasta: sanna.nieminen@humak.fi tai viestinta@humak.fi.

Teksti: Marika Stam

Uutinen julkaistu alunperin 7.6.2023, edit 10.8.2023. Edit 18.8.2023, muokattu järjestämistavaksi pelkkä verkkoyhteys.

Lue lisää aiheesta

Mentorointi

 

2023-08-18 07:30:20