Rasisminvastaista viikkoa vietetään 18.-24.3.2024 – Humak puolustaa toimillaan inhimillistä maailmaa

Rasisminvastaista viikkoa vietetään ajalla 18.–24.3.2024. Tänä vuonna teemana on rasismiin puuttuminen.

Humanistinen ammattikorkeakoulu osallistuu yhteiskunnallisiin kampanjoihin. Tällaisia ovat esimerkiksi ammattikorkeakoulujen rehtorineuvoston Arene ry:n AMK sektorin merkitystä korostavat kampanjat, toimialojen tapahtumaviikot ja merkitykselliset päivät sekä muut Humakin toiminnan ja arvojen kannalta tärkeät yhteiskunnalliset tapahtumat kuten esimerkiksi Pride-viikko ja SPR:n rasisminvastainen viikko.

Rasisminvastainen viikko banneri, jossa kaksi kättä kiinni toisistaan.
Kuva: SPR.

Humakin arvopohja ja toimintatapa rakentavat inhimillistä maailmaa

Humak on arvopohjainen korkeakoulu, joka rakentaa inhimillisempää maailmaa. Luomme tasa-arvoisempaa yhteiskuntaa kehittämällä ihmisiä yhdistävää osaamista.

Koulutamme osaajia, joilla on rohkeutta puolustaa ihmistä, inhimillisyyttä ja kansalaisoikeuksia. Tuottamamme osaaminen lisää yhteisöllisyyttä, saavutettavuutta ja hyvinvointia mahdollistaen kestävän elämäntavan nykyisille ja tuleville sukupolville.

Kampanjaviikko rohkaisee niin meitä humakilaisia kuin kaikkia tunnistamaan rasismin ja toimimaan sitä vastaan. Rasismiin puuttumisella näytämme, että välitämme toisistamme.

Rasismin- ja syrjinnänvastaista viikkoa vietetään vuosittain maaliskuussa viikolla 12. Viikko kulminoituu YK:n rasisminvastaiseen päivään 21.3. Päivä on jäänyt historiaan vuonna 1960, kun viranomaiset surmasivat 69 rauhanomaista rotuerottelun vastaista mielenosoittajaa Etelä-Afrikassa. Nykyään kyseisellä viikolla otetaan kantaa ympäri maailman syrjimättömyyden, antirasismin, yhdenvertaisuuden ja moninaisuuden puolesta.

Teksti: Rasisiminvastainen viikko, SPR, Humakin strategia, toim. Humak viestintä/Marika Stam. Julkaistu alun perin sivuillamme 5.3.2024.
Kuvat: SPR.

Rasisminvastaisen viikon vaakabanneri, inhimillisyyttä kuvaavia piirroskuvakkeita.

2024-03-18 10:00:46