Tampereen hakukohteet, verkko-opinnot ja ylempi AMK-tutkinto kiinnostivat kevään 2024 yhteishaussa

Kevään 2024 toinen yhteishaku tuli päätökseen keskiviikkona 27. maaliskuuta. Ensisijaiseksi hakutoiveekseen Humakin oli asettanut 1268 hakijaa. Humakin kohteita merkittiin hakemuksiin yhteensä 4264 kertaa, ja näistä yksittäisiä hakijoita oli 2949. Tulokset osoittavat selkeää nousujohteisuutta.

Tuloksista on nähtävissä uusien Tampereen kohteiden kiinnostavuus sekä verkko-opintojen imu. Myös ylemmän AMK -tutkinnon veto näkyi kevään haussa selkeästi. Lisäksi saimme runsaasti hakemuksia ensikertalaisilta, mikä kertoo Humakin vetovoimasta Suomen korkeakoulukentässä laajemmin. Hakukohteista Yhteisöpedagogi (AMK) ja Kulttuurituottaja (AMK) kiinnostivat eniten, mutta myös tulkkaukseen ja kommunikaatio-ohjaukseen oli hakijamäärissä hyvää nousua.

Kaikki hakukohteet huomioiden yksittäisiä hakijoita per aloituspaikka oli 4,82, kun taas ensisijaisia hakijoita per aloituspaikka oli 2,07. Vuoden 2023 kevään yhteishaussa vastaavat luvut olivat 4,49 ja 2,04. Viime vuoteen verrattuna kasvua tapahtui sekä yksittäisissä että ensisijaisissa hakijoissa.

Rehtori/toimitusjohtaja Jukka Määttä: ”On hienoa, että voimme tarjota koulutuksia eri elämäntilanteisiin”

Humakin rehtori ja toimitusjohtaja Jukka Määttä iloitsee yhteishaun tuloksista.

”On ilahduttavaa huomata, että Tampereen hakukohteet kiinnostivat. Opintomme eri kohteista vetivät hakijoita ja valtakunnallisena ammattikorkeakouluna pidämmekin tärkeänä, että eri puolella Suomea sijaitsevat hakukohteemme kiinnostavat hakijoita. Pidän myös ylemmän AMK-tutkinnon suosiota positiivisena viestinä.”

Humakissa on mahdollista suorittaa opinnot monimuoto-, verkko- tai päivätoteutuksina. Hakukohteita kevään toisessa yhteishaussa oli Helsinkiin, Jyväskylään, Kauniaisiin, Kuopioon, Tampereelle ja Turkuun sekä lukuisiin asuinpaikasta riippumattomiin verkko- ja monimuotototeutuksiin. Verkko-opinnot tuovat vapautta, kun taas kampuksilla tapahtuva monimuotokoulutus yhdistää perinteisten päivätoteutusten, etäopiskelun ja yhteisöllisten ryhmätöiden parhaat puolet.

”On hienoa, että voimme tarjota koulutuksia eri elämäntilanteisiin. Erilaiset toteutustavat joustavat opiskelijan tarpeisiin ja haluamme, että meillä voi valita ns. perinteisen opiskelijaelämäkokemuksen tai verkko- ja monimuotototeutusten vapauden. Tulokset kertovat, että olemme onnistuneet viestimään eri toteutusmuotojen mahdollisuuksista.”

Kohti valintakokeita ja opiskelijavalintoja

Yleisimmät valintatavat ammattikorkeakouluihin ovat todistusvalinta, AMK-valintakoe ja ammattikorkeakoulun oma valintakoe/-kurssi/-tehtävä/haastattelut. AMK-valintakoe järjestetään keväällä ajalla 27.5.–30.5.2024.

Lue lisää Ammattikorkeakouluun.fi-sivuilta:

Humakin hakukohteiden valintatavat

Lue lisää Humakin valintatavoista ja -kokeista

Valintojen tuloksista ilmoittaminen

Valinnan tulokset ovat nähtävissä Oma Opintopolku -palvelussa yksilöllisesti.

Lue opiskelijavalinnan tuloksista lisää opintopolku.fi-sivuilta.

Vaakabanneri yhteishaku on päättynyt.

2024-03-28 13:12:23