Humakin koronatiedote, COVID-19

Sininen tausta, jonka edessä seisoo tummahiuksinen nainen maski kasvoillaan. Kuvan päällä teksti "Meistä jokainen voi ehkäistä koronaviruksen leviämistä" ja Arenen logo.

Koronavirustiedote 3.5.2022 

Humakin kampuksilla on palattu lähiopetukseen ja Humakin koronavalmiusryhmän toiminta on päättynyt. Opiskelijoiden ei tarvitse ilmoittaa sairastumisestaan Humakille, mutta mahdollisesti altistuneille tieto heidän mahdollisesta altistumisestaan on hyvä kertoa. Pyydämme toimimaan jatkossakin koronaturvallisesti ja huolehtimaan käsihygieniasta ja yskimisohjeista.

Toukokuussa päivitettiin Humakin maskisuosituksia eri alueilla. Katso kohta alla.

Koronatilanteeseen liittyvää tukea ja neuvontaa saa sähköpostitse osoitteesta korona@humak.fi.

SISÄLTÖ

Ohje: Klikkaa haluamaasi kohtaan otsikkoa klikkaamalla. Valmiuryhmän kokouksessa päivitetyt tiedot on merkitty otsikkoon sanalla “UUSI”. Pääset takaisin sisältöluetteloon klikkaamalla selaimesi “palaa”-toimintoa.


Opetus kevätlukukaudella

Humakissa on palattu lähityöhön ja opetukseen.  ​Lähiopetus järjestetään terveysturvallisesti paikallisten viranomaisten suosituksia noudattaen.

Humak kannustaa vastuulliseen toimintaan myös vapaa-ajalla, kukin voi omalla toiminnallaan vähentää sairastumisen riskiä.

UUSI: Maskin käyttö

Maskin käyttösuositus on muuttunut. Maskin käyttö on jatkossa kunkin omassa harkinnassa kaikilla Humakin alueilla. Kasvomaskeja on edelleen saatavilla opetustiloissa.

UUSI: Toimintaohjeet kampuksilla

Kampukselle ei saa saapua oireisena, sairaana, karanteenissa tai testitulosta odottaessasi. Jos sinulla on lieviäkään oireita, et saa tulla kampukselle siinäkään tapauksessa, että olet saanut negatiivisen koronatestin tai sinulla on täysi rokotussuoja.

Käsi- ja yskimishygieniasta tulee pitää erityistä huolta. Pese kädet, älä kättele ja yski hihaan.

UUSI: Palvelut kampuksilla

Humakin kampukset ovat auki. Kampuksilla tulee noudattaa koronaohjeita (linkki toimintaohjeet kampuksilla).

Opintotoimisto palvelee opiskelijoita verkossa ja puhelimitse.

Ravintoloiden aukioloajat löydät mm. Opiskelijan oppaasta.

Kirjastopalvelut: Kirjastojen ajankohtaiset aukioloajat löydät Humak Finnasta (linkki).

IT-palvelut antaa tukea sähköpostitse osoitteessa support@humak.fi

UUSI: Kansainvälinen opiskelijavaihto ja liikkuvuus

Kansainvälinen liikkuvuus EU:n/ETA:n ulkopuolisiin maihin on sallittu 1.3.2022 lähtien. Tarkistathan kuitenkin kohdemaan mahdollisesti voimassa olevat matkustusrajoitukset.

UUSI: Opiskelijakunta HUMAKOn tiedote

HUMAKO on tukenasi kampuksilla.

Opiskelijakunta HUMAKO tarjoaa kaikille Humakin opiskelijoille tukea ja neuvontaa. HUMAKO kannustaa kaikkia opiskelijoita liittymään opiskelijakunnan Discord alustalle. Discordissa voi keskustella kouluun sekä opiskelija-arkeen liittyvistä asioista tai vain höpöttellä niitä näitä.

Lisäksi opiskelijakunta HUMAKOn tutorit neuvovat opiskelijoita opiskeluun ja opiskelija-arkeen liittyvissä kysymyksissä etutor@humako.net osoitteen kautta.

Opiskelijakunta HUMAKO tiedottaa toiminnastaan verkkosivujen, Instagramin ja jäsenkirjeen kautta säännöllisesti.

UUSI: Opiskelijahyvinvointi ja terveys

Opiskelijan oppaaseen on koottu opiskelijahyvinvointiin ja terveyteen liittyviä palveluita. Humakissa toimii mm. opintopsykologi. Lisätietoja tästä ja muista palveluista löydät opiskelijan oppaasta (linkki).

Opinto-ohjaukseen, valmennukseen ja hyvinvointihankkeisiin suunnattuja palveluita on tarjolla seuraavasti:

  • Humak välittää -kampanjan haalarimerkit tulevat jakoon toukokuussa. Merkkejä voi tiedustella 15.5. alkaen HUMAKOn toimistosta. Kaikki, jotka ovat suorittaneet kurssin, voivat hakea merkin toimistosta. Merkkejä on jaossa 300 kappaletta.
  • Opinto-ohjaukseen on annettu lisäresursseja
  • Otetta opintoihin opinnot on tarjolla kaikilla kampuksillamme
  • Opinto-ohjaajien verkkopäivystyksiä on lisätty
  • Opiskelijat ja henkilöstö voivat ladata BreakPro –taukojumppasovelluksen ilmaiseksi puhelimeensa tai tietokoneelle. Latauslinkki julkaistaan Pepissä/Tuudossa tämän tai viimeistään ensi viikon aikana. BreakPron avulla voit tauottaa työtäsi, saada taukoliikuntaohjeita ja vinkkejä parempaan ergonomiaan. Sovelluksen avulla pyrimme lisäämään sekä opiskelijoiden että henkilöstön työhyvinvointia.
  • Muista myös Opiskelijakunta HUMAKOn tuki ja yhteisöllinen toiminta verkossa (kuten esim. Discord-tapaamiset ja joogasovellus). Tarkempia tietoja HUMAKOn sivuilla [linkki vie ulkoisille sivuille].

Opintojen ohjaus

HOPS-valmentaja: Jokaiselle Humakin tutkinto-opiskelijalle on nimetty oma henkilökohtainen valmentaja, joka tukee ja valmentaa sinua ammatillisesti läpi opintojen. Löydät HOPS-valmentajasi nimen Pepin Opiskelijan työpöydältä Opiskelutiedot-välilehdeltä (nimen alta oikeasta ylänurkasta Asetukset > Opiskelutiedot.).

Opinto-ohjaaja: Jokaiselle Humakin kampukselle on nimetty opinto-ohjaaja, jonka keskeisiin tehtäviin kuuluu auttaminen, mikäli kohtaat opintojesi aikana esimerkiksi opiskelutaitoihin, -kykyyn tai opintojen etenemiseen liittyviä haasteita. Opinto-ohjaajien yhteystiedot löydät opiskelijan oppaasta (linkki).

Tutustu tutkinto-opiskelijoiden ohjauksen ja valmennuksen huoneentauluun (linkki), joka selventää eri toimijoiden rooleja Humakissa. Se auttaa sinua olemaan yhteydessä oikeaan tahoon ohjaustarpeestasi riippuen.

Koronaneuvonta Humakissa

Yleisiin koronakysymyksiin vastataan osoitteessa korona@humak.fi. Viesteihin vastataan arkisin kello 9-15 välisenä aikana. Kiireellisissä asioissa ota yhteys omaan HOPS-valmentajaasi tai opinto-ohjaajaasi. Jos sinulla on kysyttävää tietyn opintojakson opetusjärjestelyistä, ole yhteydessä opintojaksosta vastaavaan lehtoriin.

Viranomais- ja mediayhteystahot:

Opiskelijapalvelujen päällikkö Noora Ahti, noora.ahti(at)humak.fi, puh. 0400 349 225.
Rehtori/toimitusjohtaja Jukka Määttä, jukka.maatta(at)humak.fi, puh. 0400 349 249

Ohjeet sairaustapauksiin ja altistumistilanteisiin

Mikäli tunnet olosi sairaaksi, toimi alueellisen ohjeistuksen mukaan. Linkit alueiden koronasivuille löydät alta. Leviämisen estämiseksi korostetaan kunkin omaa vastuuta ja pyydetään, että sairastunut kertoisi itse mahdollisesti altistamilleen henkilöille (48 h ennen oireiden alkua), jotta he osaavat puolestaan toimia vastuullisesti ja jäädä tarvittaessa omaehtoiseen karanteeniin. Humakille sairastumisesta ei enää tarvitse ilmoittaa.

Koronatestaus on yleisen terveydenhuollon järjestämä, testejä ei tehdä YTHS:n toimipisteissä. Omaa tilannettasi voit arvioida koronavirustaudin oirearviokyselyssä Omaolo-palvelussa. Vastausten mukaan saat arvion koronavirustartunnan todennäköisyydestä ja ohjeet testiin hakeutumisesta. ​

Yleistä neuvontaa ja lisätietoa saat valtakunnallisista neuvontakanavista: valtakunnallinen puhelinneuvonta 0295 535 535 ja chattineuvonta sekä alueesi koronapalvelunumeroista ja sivuilta.

​​​​Rokotukset ja alueelliset koronainfot

Rokotusinfo

Linkit alueiden rokotustiedotukseen:

Alueelliset koronapalvelunumerot ja koronasivut