Kehity järjestötyön osaajana: vaikuttavaa järjestötoimintaa myös tulevaisuudessa

Haluatko olla kanssamme edistämässä järjestöjen vaikuttavaa toimintaa myös tulevaisuudessa? Avoimen ammattikorkeakoulun tarjonnassamme on keväällä 2024 tarjolla useita järjestötyön AMK- ja Ylempi AMK-tutkintoihin liittyviä opintoja. Opinnot vastaavat todelliseen tarpeeseen, sillä ne on kehitetty järjestökentän erilaisia osaamisen ja vahvistamisen tarpeita tunnistaen ja kuullen. Ammattikorkeakouluopintoina ne tarjoavat ammatillista toimijuutta ja kehittämistyötä vahvistavaa tietoperustaa, tehtäviä, näkökulmia ja menetelmiä.

Opiskelijoiden palautteet ohjaavat ja kannustavat opintotarjonnan kehittämistyötä.

Opintojakson tunnelma oli hyvä ja kannustava, ja vuorovaikutus ja keskustelut webinaareissa olivat todella hyviä.

Opintojakson tehtävät olivat sopivan erilaisia ja muodostivat hyvän, antoisan kokonaisuuden.

Opintojakso oli hienosti rakennettu ja opin valtavan paljon kanssaoppijoilta.

Asiantuntemus järjestökentästä ja sen haasteista kasvoi.

Nyt on hyvä aika ilmoittautua avoimen ammattikorkeakoulun opintojaksoille, sillä opintojen hinnat tulevat todennäköisesti nousemaan uuden hallitusohjelman linjauksen mukaisesti.

Kehity järjestötyön tulevaisuuden tekijänä (YAMK) 15 op -osaamiskokonaisuus

Yhteisöpedagogi (YAMK) tutkinnon opintotarjonnasta on tammikuussa 2024 alkaen verkossa suoritettava Kehity järjestötyön tulevaisuuden tekijänä -osaamiskokonaisuus (15 op), joka koostuu kolmesta toisiinsa tukeutuvasta opintojaksosta:

Humak-banneri, jossa järjestöt kestävää tulevaisuutta rakentamassa, viisi opintopistettä -teksti ja avoin amk.
Järjestöt kestävää tulevaisuutta rakentamassa 5 op – Ilmoittautumisaika 5.1.2024 saakka.
Humak-banneri, jossa kuva ihmislaumasta sekä teksti järjestöjohtaminen viisi opintopistettä.
Järjestöjohtaminen 5 op – Ilmoittautumisaika 9.2.2024 saakka.

Humak-banneri, jossa erilaisia tekstuureja sisältäviä kuplia sekä teksti Uutta luovaa järjestöosaamista, viisi opintopistettä ja ylempi AMK.

Uutta luovaa järjestöosaamista 5 op – Ilmoittautumisaika 25.3.2024 saakka.

 

Kehity järjestötyön tulevaisuuden tekijänä – osaamiskokonaisuuteen kuuluvat opinnot on mahdollista suorittaa erillisinä opintojaksoina tai toisiinsa kiinnittyvänä jatkumona ajalla 15.1.2024-15.5.2024. Osaamiskokonaisuus ja yksittäiset opintojaksot löytyvät Humakin avoimen AMK:n verkkokaupasta yllä olevien linkkien takaa. Löydät kaikki opinnot helpoiten tämän kappaleen alussa olevan linkin kautta. Toimi nopeasti, sillä opintokokonaisuuden viimeinen ilmoittautumispäivä on tänään 5.1.2024.

Osaamiskokonaisuus rakentuu kansalaisyhteiskuntaa, kolmatta sektoria ja vapaaehtoistoimintaa tarkastelevan tutkimuksen monitieteiselle perustalle, huomioiden erityisesti osallistujien erilaiset ammatilliset taustat ja toimintaympäristöt. Opintojen aikana laajennetaan aiheisiin liittyvää tietoperustaa tutkivalla, arvioivalla ja tulevaisuuteen katsovalla otteella. Osaamiskokonaisuuden aikana saat mahdollisuuden myös ammatillisten osaamisesi sekä henkilökohtaisten kehittymistavoitteittesi tarkasteluun ja suuntaamiseen.

Tässä opintokokonaisuudessa opiskelet yhdessä yhteisöpedagogi (YAMK)-opiskelijoiden kanssa

Avoimen AMK:n opiskelijat liittyvät näissä opinnoissa järjestötyön opinnot valinneiden yhteisöpedagogi (YAMK) tutkinto-opiskelijoiden ryhmään. Yhteinen toteutus mahdollistaa verkostoitumisen, vertaisjakamisen ja -kehittelyn sekä totuttua toimintapiiriä laajemman ammatillisen pohdinnan. Lähdemme ajatuksesta, että osallistujien monipuolinen koulutustausta ja työkokemus mahdollistavat ja rikastuttavat oppimista.

Kunkin opintojakson teemaan virittäydytään ennakkoaineistolla ja -tehtävällä. Lisäksi jokaiseen niistä kuuluu kaksi webinaaria sekä yksilö- pari- tai pienryhmätehtäviä. Muilta osin osaamistavoitteiden saavuttaminen perustuu ammatillista ajattelua ja toimintakäytäntöjä tutkivaan, arvioivaan ja kehittävään toimintaan. Kokonaisuus ja siihen kuuluvat opintojaksot ovat yhteisöpedagogi (YAMK) tutkinnossa hyväksi luettavia, mikä määrittää myös niiden osaamistavoitteiden tasoa. Mikäli päätät hakea myöhemmin Humakin YAMK-opintoihin, nämä opinnot voidaan hyväksi lukea tulevaan tutkintoosi.

Kaikki avoimen AMK:n tarjonnassa olevat opinnot on mahdollista sovittaa omaan työhön yhteiset webinaariajat ja tehtävät huomioiden.

Ilmaista oppimista HumakFREE -opinnoissa

Tutustu myös HumakFREE-tarjontaan, josta löydät muun muassa Ennakoiva järjestö- ja Hyvinvoiva järjestö –verkkomateriaalit tueksi oman tai järjestön toiminnan kehittämiseen.

Humakin järjestötyön kehittämisyhteistyötä ja koulutuksia koskevissa asioissa yhteyshenkilönä on yliopettaja Tarja Nyman, tarja.nyman(at)humak.fi.

2024-01-05 09:20:22