Seikkailu- ja ympäristökasvatuksen EOE 2023 konferenssi Suomessa lokakuussa – call for papers

Kansainvälinen seikkailu- ja ympäristökasvatuksen konferenssi järjestetään tänä vuonna Suomesssa Metsäkartanolla 3.-7.10.2023. Tapahtuma kokoaa seikkailu- ja elämyspedagogiikan sekä ympäristökasvatuksen ja kokemuksellisen oppimisen ammattilaiset yhteen keskustelemaan teemasta ”Kuinka selviämme tulevaisuudesta” (How to Cope with the Future).

Konferenssin järjestävät yhteistyössä: Nuorisokeskus Metsäkartano, Suomen Nuorisokeskusyhdistys ry, The European Institute for Outdoor Adventure Education and Experiential Learning (EOE), Tampereen yliopisto ja Humanistinen ammattikorkeakoulu sekä Itä-Suomen AVI.

Call for Papers

Konferenssin ohjelmassa on kymmeniä asiantuntijapuheenvuoroja ja työpajoja nuorisotyöntekijöiden, opettajien, tutkijoiden, lastensuojelun- ja perhetyön sekä terapian ja kuntoutuksen ammattilaisille. Osallistujat voivat osallistua joko koko nelipäiväiseen seminaariin tai käydä päiväseltään. Voit ilmoittautua seminaariin täältä.

EOE 2023 konferenssiin toivotaan puheenvuoroja, ehdotuksia käytännön työpajoista ja postereista alan ammattilaisilta ja tutkijoilta aiheesta – How to cope with the future? 

Linkki abstraktin toimittamiseen.

Muistathan myös ilmoittautua tapahtumaan täällä.

Telttailijoita talvimaisemassa.

Teema: Kuinka selviämme tulevaisuudesta?

Mitä seikkailu- ja ympäristökasvatus voi tarjota epävarmassa maailmassa?

Ilmastonmuutos, lajikato ja sodat ovat luoneet maailman, jossa on vaikea luottaa mihinkään tai kehenkään. Epävarmuus vaikuttaa jokaiseen yksilöön, yhteisöön ja yhteiskuntaan. Globaali ja paikallinen ovat kietoutuneet tiivisti toisiinsa. Maailman tapahtumat vaikuttavat ostopäätöksiimme ja Nuorten parissa työskentelevät kohtaavat kriisien ja tulevaisuusnäkymien epävarmuuden vaikutukset päivittäisessä työssään.

Kuinka toimia turvallisena aikuisena epävarmassa tilanteessa, miten toimia pakolaisnuorten ja heidän vanhempiensa kanssa ja tukea heitä kokemassaan muutoksessa, kuinka käsitellään ilmastoahdistusta ja kannustetaan toimimaan aktiivisina osallistuvina kansalaisina sekä kuinka rakennetaan kestävää maailmaa ovat kysymyksiä, joiden parissa seikkailu- ja elämyskasvatuksen ammattilaiset miettivät.

”How to cope with the future?” teemalla EOE 2023 haluaa kutsua nuorisotyöntekijät, kasvatusalan ammattilaiset, sosiaalityöntekijät, terapeutit, maahanmuuttajien parissa työskentelevät ja tutkijat yhteen tutkimaan yhdessä, Kuinka seikkailu- ja ympäristökasvatus sekä kokemuksellinen oppiminen aittaa rakentamaan kestävää tulevaisuutta lisäten samalla hyvinvointia.

Tule mukaan esittelemään työtäsi, ajatuksiasi, ideoitasi ja tutkimustasi aiheeseen liittyen. Haluamme luoda ympäristön, jossa alojen ammattilaiset, opettajat ja tutkijat tapaavat ja saavat tietoa toistensa maailmasta.

Konferenssi on kansainvälinen ja sen työkieli on englanti.

EOE:n verkkosivuille

2023-06-07 10:37:47