Humak on mukana Nuori Kulttuuri Festival -tapahtumassa Kuopiossa 25.-27.5.2023

Nuori Kulttuuri- festivaali on monitaidetapahtuma, jota hallinnoi Suomen Nuorisoseurat ry. Tapahtumaan odotetaan saapuvan noin 1000 kulttuurin ja taiteen harrastamisesta ja tekemisestä kiinnostunutta nuorta. 

Myös Humak on mukana tapahtuman järjestelyissä ja tuottamisessa. Yhteisöpedagogiopiskelijat Anna, Maria ja Anna-Linnea ovat tuottamassa tapahtumaan mielenkiintoista sisältöä. Myös Diggiloo-hanke on näkyvästi esillä ohjelmassa ja sen rakentamisessa.

 

Nuori Kulttuuri –festivaalit Kuopiossa 25.-27.5.2023

Museon digipelien esittely sekä sekä nuorten kanssa tehty uusi peli esitellään lauantaina 27.5.

Anna-Linnea Kukkonen suunnittelee Kuopion museolle Nuori Kulttuuri-festivaaleilla ensimmäistä kertaa pelattavaksi tulevaa mysteeripeliä yhdessä nuorten kanssa – peli rakentuu nuorten ehdoilla ja toivomme sen myös innostavan muitakin nuoria. Lauantaina 27.5. Anna-Linnea on museolla pitämässä työpistettä, jossa hän esittelee museon jo olemassa olevia digipelejä, sekä nuorten kanssa tehtyä uutta peliä. Pelit ovat yleisön vapaasti pelattavissa. Lisäksi tiedossa on pari museon aiheisiin liittyvää Kahoot-tietovisaa.

Mediatiimi viestii festivaalin ohjelmasta ennakkoon ja tapahtuman aikana eri kanavilla

Anna Savolainen vetää Nuori kulttuuri -festivaalin mediatiimiä, joka koostuu paikallisista sisällöntuottamisesta ja viestinnästä kiinnostuneista nuoria. Mediatiimi viestii festivaalin ohjelmasta ennakkoon ja tapahtuman aikana eri kanavilla. Anna on tärkeässä roolissa tapahtuman viestinnän ja markkinoinnin osalta. Työtehtäviin kuuluu pieniä videoita, kuvankäsittelyä ja postausten luomista someen sekä nuorten mediatiimin ohjaamista.

Nuori Kulttuuri Talks – verkkotapahtumaa torstai-iltana 25.5

Maria Tengvall toimii Diggiloo-hankkeen harjoittelijana tapahtumassa. Diggiloo-hanke on Humakin hallinnoima kansainvälinen hanke, jossa on mukana digitaalisen kulttuurisen nuorisotyön toimijoita Suomesta, Virosta ja Hollannista. Maria on tuottamassa Nuori Kulttuuri Talks – verkkotapahtumaa torstai-iltana 25.5., jossa keskustellaan kulttuurisen nuorisotyön muodoista eri maissa. Lauantaina Maria järjestää työpajatoimintaa Kuopion kaupunginteatterilla. Luvassa on esimerkiksi syvyyskameraa hyödyntävä tanssipaja, jossa osallistujien liikkeet visualisoidaan kolmiulotteiseksi värikkääksi animaatioksi.

Festivaali huipentuu lauantai-illan live-lähetykseen, jossa Diggiloo-hanke on tuottamassa ohjelmaa. Festivaalin sisältöön voi tutustua tarkemmin klikkaamalla tästä. Muista käydä tutustumassa myös festivaalin Digistageen, jossa voi käydä äänestämässä nuorten esityksiä.

Tutustu Digiloo+ ohjelmaan alla:

Tekstiä täynnä oleva tiedosto Digiloo+ ohjelmasta Kuopion Nuori Kulttuuri -festivaaleilla. Ohjelman alareunassa on QR-koodeja.
Diggiloo+ ohjelma Nuori Kulttuuri Festivaaleilla.

Tervetuloa mukaan nauttimaan nuorten tekemästä taiteesta!

Teksti: Nina-Elise Koivumäki. Toim. Niina Naumanen julk. 5.5.2023, edit 26.5. ohjelmalla.
 

2023-05-26 10:35:49