Pelikasvatusilta Kulttuuriareenalla Kuopiossa nuorten vanhemmille – Game Over? – Continue! 6.9.2023 klo 18–20

Valkoinen pilkullinen lintu lentää vasemmalle.

Monella vanhemmalla on huoli nuoren liiallisesta pelaamisesta. Mitä nuoret itse ajattelevat asiasta? Entä voisiko pelaaminen toimia ikuisen konfliktin aiheuttajan sijaan nuoren ja vanhemman keskinäisen suhteen rakentajana ja ylläpitäjänä?

Game Over? – Continue! kutsuu kaikki yläkoululaisten nuorten vanhemmat pelikasvatusiltaan Kulttuuriareena 44:ään syyskuun alussa. Tapahtuma on osa Savonia-ammattikorkeakoulun, Humanistisen ammattikorkeakoulun ja Itä-Suomen yliopiston yhteistä hanketta, jossa 16–29-vuotiaat nuoret osallistuvat ohjattuun, ryhmämuotoiseen pelitoimintaan. Illan aikana kuullaan asiantuntijapuheenvuoroja nuorten peliharrastamisesta ja sen mahdollisuuksista sekä vanhemman roolista harrastamisen tukena.

– Tapahtumassa pääsevät ääneen myös sen järjestämisessä mukana olleet nuoret. Saamme kuulla heidän kokemuksiaan pelimaailmasta, ja vanhemmat pääsevät puolestaan kokeilemaan pelaamista erilaisilla laitteilla, kuten VR-laseilla, sanoo Game Over? – Continue! -hankkeen projektipäällikkö Jaana Konttinen.

Kuvassa mies pelaamassa tietokonepeliä, henkilöä näkyy kuvassa takaviistosta. Kuvassa mies katsoo ruutua, jossa graafisia hahmoja, miehen sormet näppäimistöllä.
Game Over? – Continue! -pelikasvatusilta järjestetään 6.9.2023 klo 18–20 Kulttuuriareena 44:n tiloissa Kuopiossa, Kauppakatu 44, 70210 Kuopio. Tilaisuus on maksuton. Kuva: Hankekuva, UEF.

Pelaaminen vahvistaa ihmissuhteita

Peli-illan tavoitteena on vahvistaa nuorten hyvinvointia ja tulevaisuuden näkymiä. Tuoreimman pelaajabarometrin mukaan 10–19-vuotiaat pelaavat keskimäärin 16,4 tuntia viikossa. Pelaaminen on näin ollen erittäin suosittu harrastus nuorten keskuudessa, vaikka peliharrastamiseen liittyvä puhe onkin pitkään ollut negatiivissävytteistä.

– Asenteet ovat onneksi muuttumassa. Nykyään tiedetään, että pelaamisella on myös hyvinvointia ja jopa kognitiivisia kykyjä vahvistavia puolia. Lisäksi se on monelle merkityksellinen sosiaalinen ympäristö. Vanhemman tuki nuoren peliharrastamiselle onkin tärkeää, jotta pelaaminen pysyy iloa ja hyvinvointia tuottavana harrastuksena, sanoo Game Over? – Continue! -hankkeen asiantuntija Nina-Elise Koivumäki.

Game Over? – Continue! -pelikasvatusilta keskiviikkona 6.9.2023 klo 18–20 Kulttuuriareena 44:n tiloissa osoitteessa Kauppakatu 44, 70210 Kuopio.

Tapahtuma on maksuton. Tapahtuman järjestävän hankkeen rahoittajana toimii Euroopan Sosiaalirahasto.

Lisätiedot

Nina-Elise Koivumäki
asiantuntija
Game Over? – Continue!
Humanistinen ammattikorkeakoulu
puh. 050 4641 456
nina-elise.koivumaki@humak.fi

Kysymyksiä asiantuntijoille voi jättää oheisen linkin kautta (avautuu ulkoisille sivuille).

Lähde: Savonia-ammattikorkeakoulu, Maiju Korhonen. Toim. Humak viestintä.

2023-09-01 09:39:56