Vapaaehtoistoiminnan johtaminen opintojakso avoimessa amk:ssa siirtyy verkkoon!

Vapaaehtoistoiminnan johtaminen koostuu kolmesta kurssista: merkitys, motivaatio, johtaminen,

Vapaaehtoistoiminnan johtaminen opintokokonaisuuden (15 op) ensimmäinen 5 op opintojakso “Vapaaehtoistoiminnan arvot ja merkitys yhteiskunnassa” toteutetaan koronatilanteen takia kokonaan verkko-opetuksena. Tämä tarkoittaa, että kurssilla ei ole perinteisiä Helsinkiin matkustamista edellyttäviä lähiopetuspäiviä vaan luennot järjestetään webinaareina.

Nyt voit osallistua kauempaakin

Humak on järjestänyt vapaaehtoistoiminnan johtamisen koulutusta vuodesta 2012 alkaen. Opiskelijoita on ollut festivaaleilta, luonto- ja eläinsuojelujärjestöistä, sosiaali- ja terveysalalta, urheiluseuroista, kunnista ja jopa poliittisista puolueista. Mukana on ollut myös Humakin tutkinto-opiskelijoita eri aloilta.

Koronaepidemia aikana vapaaehtoistoimijoiden yhteisöllisyys ja motivointi edelyyttää uudenlaisia menetelmiä. Tärkeä osa opintoja on kokemusten jakaminen toisten vapaaehtoiskoordinaattoreiden kanssa. Vapaaehtoistoiminnan opintokokonaisuus ja sen kurssit tarjoavat mahdollisuuden keskustella toiminnan ajankohtaisista reunaehdoista ja tulevaisuudesta.

Verkko-opetus mahdollistaa nyt kurssiin osallistumisen myös kauempaa Helsingistä. Opintojaksolle on vielä noin 20 vapaata opiskelupaikkaa ja voit ilmoittautua kurssille alla olevaa kuvabanneria klikkaamalla ja maksamalla opintomaksun. Ilmoittautuminen päättyy 15.11.2020.

Ylhäältä otettu kuva työpöydästä, jonka ääressä ihmisiä papereiden ääressä.
Ilmoittaudu opintojaksolle yllä olevasta bannerista. Opintomaksu on 75 euroa. (Linkki vie toiseen verkkopalveluun)

Mikäli haluat ilmoittautua koko opintokokonaisuuteen (15 op, 225 euroa), klikkaa tästä (linkki vie Humakin avoimen amk:n verkkokauppaan) 

Opetuspäivät pysyvät ennallaan – mutta ovat verkossa

”Vapaaehtoistoiminnan arvot ja merkitys yhteiskunnassa” -kurssin opetuspäivät ovat samat kuin lähiopetuksessa olisivat olleet eli 19.11., 20.11. ja 18.12. Opetus toteutetaan Zoom-alustalla, johon lähetetään linkki ilmoittautuneille. Osallistujat saavat myös pienen ennakkotehtävän.

Ilmoittautuminen päättyy avoimen amk:n opiskelijoiden osalta 15.11.2020.

Opetuspäivien päiväkohtainen aikataulu on aiemmin ilmoitetusta hiukan poiketen seuraava: to 19.11. klo 12 – 16, pe 20.11. klo 10 – 15 ja pe 18.12. klo 10 – 15.

Myös muiden opintojaksojen siirto verkkoon on mahdollista

Myös opintokokonaisuuden keväällä 2021 toteutettavat 5 op jaksot ”Vapaaehtoisten rekrytointi, perehdyttäminen, motivointi sekä työnohjaus vapaaehtoiskoordinaattorin tukena” sekä kolmas jakso ”Muutoksen hallinta vapaaehtoisorganisaatioissa ja toiminnan kehittäminen” voidaan tilanteen niin vaatiessa toteuttaa ja suorittaa verkko-opintoina.

Lisätietoja: Juha Iso-Aho, juha.iso-aho@humak.fi