EUMASLI-haku käynnissä 10.3.2024 asti – European Master in Sign Language Interpreting uusi opetusryhmä aloittaa syksyllä

EUMASLI on innovatiivinen kansainvälinen maisteriohjelma, jonka tarkoituksena on myötävaikuttaa kuurojen ja kuulovammaisten ihmisten välisen tulkkauksen ammatillisen alan kehittämiseen saattamalla yhteen viittomakielen tulkkeja eri puolilta maailmaa. Opintojen tavoitteena on kouluttaa osaajia tutkimus-, kehitys- ja hallintotehtäviin omissa maissaan.

Humakissa alkaa syksyllä uusi EUMASLIn opetusryhmä (linkki avautuu opintopolkuun). Kyseessä on yhteiseurooppalainen ja englanniksi toteutettava viittomakielialan maisteritason tutkinto, Master of Humanities, Degree Programme in Sign Language Interpreting European Master in Sign Language Interpreting (EUMASLI). Opintojen kesto on 2,5 vuotta.

Tutkinto toteutetaan saksalaisen Magdeburg-Stendalin ammattikorkeakoulun, Skotlannin Heriot-Watt Universityn (HWU) ja Humanistisen ammattikorkeakoulun opetuksellisena yhteistyönä.

Täytä hakulomake opintopolussa.

An innovative international master study programme

Opinnot edellyttävät sitoutumista ja matkustusvalmiutta

Koulutus koostuu lohkoseminaarien sarjasta. Seminaarien välissä on itsenäistä opiskelua. Lohkoseminaareja pidetään yhteensä kuusi: kaksi kussakin korkeakoulussa. Lisäksi opiskelijat osallistuvat kahteen lyhyempään tapahtumaan neljännen ja viidennen lukukauden aikana.

Opintojen laajuus on 90 opintopistettä, joka tarkoittaa noin 2700 opiskelijan työtuntia 2,5 vuoden aikana. Opintojen ensimmäisen neljän lukukauden aikana on mahdollista opiskella osa-aikaisesti, mutta viimeinen lukukausi edellyttää kokopäiväistä sitoutumista.

EU/ETA-alueen ulkopuolisille opiskelijoille lukukausimaksu on 4 500 €/lukukausi. EU/ETA-alueen ja Sveitsin kansalaiset eivät ole maksun alaisia. Lisätietoja on osoitteessa Studyinfo.fi (ulkopuolinen sivusto).

Mahdollisten lukukausimaksujen lisäksi opiskelijoiden odotetaan rahoittavan itse matkat ja majoituksen lohkoseminaarien ja muiden tapahtumien aikana. Valitettavasti emme pysty tarjoamaan tulkkauspalvelua kuurojen osallistujien kansallisille viittomakielille. Tarvittaessa pyrimme kuitenkin tarjoamaan tulkkauksen englannin ja kansainvälisen viittomisen välillä lohkoseminaareissa.

Haku ja opiskelijavalinnat tapahtuvat kevään aikana

EUMASLI on tarkoitettu erityisesti viittomakielen tutkinnon suorittaneille, esimerkiksi AMK tai kandi. Hakijat, joilla ei ole soveltuvaa tutkintoa, mutta voivat osoittaa vastaavan pätevyyden sekä laajan tulkkauskokemuksen, voivat hakea vain HWU:hun (ei Humakiin), ja hakemukset arvioidaan tapauskohtaisesti.

Soveltuvan tutkinnon lisäksi hakijalla tullee olla vähintään kahden vuoden työkokemus ammatillisena viittomakielen tulkkina koulutukseen pääsyyn mennessä (työkokemus arvioidaan tapauskohtaisesti).

Hakuun liittyy ennakkotehtävä, joka tulee palauttaa hakujärjestelmään viimeistään 10.3.2024 klo 15.00 (Mar. 1000, 2024 at 03:00 PM UTC+2).
Jotta koulutukseen pystyy osallistumaan täysipainoisesti, tulee hakijalla olla asianmukainen englannin kielen taso, eli vähintään kansainvälisen englannin kielen testausjärjestelmän (IELTS) taso 6.5 tai eurooppalaisen kielitaidon viitekehyksen tason B2.

Hakijoiden haastattelut pidetään huhtikuussa 2024. Opiskelijavalintojen tulokset julkaistaan toukokuun loppuun mennessä.

EUMASLIn verkkosivuilta (englanniksi) voi lukea lisätietoja ja katsoa tarkemman opiskeluaikataulun.

Kuvabanneri EUMASLI hakuun, osallistuja korkeakoulujen logot ja EU-kartta, EUMASLIn logo, https://www.eumasli.eu/application/
Hae EUMASLIn opintoihin klikkaamalla banneria. Haku tapahtuu opintopolku.fi -osoitteessa.

Tekstitoimitus: Marika Stam ja Hannaliisa Huhtinen.

Julkaistu 5.2.2024, edit otsikko 15.2.2024.

2024-03-07 10:00:31