Vielä ehdit mukaan maksuttomaan Virtalähde-koulutukseen!

Virtalähde on Humakin järjestämä koulutustapaamisten sarja, jonka tavoitteena on kehittää osallistujien valmiuksia digitaalisen tapahtumatuotannon tekniseen toteuttamiseen ja tarjota heille työkaluja uusien ansaintamallien kehittämiseen virtuaalisessa maailmassa.

Virtalähde-koulutus syntyi keväällä 2020 reaktiona Covid-19 -pandemiasta seuranneisiin tapahtumatuotannon haasteisiin. Vaikka monet kulttuurialan toimijat olivat aiemminkin toteuttaneet digitaalisia sisältöjä, teknisesti sujuvien ja sisällöltään kiinnostavien verkkotapahtumien toteuttamiseen kaivattiin koulutusta.

Virtalähde-koulutukseen ilmoittautui jo hankkeen alkumetreillä yli 300 osallistujaa, mikä on merkittävä määrä ihmisiä Suomen kokoisessa valtiossa ja niin lyhyellä aikataululla. Koulutus on osallistujille maksuton ja tuleviin tapaamisiin voi yhä ilmoittautua!

Loppuvuoden tapahtumat keskittyvät tapahtumatuotannon talouteen

Virtalähteen syksyn koulutustapahtumat on jaettu tekniikan, sisällön ja talouden teemoihin. Loppuvuoden koulutustapaamisissa käsitellään digitaalista tapahtumatuotantoa enimmäkseen talouden näkökulmasta.

Seuraavassa, 17.11. järjestettävässä tapahtumassa Mikko von Hertzen avaa esiintyjien palkkioiden prosesseja ja Shiftin toimitusjohtaja Sini Toivonen kertoo, kuinka onnistunut virtuaalinen yleisötapahtuma järjestetään.

Ensi viikolla, 24.11. järjestettävässä koulutuksessa pureudutaan online-tapahtumien markkinointiin ja XR-teknologian mahdollisuuksiin. Asiantuntijoina tapaamisessa vierailevat sosiaalisen median strategi Reetta Nurmio Ellun Kanoista ja Yle Urheilun ja tapahtumien kehitystuottajat Olli-Pekka Salli ja Antti Immonen.

Joulukuun ensimmäisenä päivänä keskustellaan tapahtuma-alan rahoitusmahdollisuuksista ja ansaintalogiikoista, ja tähyillään tapahtumateollisuuden kansainvälisiä näkymiä. Koulutuksessa vierailevat asiantuntijat Leena Janhila Crevestä ja Risto Kuulasmaa Brightland Groupista.

a lightbult against a wooden wall.
Kuva: Rich Smith / Unsplash.

Virtalähde vastaa tapahtumatuotannon kentän tarpeisiin

Syksyn koulutustapahtumat ovat olleet suosittuja – digitaalisen tapahtumatuotannon opetukselle on selvästi kysyntää. Virtalähde-hanke on tuotettu ripeällä aikataululla vastamaan tapahtumatuotannon kentän haasteisiin. Koulutustapaamisten vetäjät ovat aika ajoin päässeet venymään, kun laitteisto tai yhteydet ovat suorassa stream-lähetyksessä saattaneet hieman takkuilla. Yllättävien pulmien ratkaisu on oleellinen osa digitaalistakin tapahtumatuotantoa.

“Kouluksen aikana osallistujat ovat päässeet tutustumaan myös erilaisiin teknisiin haasteisiin, joita streamaustilanteissa usein joutuu kohtaamaan”, kulttuurituotannon lehtori Paula Kostia sanoo.

Paula kertoo odottavansa tulevia tapahtumia mielenkiinnolla, mutta mainitsee odottavansa etenkin esityksiä Shift-festivaalin tuotannosta (17.11.), XR-mahdollisuuksista (24.11.) ja Risto Kuulasmaan näkemyksistä (1.12.).

Ilmoittaudu mukaan koulutukseen!

Ilmoittaudu mukaan Virtalähde-koulutukseen ja saat uutta potkua digitaaliseen tapahtumatuotantoon! Voit ilmoittautua tästä.

Yksityiskohtaisempaa tietoa tulevien koulutustapahtumien sisällöistä ja aikatauluista löydät Virtalähteen sivuilta.

Lisätietoja:

Kari Keuru, projektipäällikkö.

kari.keuru(at)humak.fi / +358 400 349 228.Virtalähde-hankkeen järjestäjien ja rahoittajien logot: Humanistinen ammattikorkeakoulu, Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020, ja Euroopan sosiaalirahasto.