Metallimökki Helsingin Kampissa 7.12. klo 10-19 – kulttuurituottajaopiskelijat toteuttavat Himos Metal Festival -promotilaisuuden

Punaposkinen iloinen piirretty hahmo hymyilee. Hahmolla on päässään kukkaruukku, jossa kasvaa kasvi.

Humakin kulttuurituotannon ensimmäisen vuoden opiskelijat Kauniaisten kampukselta pääsevät tekemään Metallimökin tuotannossa aitoa kulttuurituottajan työtä jo opintojensa alkuvaiheessa. Opiskelijaryhmä toteuttaa keskiviikkona 7.12.2022 kello 10-19 Kampin kauppakeskuksessa Helsingissä ideoimansa Metallimökki-promotapahtuman. Metallimökki toteutetaan tilaustyönä kesällä 2023 järjestettäville Himos Metal Festivaaleille (HMF) Jämsässä.

Metallimökki rakennetaan Kampin kauppakeskuksen 1. kerroksen portaiden yläpäähän ja se on avoinna 7.12.2022 kello 10-19. Metallimökin yhteistyökumppaneina HMF:n ja Humakin lisäksi ovat HimosLomat, Radio City sekä Tiketti.

Metallimökki promoaa Himos Metal Festivaaleja kulttuurituottajaopiskelijoiden toteuttamana

– Kampin Metallimökki-tapahtuma on “pop up” -tyyppinen promootiopiste, joka on sisustettu ja suunniteltu mökin näköiseksi HMF-asiakkaan toiveesta, kertoo tuotantoryhmässä toimiva Humakin kulttuurituottajaopiskelija Aleksi Nerola.

Kulttuurituotannon opiskelijat toteuttavat aina opintojensa alkuvaihessa “Kulttuurituotannon perusteet” -kurssilla jonkin tapahtuman alusta lopppuun. Metallimökki-promotilaisuus eroaa hieman aikaisemmista 1. vuosikurssin kulttuurituottajaopiskelijoiden järjestämistä tapahtumista, koska tapahtuma järjestetään Himos Metal Festivaalin tilaustyönä.

Luvassa päivän aikana on mökkiarvonta ja ensi kesän Himos Metal Festivaleille liput ostaville promokoodi HMF Winter Edition -tapahtumaan, mysteeripeli sekä lippupiilotus. Opiskelijat tekevät päivityksiä festivaalin somekanaviin.

– Metallimökin ensisijaisena tavoitteena on tuoda Himos Metal Festivaalille näkyvyyttä ja vauhdittaa lippujen menekkiä.Lisäksi markkinoidaan Himoksen monipuolisia palveluita keskittyen lähinnä mökkeilyyn, Aleksi kertoo.

Himos Metal Festivat HMF promokuva, jossa kaksi mustalla ja valkoisella meikattua nuorta naista pitelee iloisena HMF-tapahtumamarinosta yhdessä käsissään puutaustaisen seinän edessä istuen.
Metallimökki on aito työelämän tilaama projekti ja se tutustuttaa tuoreet kulttuurituottajaopiskelijat kulttuurituotannon perusteisiin.

Harjoittelut ja aito työelämän tuki tarjoavat opiskelijoille kullanarvoista kokemusta

Metallimökkiä ovat toteuttamassa 30 kulttuurituotannon opiskelijaa. Heitä tukevat ja valmentavat Humakin lehtorit sekä Himoksen yhteyshenkilöt.

– Itse Metallimökki-tapahtuman olemme tehneet kokonaan itse ideasta lähtien. Alkuun jakauduimme tiimeihin ideakilpailua varten. Himos Metal Festival päätti tilaajana opiskelijoiden laatimista promotapahtumista lupaavimman. Sitä lähdettiin jatkojalostamaan yhdessä, kertoo Aleksi työprosessista.

Metallimökki vahvistaa ammattikorkeakouluopintojen tiivistä yhteyttä työelämään. Humakin opiskelijat kokevat tärkeäksi päästä mahdollisimman nopeasti kiinni niin teoriataustoihin kuin itse tekemiseen. Opiskelijat kertovat Metallimökki-tuotannosta motivoituneina ja innoissaan.

– On ollut suuri kunnia päästä tekemään konkreettista tapahtumaa oikealle tilaajalle. Projektissa on korostunut etenkin tiimityö ja ensimmäisen vuoden opiskelijoiden tiivis ryhmäytyminen.

– Ainakin on ollut tosi kivaa saada heti näin alkuun iso projekti, jossa pääsee soveltamaan käytännössä jo opittuja asioita sekä oppimaan paljon uutta.

– Oppimiskokemuksena tämä on ollut aivan huikea tilaisuus. Kuinka moni kulttuurialan opiskelija oikeasti pääsee ensimmäisen kolmen kuukauden aikana tekemään oikeaa tapahtumaa opintojen puolesta? Tämä on mahtava lisä CV:seen ja realistinen katsaus tapahtumajärjestämiseen!

– Mahtavaa, että Himos Metal Festivalilla on ollut kova luotto meihin ja ideoihimme alusta lähtien.

Vaikka varsinaisen tapahtuman tekeminen heti opintojen alkuun onkin ollut melko haastavaa, stressaavaa ja vähän pelottavaakin, on se silti ollut opiskelijoiden mukaan erityisen antoisa ja hieno kokemus. Tällä “Kulttuurituotannon perusteet” -kurssilla näkyy erittäin hyvin Humakin yhteisöllinen ja työelämälähtöinen valmennuspedagogiikka.

– Metallimökki petaa hyvin sitä, minkälaista meidän kulttuurituotannon opiskelijoiden tuleva työelämä voi olla ja sen avulla jokainen opiskelija saa loistavaa kokemusta jo heti opintojen alussa, Aleksi Nerola summaa opiskelijoiden kokemuksia.

Metallimökin SHOWTIME on 7.12.2022 kello 10-19 Kampissa – tule ja tutustu Himos Metal Festivaaliin

HMF järjestetään 11.-12.8.2023 Himos Parkissa. Himos sijaitsee Jämsässä, lähellä myös Humakin Jyväskylän kampusta, jossa koulutetaan niin kulttuurituottajia kuin yhteisöpedagogeja.

HMF-Facebook ja Instagram löytyvät nimellä: himosmetalfestival. Myös opiskelijat tekevät päivityksiä tapahtuman somekanaviin.

Katso tämän hetkinen HMF-festariohjelma (avautuu ulkoisille verkkosivuille),

Promomainos HMF Himos Metal Festival, jossa ruskealla puumaisella graafisella pohjalla Metallli Rokki sana ja Kamppi 7.12. 10-19, kuvassa myös sponsorilogot.   

Tekstitoimitus: Marika Stam.
Kuvat: Metallimökki-tuotanto.