Onnea Humakin yhteisöpedagogi (YAMK) Tea Veijalaiselle – Sosiaalipedagogiikan opinnäytetyöpalkinto 2024

Humakin yhteisöpedagogi (YAMK) Tea Veijalaiselle myönnettiin sosiaalipedagogiikan opinnäytetyöpalkinto 2024. Työ on tehty Humakin Yhteisöpedagogi (ylempi AMK) -tutkinnossa vuonna 2023. Työn tilaaja oli “Saavutettavat koulutuspolut ja oikeus oppia – Saako oppia (ESR)” -hanke.

Suomen sosiaalipedagoginen seura jakoi kymmenennen kerran sosiaalipedagogiikan opinnäytepalkinnon Espoossa järjestetyillä Sosiaalipedagogiikan päivillä perjantaina 15.3.2024. Jälleen Humakin opinnäytetyö tuli palkituksi. Työn tilaajana toimi Saavutettavat koulutuspolut ja oikeus oppia – Saako oppia (ESR) -hanke. Työn ohjaajana toimi  lehtori Hanna Kiuru.

Palkinto myönnetään sosiaalipedagogiikkaa ansiokkaasti esiintuovalle ja kehittävälle opinnäytteelle, vuorovuosina pro gradu -tutkielmalle ja alemman tai ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon opinnäytteelle. Sisällöllisesti palkittu opinnäytetyö soveltuu myös Humakin arvoihin ja strategisiin tavoitteisiin.

Onnea opinnäytepalkinnoista onnittelubanneri, graafisia kukkia.
Humakissa tehty opinnäytetyö palkittiin jälleen. Olemme ylpeitä jokaisesta työstä ja niiden tekijöistä sekä iloisia, että opinnäytetyöt saavat huomion merkityksestään eri aloille. Onnea kaikille palkituille opinnäytetöille!

Tean opinnäytetyö nostaa esiin työntekijöiden äänen ja osallisuuden

Tänä vuonna palkinnon sai Tea Veijalaisen viime vuonna valmistunut opinnäytetyö Ohjausta tulevaisuuden työhön. Osaamisidentiteetin ja täsmätyökyvyn merkitys muuttuvassa työelämässä

Opinnäytetyöpalkinnon tuomariston muodostivat alan ansioituneet pitkän linjan toimijat Aino Hannula ja Voitto Kuosmanen.

”Opinnäytetyö osallistuu hyvin sosiaalipedagogisen taistelevan tutkimuksen traditioon. Se antaa toimijoille äänen, se nostaa keskusteluun ihmisen osallisuuden, jossa tärkeää on oikeus tehdä työtä. Tekijä totesi, että työ ei ole pelkästään työtä, vaan työ edistää hyvinvointia ja elämänlaatua, terveyttä ja taloudellista riippumattomuutta, mutta se antaa myös tunteen osallistumisesta.”

Ehdolla oli seitsemän opinnäytetyötä kuudesta ammattikorkeakoulusta

Opinnäytetyökisassa oli mukana seitsemän työtä, joita kaikkia tuomaristo piti erinomaisina ja innostavina sosiaalipedagogisen toiminnan ja ydinajatusten näkökulmasta. Kisassa palkittiin Tean työn lisäksi kunniamaininnalla Metropolia ammattikorkeakoulusta sosionomi (AMK):ksi valmistuneiden Annu Hannulabackan ja Hanna Korhosen työ Luova ryhmätoiminta ja mielenterveystoipujien osallisuuden kokemukset.

 

Lisätietoja

Erja Anttonen
varapuheenjohtaja, Suomen sosiaalipedagoginen seura ry
erja.anttonen(at)gmail.com

Tea Veijalainen, palkitun opinnäytetyön tekijä
yhteisöpedagogi (YAMK), toimintaterapeutti (AMK)
tea.veijalainen(at)gmail.com

Tekstilähde: Tiedote Suomen sosiaalipedagoginen seura ry, toim. Humak viestintä Marika Stam.

 

2024-03-15 16:05:32