AMK-valintakokeen turvallisuusjärjestelyt

OHJEET AMK-VALINTAKOKEESEEN SAAPUVALLE HAKIJALLE (Koepaikka: Humak, Helsingin TKI-keskus, Ilkantie 4, 00400 Helsinki) 

Ohjeet voivat vielä tarkentua. Päivitetty 25.5.

Humak järjestää AMK-valintakokeen Valkeassa Talossa (Ilkantie 4, 00400 Helsinki) 31.5. – 3.6.2021. Käytäthän kasvomaskia jo saapuessasi kampusalueelle ja huolehdit 2 metrin turvaväleistä liikkuessasi. Tutustu AMK-valintakokeen yleisiin ohjeisiin täältä 

Jos olet tullut valituksi todistusvalinnan kautta, sinun ei tarvitse osallistua valintakokeeseen. Valintakokeessa voit kuitenkin tavoitella mahdollista ylemmän hakutoiveen opiskelupaikkaa.

Valintakoetilaisuuden kulku 

  • Ilmoittaudu sillä ovella (kts. kartta), joka vastaa koetilaasi. Koetilan näet sinulle toimitetusta tunnisteesta. Linkki tunnisteeseen toimitetaan sinulle tekstiviestillä ja sähköpostitse hakulomakkeella ilmoittamiesi yhteystietojen perusteella viikolla 21 (viimeistään 26.5.2021)
  • Jos kokeesi alkaa klo 9.00, saavu paikalle klo 8.00. Jos kokeesi alkaa klo 14.00, saavu paikalle klo 13.00. Myöhästyneitä hakijoita ei oteta sisään.  

Pääovi koetiloille: Aulakabinetti, Liikkumo 

Lavastamon ovi koetilalle: Lavastamo 

C-ovi koetiloille: Koneisto, Laatikko, Viittomo, Webinaari

Valkean Talon kartta

  • Mene suoraan koetilasi mukaiselle sisäänkäynnille, josta sinut ohjataan omaan koetilaasi. Varaudu esittämään voimassa oleva henkilöllisyystodistuksesi ja tietokoneesi (+laturi) heti saapuessasi. Myöhästyneitä hakijoita ei voida päästää koetilaan. 
  • Kokeen kesto määräytyy hakukohteidesi perusteella.  
  • Kun kokeesi on päättynyt, sinun tulee poistua kampusalueelta mahdollisimman pian. 
  • Kampusalueella ei voi oleskella ennen tai jälkeen kokeen.  Varauduthan sään mukaisella varustuksella, sillä jonotus tapahtuu ulkona.  

Saapuminen kampukselle 

Löydät julkisen liikenteen yhteydet HSL:n reittioppaasta (reittiopas.hsl.fi). Kampuksen edessä on bussipysäkki (Haagan ammattikoulu). Lähin juna-asema on Huopalahti, josta on n. 10 minuutin kävelymatka.  

Kampuksen omalla pysäköintialueella on rajoitetusti parkkipaikkoja. Omalla autolla saapuvien kannattaa varata aamulla aikaa parkkipaikan etsimiseen. Lähialueelta löytyy joitakin maksuttomia, mutta pysäköintiajaltaan rajattuja paikkoja. 

Kasvomaski, turvavälit ja käsihygienia 

Käytä kasvomaskia koko AMK-valintakoetilaisuuden ajan, myös kokeeseen saapuessasi ja sieltä poistuessasi. Ammattikorkeakoulut tarjoavat kasvomaskin kaikille hakijoille, mutta voit käyttää myös omaa maskia.  

Hakijat ohjataan käsienpesun kautta koetilaan. Koetiloissa on tarjolla käsidesiä. 

Tiloja siivotaan tehostetusti valintakoetilaisuuksien ajan.  

Sairastuminen ja karanteeni 

Sairaana tai edes vähäoireisena et voi osallistua valintakokeeseen. Jos epäilet koronavirusta, tee oireiden arviointi Omaolo-palvelussa tai ota puhelimitse yhteyttä terveydenhuoltoon. Sieltä sinut ohjataan tarvittaessa testiin.  

Jos sinut on määrätty karanteeniin, et voi osallistua valintakokeeseen. Myöskään omaehtoisessa karanteenissa olevien ei tule osallistua valintakokeeseen.   

Sairastuminen kokeen jälkeen 

Jos kokeen jälkeen epäilet saaneesi koronavirustartunnan, otathan yhteyttä oman kuntasi terveydenhuoltoon.  

Riskiryhmät 

Riskiryhmiin kuuluville ei voida erikseen tarjota koronavirukselta suojautumiseen liittyviä yksilöllisiä järjestelyjä.   

Huolellisilla turvallisuusjärjestelyillä pyritään takaamaan kaikille hakijoille mahdollisimman turvallinen osallistuminen valintakokeisiin. Tiedustelethan tarvittaessa omalta lääkäriltäsi, voitko osallistua valintakokeisiin.   

Muuta huo­mioi­ta­vaa  

Voit ottaa halutessasi jotain pientä välipalaa ja juotavaa mukaan kokeeseen. 

 

Mikäli sinulla on kysyttävää AMK-valintakokeeseen osallistumisesta, olethan yhteydessä Humakin hakijapalveluihin.

hakijapalvelut@humak.fi

p. 029 451 9300 (ma-pe 9-11 ja 13-15)