Valmistujaisissa saateltiin todistuksensa saaneet työelämään

Piirrettyjä eri värisiä ja erilaisia kukkia kasvaa maassa.

Kesän aloittaa opiskelijoiden valmistujaiset. Samalla monen valmistuneen kohdalla käynnistyy siirtyminen työelämään ja urapolun rakentaminen. Opintojaan jatkavat ja henkilöstö lataavat akkujaan seuraavalle lukuvuodelle. Kesällä valmistaudutaan tuleviin tehtäviin ja aloittavien opiskelijoiden saapumiseen osaksi Humakin yhteisöä.

“Nuoren aikuisen elämä on täynnä mahdollisuuksia ja tulevaisuuden uskoa. Ammattikorkeakoulututkinnon suorittaminen on askel uuteen tulevaisuuteen, vaikka se olisi tehty hiukan vanhempanakin, se on aina uuden alku”, puhui rehtori/toimitusjohtaja Jukka Määttä valmistujaistilaisuudessa.

Rehtori Jukka Määttä kuvasi Humakia nuoreksi aikuiseksi, monen humakilaisen opiskelijan tavoin. Humanistinen ammattikorkeakoulu viettää elokuussa 25-vuotispäiviään. Näidenkin vuosien aikana maailma on muuttunut paljon.

“Digitalisaatio ja some-maailma, verkko-opiskelu ja nyt tänä keväänä tekoälyn räjähdysmäinen leviäminen myös oppilaitoksiin haastavat kaikkia, mutta teknisestä kehityksestä huolimatta vuorovaikutuksen ja kohtaamisen merkitys on tärkeää”, Määttä toteaa.

Valmistujaisissa yhdistyivät humakilaisten monipuolinen osaaminen ja historian havina

Valmistujaisjuhlan juonsivat lehtorit Anna-Maija “Ansku” Riutta ja Kim Lindblad suomeksi että englanniksi ja juhla tulkattiin suomalaiselle viittomakielelle.

Ansku muisteli kohdanneensa Humakin parikymmentä vuotta sitten silloisella Humakin Lohjan kampuksella, jossa Humakin opiskelijat olivat vetäneet ryhmäytymispäivää. Kim päätyi 15-vuotta sitten kieltenlehtoriksi silloiselle Tornion kampukselle. Sieltä Kim on matkannut eri kampusten ja toimien kautta lehtoriksi Helsinkiin ja toimii nyt Humakin kansainvälisten asioiden päällikkönä.

Tilaisuuden musiikkiesityksistä vastasivat Humakin lehtori Gyan Dookie ja yhteisöpedagogiopiskelija Alex Ikonen.

Valmistuneiden opiskelijoiden puheen pitivät yhteisöpedagogeiksi valmistuneet Satu Ruuskanen ja Jere Saarilampi. Opiskelijakunta HUMAKOn tervehdyksen esitti Humakon hallituksen puheenjohtaja Janita Dahlström.

Kuvakaappauskuvassa nuori nainen ja mies seisovat järvimaisemisssa pitämässä puhetta Humaki valmistujaisjuhlan videolähetyksessä.
Yhteisöpedagogeiksi Jyväskylän kampukselta valmistuneet Satu ja Jere siirtyvät nyt työelämään hyödyntämään hankittuja oppeja. Valmistujaiset tulkattiin myös suomalaiselle viittomakielelle. Kuvakaappaus valmistujaislähetyksestä: Marika Stam.

Yhteisöllisyys opinnoissa oli mahtavaa ja tutkinto valmisti monenlaisille työurille

Yhteisöpedagogeiksi Jyväskylän kampukselta valmistuneet Satu Ruuskanen ja Jere Saarilampi muistelivat opiskeluaikaansa sekä kertoivat tulevaisuuden suunnitelmistaan. Järvimaisemissa kuvatulla videolla kumpikin kertoi omaavansa kokemusta toimimisestaan myös tutorina ja opiskelijakunnassa.

Opiskeluaikaansa Satu ja Jere kuvaavat hyvin mielenkiintoiseksi, opettavaiseksi ja kehuvat opintojen aikaista yhteisöllisyyttä. He ovat huomanneet, että yhteisöpedagogintutkinnosta voi työllistyä moneen paikkaan.

Kummallakin on alan työpaikka valmiina jo valmistuessa. Puheessaan rehtori/toimitusjohtaja Jukka Määttäkin totesi Humakin tutkintojen olevan työelämässä vetovoimaisia.

“Meillä on paljon järjestö- ja nuorisotyön osaamista sekä mahdollisuus suuntautua lastensuojeluyksiköihin. Mukana työelämään viedään yhteisöllisyyttä ja kokemusta myös tapahtumatuottamisesta”, Satu Ruuskanen kertoo. Hän kehoittaa osallistumaan opintojen aikana erilaiseen toimintaan ja hankkeisiin sekä kokeilemaan uusia asioita.

Opintojaan jatkaville Jere muistuttaa, että opinnot menevät nopeasti ja kannattaa nauttia opintomatkastaan.

“Opiskelu on ihanaa aikaa. Ja muistakaa levätä tarpeeksi”, Jere lisää. Kumpikin toivottaa onnea valmistuneille ja odottavat opintojaan vielä suorittavien kohtaamista tulevaisuudessa työelämässä.

Opiskelijakunnan puheenjohtaja Janita Dahlström onnittelee valmistuneita koko opiskelijakunnan puolesta. Tehty työ palkitaan valmistuessa.

“Opintojen aikana vastaan tuli vastoinkäymisiä ja esteitä, mutta niistä selvittiin. Ja ne auttavat teitä kasvamaan niin ammattilaisina kuin ihmisinä. Toivon, että muistatte kaiken täällä (Humakissa) oppimanne. Teistä on kasvanut aivan mielettömän taitavia osaajia ja olkaa ylpeitä saavutuksistanne”, Janita tiivistää.

Antakaa siipienne kantaa – nauttikaa kesästä sekä kaikesta tulevasta

Juontajat Kim ja Ansku kehoittavat kaikkia levittämään nyt siipensä ja katsomaan kuinka korkealle siivet voivatkaan kantaa.

Valmistuneille toivotetaan onnea työelämään ja me kaikki toivomme, että Humak pysyy valmistuneiden mielessä myös jatkossa, yhteistyökumppanina tai jatko-opiskelupaikkana.

Jukka Määttää lainaten, “oppi ja sivistys ovat pääomaa läpi elämän, ne eivät katoa.”

Malja valmistuneille ja kaikille hyvää kesää!

Kuvakaappauskuva youtubevideosta, jossa miehiä ja naisia juhlatunnelmissa skoolaamassa studio-tilassa.
Humakissa juhlittiin valmistujaisia livelähetyksellä YouTubeen ja lopuksi skoolattiin valmistuneille sekä hyvän kesän toivotuksille. Kuvakaappaus videokuvasta: Marika Stam.

Teksti: Marika Stam.

2023-06-12 14:20:57