Digitaalisen sairaalanuorisotyön kehittämishanke saa jatkoa! 

Humakin, Helsingin kaupungin nuorisopalveluiden ja Kympin Lasten kehittämä Digitaalisen sairaalanuorisotyön työmuoto on saanut Aluehallintoviraston Opetus- ja kulttuuritoimesta avustuksen nuorisoalan paikallisen ja alueellisen toiminnan kehittämiseen myös vuodelle 2023 ja tämän avustuksen turvin toiminnan kehittäminen jatkuu. 

 

Digitaalinen sairaalanuorisotyö-toiminta tapahtuu pääosin verkossa

Digitaalinen sairaalanuorisotyö on suunnattu haavoittuvassa elämäntilanteessa oleville lapsille ja nuorille ja on suunnattu Uuden Lastensairaalan sairaala- tai avohoidossa oleville. Toiminta tapahtuu pääosin verkossa, joten osallistuminen on mahdollista sekä sairaalasta että avohoidosta käsin. 

Hankkeen aikana Humanistisen ammattikorkeakoulun sekä Kympin Lasten yhteistyön tuloksena on ideoitu SairaalaNuta, joka on haastavassa elämäntilanteessa olevien lasten ja nuorten oma digitaalinen nuorisotalo. Yhteistyökumppaneiksi hankkeen toteutukseen toivottiin ja saatiin Helsingin kaupungin nuorisopalvelut ja heidän ammattitaitoiset verkkonuorisotyön nuoriso-ohjaajansa.   

 

Peliohjaun henkilön kädessä, Taustalla jokin peli.
Kuva: Bartek Mazurek (2021)

 

Uusia yhteistyökumppaneja ja toiminnan kehittämistä ja laajentamista

Työmuotoa kehitetään ja laajennetaan yhteistyön tiivistämisen myötä. Uudet yhteistyökumppanit entisten lisäksi hankkeelle ovat HUS/ Uusi Lastensairaala ja HelsinkiMissio. Jatkossa pystymme tarjoamaan nuorisotyötä koko sairaalan osastoilla hoidossa oleville entisten syöpä- ja elinsiirtopotilaiden sijaan. Kanssamme toimintaa kehittävät edelleen nuorisotyön osaamiskeskukset Kanuuna ja Verke, joiden edustajat kuuluvat ohjausryhmäämme. Tavoitteenamme on luoda myös kansainväliset yhteistyökontaktit kuluvan vuoden aikana. 

Innokkain ja kiitollisin mielin jatkamme tärkeää kehittämistyötämme! 

 

 

Lisätietoja: Projektipäällikkö, lehtori Sari Huttu sari.huttu@humak.fi, 0400 349 381 

Lue lisää blogista “Digitaalisella SairaalaNutalla saa olla turvallisesti kavereiden kanssa” 

Kirjoitus: Sari Huttu. Toim. Niina Naumanen