Perustuuko järjestötyö osaamiseen vai kutsumukseen? Kuuntele Laumapodin toinen jakso!

Laumapodin uusi jakso kuunneltavissa ja lisäksi teksti perustuuko järjestötyö osaamiseen vai kutsumukseen. Kuvassa lisäksi Humakin logo sekä mies ja nainen poseeraamassa kohti kameraa.

Laumapodin toisessa jaksossa keskustellaan järjestötyöstä ja osaamisesta. Jakson isäntänä toimii Humakin lehtori Kimmo Lind, jonka vieraana keskustelussa on mukana KSL-opintokeskuksen koulutustuottaja ja Humakin alumni Tiia Kontkanen. Jaksossa keskustellaan siitä, millaisia osaajia järjestöissä tarvitaan. Miten ja missä tällaista osaamista luodaan? Lisäksi mietitään,  perustuuko järjestötyö kutsumukselle vai osaamiselle vai onko kutsumus-näkökulma mennyttä aikaa?

Järjestöissä tapahtuva osaaminen ja oppiminen on kiinni siitä, mikä on kunkin järjestön perustehtävä. Järjestöjen toiminta edellyttää monenlaisia osaamisvaatimuksia, mutta kuka niitä määrittää ja asettaa? Minkälainen oppiminen ja osaaminen ovat järjestö- ja yhdistystoiminnan ytimessä? Voit kuunnella jakson alla olevasta linkistä tai Soundcloud-kanavaltamme. 

Lataa jakson Perustuuko jarjestotyo kutsumukseen vai osaamiseen litterointitiedosto Word-tiedostona.

Podcast-sarjalla juhlistetaan Humakin 25-vuotistaivalta

Humanistinen ammattikorkeakoulun perustamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 25 vuotta. Laumapodissa katsastamme Humakin rooliin yhteisöjen rakentajana ja päästämme jaksoissa ääneen omia ja sidosryhmiemme asiantuntijoita. Laumapodi – Näköalapaikalla tulevaisuuteen -sarjassa etsimme ratkaisuja erilaisten yhteisöjen kehittämiseen teemalla “Millaisia ratkaisuja pienellä korkeakoululla on isoihin, pirullisiin ongelmiin?”

Hyvinvoivat yhteisöt tukevat ihmisten hyvinvointia. Pahoinvointi, eriarvoisuus, syrjäytyminen ja synkkä näkemys omasta tulevaisuudesta heikentävät yhteisöllisyyttä ja osallisuutta.

Podcast-jaksoissamme pohditaan , miten yhteiskunta ja lukuisat eri yhteisöt, joihin kuulumme, vaikuttavat hyvinvointiimme. Miten yhteisöjä voidaan kehittää, jotta ne tukevat sekä yksilön hyvinvointia että rakentavat ympärilleen kestävämpää maailmaa? Mitä tarvitaan yhteisöllisyyden vahvistamiseksi, osallisuuden kasvattamiseksi, saavutettavamman yhteiskunnan tai kestävämmän maailman rakentamiseksi?

Sarjan ensimmäinen jakso ilmestyi 16.8.2023 ja voit lukea siitä lisää ja kuunnella sen täällä.

2023-08-23 09:00:36