Yhteishaku päättyy 14.9. klo 15! – Hae yhteisöpedagogi (AMK), MOVE ja TYKE sekä kulttuurituottaja (ylempi AMK)

Kolme iloista punaposkista piirrettyä hahmo polkevat tandempolkupyörää hiukset hulmuten.

Hae pian! Syksyn 2023 korkeakoulujen yhteishaku on käynnissä ajalla 4.9. (kello 8.00) – 14.9. (kello 15.00) opintopolku.fi -järjestelmässä. Humakin hakukohteista ovat mukana kaksi yhteisöpedagogi (AMK) -verkkotutkintoa, MOVE ja TYKE sekä maisteritasoinen kulttuurituottaja (ylempi AMK) -tutkinto.

Syksyn haussa ovat mukana AMK-tutkinnoista verkkototeutuksina järjestettävät Yhteisöpedagogi (AMK), 210 op, järjestö- ja nuorisotyö, verkkotutkinto (MOVE) ja Yhteisöpedagogi (AMK), 210 op, järjestö- ja nuorisotyö, Työyhteisön kehittäjä, (TYKE).

Maisteritasoisista tutkinnoistamme syksyn yhteishaussa on mukana Kulttuurituottaja (ylempi AMK), 60 opintopistettä. Myös ylempi AMK -opinnot järjestetään verkkototeutuksena.

Hae Humakiin syksyn yhteishaussa.

Hakukohteina Yhteisöpedagogi (AMK), MOVE ja TYKE sekä Kulttuurituottaja (ylempi AMK)

Hakukohteittemme kuvaukset, hakukelpoisuusvaatimukset ja valintaperusteet on kerrottu hakujärjestelmässä opintopolku.fi -osoitteessa. Löydät suorat linkit hakukohteisiimme alla olevista tutkintokuvauksista.

Lue myös yhteisöpedagogin tutkintoon vaadittavat alan terveydentila ja toimintakykyvaatimukset (avautuu ulkoisille sivuille).

Yhteisöpedagogi (AMK), järjestö- ja nuorisotyö, verkkotutkinto (MOVE)

Yhteisöpedagogilla on vahva yhteiskunta- ja työelämätietous sekä hyvät taidot yhteisöllisen toiminnan organisoimiseen ja johtamiseen. Opinnoista valmistunut osaa suunnitella, toteuttaa ja arvioida erilaisia kehittämisprosesseja ja -projekteja sekä edistää yhteisöllistä kehittämistoimintaa.

Pohjakoulutusvaatimuksena on yleinen ammattikorkeakoulujen hakukelpoisuus. Valintatapana käytetään verkossa suoritettavaa 6 opintopisteen laajuista valintakoekurssia, jonka perusteella hakijat pisteytetään. Kurssi suoritetaan ajalla 25.9.-23.10.2023 klo 15.00.

MOVE-opintoihin on aloituspaikkoja 70, joista ensimmäistä korkeakoulupaikkaansa hakeville on varattu 45 paikkaa.

Linkki opintopolkuun:

Yhteisöpedagogi (AMK), työyhteisön kehittäjä, monimuotototeutus (TYKE)

Yhteisöpedagogi (AMK) -tutkinnon työyhteisön kehittäjän opinnot antavat laaja-alaiset valmiudet toimia erilaisissa työyhteisön kehittämisen asiantuntijatehtävissä. Koulutuksesta valmistunut on kehityshakuinen ja uudistumiskykyinen kehittämistyön asiantuntija.

Pohjakoulutusvaatimuksena yleinen ammattikorkeakoulujen hakukelpoisuus. Valintatapana käytetään verkossa suoritettavaa 5 opintopisteen laajuista valintakoekurssia, jonka perusteella hakijat pisteytetään. Kurssi suoritetaan ajalla 25.9.-23.10.2023 klo 15.00.

TYKE-opintoihin on aloituspaikkoja 50, joista ensimmäistä korkeakoulupaikkaansa hakeville on varattu 32 paikkaa.

Linkki opintopolkuun:

Kulttuurituottaja (ylempi AMK), verkkototeutus

Kulttuurituottaja (ylempi AMK) -koulutus on suunnattu luovalla sektorilla tuotannollisissa tehtävissä toimivalle kulttuurituotannon ammattilaiselle, joka haluaa syventää ja laajentaa osaamistaan ja parantaa oman toiminta-alueensa kehittämistaitoja. Tutkinto antaa valmiuksia toimia kehittämis-, asiantuntija- ja johtamistehtävissä.

Pohjakoulutusvaatimuksena on suoritettu Kulttuurituottaja (AMK) tai kulturproducent (YHS), tai muu soveltuva korkeakoulututkinto. Myös tutkintoja vastaavat ulkomaiset tutkinnot hyväksytään. Hakukelpoisuuden voi edellä mainittujen tutkintojen lisäksi saada myös vanhanmuotoisella opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinnolla. Lisäksi hakijalla tulee olla korkeakoulututkinnon suorittamisen jälkeen vähintään kahden vuoden (24 kk) työkokemus kulttuuri- tai sen läheltä olevalta alalta.

Kulttuurituottaja (ylempi AMK) -koulutukseen on aloituspaikkoja 38.

Ennakkotehtävä

Hakuun liittyy ennakkotehtävä, joka on karsiva. Hakukelpoinen ja ennakkotehtävän hyväksytysti suorittanut hakija kutsutaan haastatteluun. Ennakkotehtävästä ei anneta palautetta. Hakijan tulee palauttaa ennakkotehtävä 14.9.2023 klo 15.00 mennessä  hakuaikana yhtenä liitetiedostona Humakin sähköiseen palautusjärjestelmään.

Haastattelu

Kutsut etäyhteydellä tehtävään haastatteluun lähetetään s-postitse hakukelpoisille ja ennakkotehtävän hyväksytysti suorittaneille hakijoille aikaisintaan 6.10.2023. Haastattelut järjestetään 24.-26.10.2023. Haastattelu on hakijalle yksipäiväinen ja se kestää n. 20 min / hakija. Haastattelussa mitataan hakijan ammatillisen kentän tuntemusta sekä soveltuvuutta kulttuurituotannon asiantuntijatehtäviin valmentavaan koulutukseen.

Linkki opintopolkuun:

Hakijan opas on julkaistu

Hakijan opas Humakin koulutuksista on julkaistu verkkomuotoisena. Tarkemmat hakuohjeet ja hakulomakkeen löydät opintopolku.fi -osoitteesta.

Opiskelijavalintojen tulokset julkaistaan marraskuun lopulla

Valinnan tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 24.11.2023. Hakijan on ilmoitettava opiskelupaikan vastaanottamisesta viimeistään pe 1.12.2023 klo 15:00. Varasijoilta hyväksyminen päättyy ti 12.12.2023 klo 15:00.

Kuvassa vaakamallinen bannerikuvake, jossa kerrotaan syksyn 2023 Humakin yhteishakukohteet ja hakijanopas.humak.fi. Kuvituksena on kaksi erilaista graafista lintua.
Tutustu hakukohteisiin hakijanopas.humak.fi -sivustollamme. Varsinainen haku tehdään opintopolku.fi-portaalissa, johon palatetaan myös mahdolliset hakuun ja valintavaiheeseen liittyvät liitteet. Opintopolusta löydät lisätietoa hakukohteiden valintaperusteista ja valintatavoista. Yllä olevasta banneista klikkaamalla pääset hakijaoppaan verkkosivustollemme.

Muista myös avoin AMK ja suorita osia tutkinnoistamme tai polkuopinnot

Avoimessa ammattikorkeakoulussamme voit suorittaa maksullisia yksittäisiä opintojaksoja, tutkintotavoitteellisia polkuopintoja ja aihealueittain räätälöityjä opintokokonaisuuksia.

Maksuttomat kurkistuskurssit tutustuttavat tutkintoihin ja opiskeluun korkeakoulussa. Ne ovat laajuudeltaan muutamia opintopisteitä.

Avoimen ammattikorkeakoulun verkkokauppaamme pääset tästä.

Teksti: Marika Stam ja Anna-Maria Lintunen. Julk. 28.8.23., 1.9.2023, päiv. 12.9.2023.

 

2023-09-11 12:00:38