Mitä osallisuus on 2023? – Lapsen oikeuksien päivän verkkotapahtuma – tule mukaan keskustelemaan ja kuulemaan alan asiantuntijoiden puheenvuoroja

Mitä osallisuus on 2023? – Lapsen oikeuksien päivän verkkotapahtuma 

Mitä nuorten osallisuus on tässä ajassa, vuonna 2023? Mitä se on tulevaisuudessa? Miltä nuorten osallisuuden historia näyttää? Näihin ja moneen muuhun kysymykseen saat vastauksen Mitä osallisuus on 2023-tapahtumassa 20.11.2023.

Mitä osallisuus on 2023? - Lapsen oikeuksien päivän verkkotapahtuma

”Tapahtuma on tarkoitettu kaikille lasten ja nuorten parissa toimiville, päättäjille, viranhaltioille, viranomaisille ja osallisuudesta kiinnostuneille. Luvassa on asiantuntijapuheenvuoroja sekä verkostoitumis- ja työpajatyöskentelyä sekä tietoa lasten ja nuorten osallisuudesta ja sen edistämisestä sekä osallisuustoimijoista” Humakin Youth Participation strategiahankkeessa työskentelevä tutkija Aino Tormulainen kertoo.

Tapahtuma kerää yhteen alan asiantuntijoita ja osallisuuden parissa työskenteleviä. Tapahtumassa on mahdollisuus verkostoitua alan toimijoiden kanssa sekä osallistua työpajoihin.

”’Tilaisuudessa näkökulmana on ymmärtää lasten ja nuorten oikeudet osallisuuden kehyksessä. Meillä on paikalla monia pitkän linjan toimijoita ja alan asiantuntijoita, tämä on mahtava tilaisuus päästä kuulemaan ajankohtaisia näkökulmia ja verkostoitumaan alan ihmisten kanssa. Luvassa on myös osallisuusteemaan sopivia työpajoja ja osallisuusterapiaa!”

Tapahtuman järjestää Humak yhteistyössä Nuorten Suomi ry ja Osallisuuden osaamiskeskus toimijoineen (Nuorten Akatemia, Koordinaatti, Nuva ry, Opinkirjo, SPR/Nuorten turvatalot)

 

Ilmoittautuminen:

Ilmoittaudu mukaan tapahtumaan tästä: https://www.lyyti.in/osallisuus2023

Tapahtumaan voi osallistua myös joustavasti. Voit osallistua koko tapahtumaan (2 h) tai ensimmäiseen osioon, vain työpajoihin tai vain toiseen työpajaan oman aikataulusi mukaan. Ensimmäinen osio myös tallennettaan ja sen voi katsoa myöhemmin.

Tapahtumassa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita.

Ohjelma:

Osa I

12.05 Tervetuloa

Kolme tallennettavaa puheenvuoroa: mennyt, nykyhetki, tulevaisuus

12.10 Menneeseen katsoen, nuorten osallisuustyön muutos. Heikki Vuojakoski, Nuorten akatemia ja Mari Ahonen-Walker, Opetushallitus.
Nuorten akatemian toimitusjohtaja Heikki Vuojakoski ja nykyisinOpetushallituksessa, aiemmin Kuntaliitossa työskennellyt Mari Ahonen-Walker käyvät yhdessä keskustelua nuorten osallisuudesta menneeseen katsoen 

12.30 Osallisuus tässä ajassa, nuoren näkökulma. Maria Markkula, Nuva ry varapuheenjohtaja.

12.40 Osallisuus digitaalisella aikakaudella – tulevaisuuden näkyjä. Heikki Lauha, Sitra
Sitran Demokratia ja osallisuus -teemassa asiantuntijana toimiva Heikki Lauha pohtii puheenvuorossaan nuorten osallisuuden tilannekuvaa erityisesti digitaalisuuden näkökulmasta, mitä tulisi ottaa huomioon nyt ja tulevaisuudessa

II osa klo 13-14 Osallisuustyöpajat ja verkostoitumista

Ensimmäinen setti 13.05-13.25 (20 min)

Toinen setti 13.30-13.50 (20 min)

Jakautuminen työpajoihin ennakkoilmoittautumisten mukaan

Työpaja 1 Osallistavia työpajamenetelmiä nuorten vaikuttamiseen – Nuva ry/Osallisuuden osaamiskeskus, Camilla Bergman ja Susanna Ranta
Työpajassa esitellään Nuva ry:n ja Osallisuuden osaamiskeskuksen kehittämiä nuorten osallisuuteen ja vaikuttamiseen liittyviä työpajamenetelmiä ja jaetaan hyviä käytänteitä nuorten vaikuttamiseen.

Työpaja 2 Tietoa ja työkaluja nuorten osallisuuteen ja demokratiakasvatukseen – Nuorten Suomi, Laura Saartoala
Työpajassa kuulet lyhyen katsauksen demokratiakasvatuksesta ja osallisuudesta sekä niiden edistämiseen käytettävistä työkaluista, kuten Vaikuta!-teemapäivästä, U Wot Waldo-työpajasta ja Mikä vituttaa? -illoista.

Työpaja 3 Miten ennakoida nuorten osallisuuden kehittymistä? E-Delfoi-paneeli tiedontuotantovälineenä – Humak, Merja Kylmäkoski
Työpajassa esitellään Humakin Youth participation – A key to an inclusive society -hankkeen kansainvälistä tutkimusyhteistyötoimintaa ja keskustellaan nuorten osallisuudesta ennakoinnin näkökulmasta.

Työpaja 4 Digiraatimenetelmä nuoren näkökulmasta – Koordinaatti, Pirjo Kovalainen
Työpajassa tutustutaan Digiraati-verkkopalveluun. Tarkastelemme yhdessä mitä digitaalinen osallisuus ja osallistuminen edellyttää nuorilta ja miten Digiraati mahdollistaa nuoren digitaalista osallisuutta ja osallistumista.

Työpaja 5 Osallisuusterapiaa ja vertaiskokemuksia – Humak, Aino Tormulainen
Aina osallisuustyö ei tunnu helpolta, tässä työpajassa pääset jakamaan tunteita osallisuustyöhön liittyen – ja toivottavasti innostumaan edelleen!

13.50-14.00 Yhteinen päätös

Humak yhteistyössä Nuorten Suomi ry ja Osallisuuden osaamiskeskus toimijoineen (Nuorten Akatemia, Koordinaatti, Nuva ry, Opinkirjo, SPR/Nuorten turvatalot)

Päivitetty 15.11.: Maria Markkula muutettu 12:30 alkavan puheenvuoron puhujaksi sekä muokattu Työpajan 4 tekstiä.

2023-11-06 08:50:43