Humakin uusi kansainvälinen YAMK–opintokokonaisuus Experiential and Adventure Education (15 op) alkaa tammikuussa 2023. Opintokokonaisuus koostuu kolmesta verkkokurssista, jotka ovat kukin 5 op. Voit ilmoittautua koko 15 opintopisteen kokonaisuuteen tai suorittaa kursseja myös erikseen.
Opintokokonaisuus käsittelee kokemuksellisen oppimisen ja seikkailukasvatuksen teorioita, menetelmiä ja toteutusta. Opiskelija oppii kehittämään, reflektoimaan ja arvioimaan kokemuksellista oppimista ja elämys- ja seikkailukasvatusta työelämän kontekstissa.
Opintokokonaisuuden kurssit on suunniteltu ja toteutetaan yhteistyössä suomalaisten ja kansainvälisten kumppaneiden ja verkostojen, erityisesti Outward Bound Finland (OBF) kanssa.
Opinnot sopivat hyvin nuorisotyön, järjestötyön, kasvatus– ja ohjausalan, kuntoutuksen, sosiaalityön sekä liikunnan ja liikuntakasvatuksen opiskelijoille ja ammattilaisille, jotka haluavat vahvistaa teoreettista sekä tutkimus- ja kehitysosaamistaan kokemuksellisesta oppimisesta ja seikkailukasvatuksesta. Opinnot sopivat myös liike-elämän, matkailun sekä urheilun, vapaa-ajanopiskelijoille ja ammattilaisille.
Opintokokonaisuus järjestetään englanniksi; osallistujien tulee olla halukkaita kuuntelemaan, lukemaan, kirjoittamaan ja puhumaan englantia. Opinnot eivät vaadi yhteisöpedagogitutkintoa tai seikkailukasvatuksen opintoja; näistä voi kuitenkin olla hyötyä. Aikaisempaa ammattikorkeakoulututkintoa tai ammattikorkeakoulutasoisia opintoja suositellaan.
Opintojaksolla keskitytään ajankohtaisiin keskusteluihin ja tutkimuksiin sekä kokemuksellisen oppimisen ja seikkailu- ja elämyspedagogiikan mahdollisuuksiin, merkitykseen ja sovellettavuuteen eri ammattialoilla, toimintaympäristöissä ja yhteisöissä. Tavoitteena on lisätä ymmärrystä kokemuksellisen oppimisen sekä elämys- ja seikkailupedagogiikan teoreettisen viitekehyksen keskeisistä näkökulmista.
Opintojakso tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden syventää tietojaan kokemuksellisen oppimisen ja elämys- ja seikkailukoulutuksen mahdollisuuksista erilaisissa ammatillisissa työelämän ympäristöissä. Tavoitteena on lisätä ymmärrystä kokemuksellisen oppimisen ja elämys- ja seikkailupedagogiikan näkökulmista pedagogisessa kehittämisessä sekä tarkastella kriittisesti oppimiseen, osaamiseen, kasvuun ja kehitykseen liittyvää tutkimusta ja keskustelua
Tämä opintojakso valaisee elämysten muotoilemista hyvinvointi-, elämys-, luonto- ja matkailupalveluiden toimintaympäristössä. Osallistujat oppivat ihmisten käyttäytymisestä kokemusten ja elämysten näkökulmasta sekä kehittämään asiakaspolkuja, palveluita, tuotteita ja ympäristöjä soveltamalla kokemuksellisen oppimisen ja elämys- ja seikkailupedagogiikan tietoperustaa ja menetelmiä.