Valmistujaisjuhla keräsi humakilaiset yhteen – opinnot on suoritettu historiallisten tapahtumien keskellä

Oksa, jossa on kolme isoa lehteä.

Lukuvuoden päättäjäisissä juhlittiin valmistuneita ja toivotettiin hyvää kesää. Juhlapuheissa palattiin monien muutosten ja epävarmuuksien sekä historiallisten tapahtumien hetkiin, jotka ovat leimanneet kaikkien arkea. Samalla on myös opittu uusia käytänteitä ja tuettu toinen toisiamme.

Humakin rehtori, toimitusjohtaja Jukka Määttä luonnehti kulunutta lukuvuotta maailmanhistoriallisesti merkittävien tapahtumien ajaksi. Sekä korona-pandemia että Ukrainan sota järkyttivät turvallisuuden tunnettamme.

– Epävarmoina aikoina, silloin kuin ihmiset tarvitsevat tukea, ne ammatit ja työtehtävät, joihin te olette nyt valmistuneet, ovat merkityksellisiä, rehtori/toimitusjohtaja Määttä vakuutti valmistuneille.

Määttä totesi, että Humak haluaa välittää arvomaailmaa, jossa kannetaan vastuuta luonnosta ja muista ihmisistä.

Tulevaisuudesta Määttä nosti esiin valmisteilla olevan, kaikkien Suomen korkeakoulujen yhdessä toteuttaman DigiVisio2030-hankkeen. Muutaman vuoden kuluttua opiskelija voi vapaammin valita opintoja eri korkeakoulujen opintotarjonnasta.

– Uudistus tulee helpottamaan jatko-opintoja, osaamisen täydentämistä ja ammattitaidon päivittämistä, Määttä kertoi.

Jukka Määttä seisoo talojen ja lehtipuiden edessä pihalla pitämässä puhetta paperit käsissään.
Rehtori, toimitusjohtaja Jukka Määttä kuvasi viime vuosien sisältäneen suuria historiallisia tapahtumia, mutta myös merkittävää kehitystyötä tulevaisuuden eteen. Kuvakaappaus videokuvasta.

Valmistuneen puheessa kannustettiin venyttämään omia rajoja

Valmistuneen opiskelijan puheenvuoron piti tuore yhteisöpedagogi (AMK) Sanni Hellsten. Heti ensimmäisten lähiorientaatiopäivien jälkeen Sanni kertoi opintojen siirtyneen ruudun taakse. Hellstenin mukaan muutosten ja haasteiden jälkeen valmistuminen tuntuu erityisen hyvältä.

– Toisten tukeminen on kuulunut opintoihin. Myös henkilökunta on tsempannut koko opintojen ajan, Hellsten kertoi.

Sanna haastoi itsensä erityisesti opinnäytetyön kohdalla monella tavalla.

– Oman mukavuusalueen ulkopuolelta on hyvä käydä hakemassa kokemuksia. Ongelmia ei pidä myöskään jäädä tuijottamaan, vaan hakea niihin ratkaisuja, myös yhdessä, tuore yhteisöpedagogi (AMK) totesi.

Valmistuneen puheenvuorossa Sanni kannusti työyhteisöjä hankkimaan yhteisöönsä ainakin yhden humanistin.

– Kuten Humakin arvoissa, jokainen työyhteisö tarvitsee rohkeaa uudistumista, yhdessä onnistumista ja toisten kannustamista.

Ryhmä naisia seisoo rinnakkain kädet ylöspäin heiluen tervehdystä, taustalla tiuha lehtipuu, yhden naisen sylissä on auki oleva kannettava tietokone.
Helsingin tulkkikoulutuksen henkilökunta lähetti hyvän kesän -tervehdysvideonsa monikielisesti viittoen. Kuvakaappaus videokuvasta.

Kampukset tervehtivät valmistuneita ja toisiaan videotervehdyksillä

Valmistujaisissa juhlittiin valmistuneita puheiden lisäksi live-musiikilla ja videotallenteilla. Humakin kampukset ja eri vahvuusalat olivat nauhoittaneet omat persoonalliset tervehdyksensä. Viesteissä kannustettiin luottamaan itseensä ja juhlistamaan saavutuksia sekä onniteltiin valmistuneita.

Kiitokset koko yhteisölle, opiskelijakunta HUMAKOlle ja yhteistyökumppaneillemme kuluneesta lukuvuodesta ja rentouttavaa kesää kaikille.

Lämpimät onnittelut valmistuneille ja tervetuloa Humakin alumneiksi!Vaalenpunaisen magnoliapuun ja sinisten taivaan eteen kirjoitettu Hyvää kesää!, bannerikuva.

Teksti ja kuvat: Marika Stam.