Webinaari 29.4.: Arenen kestävän ja vastuullisen TKI-toiminnan kriteeristö

Kestävän kehityksen 17 tavoitetta maailman muuttamiseksi. YK:n kestävän kehityksen tavoiteohjelma Agenda 2030 tähtää äärimmäisen köyhyyden poistamiseen sekä kestävään kehitykseen, jossa otetaan ympäristö, talous ja ihminen tasavertaisesti huomioon.
YK:n kestävän kehityksen toimintaohjelma Agenda 2030 tähtää äärimmäisen köyhyyden poistamiseen ja kestävään kehitykseen, jossa otetaan ympäristö, talous sekä ihminen tasavertaisesti huomioon. Kuva: YK.

Ammattikorkeakoulujen kestävän kehityksen ja vastuullisuuden ohjelmassa (2020) kaikki ammattikorkeakoulut sitoutuivat toimenpiteeseen, jonka mukaisesti ”otamme käyttöön kriteeristön, jonka avulla TKI-toiminnan sisältöjä ja tuloksia suunnitellaan, kehitetään, arvioidaan ja toteutetaan ekologisesti, sosiaalisesti, kulttuurisesti ja taloudellisesti kestävästi ja vastuullisesti.” Kriteeristö hyväksyttiin Arenen rehtorikokouksessa 28.2.2024.

Mitkä ovat kriteerit, miten niitä voidaan käyttää, mitä ne antavat?

Tervetuloa mukaan kuulemaan kriteereistä ja niiden tuottamista mahdollisuuksista. TKI-kädenjälkiporinat järjestetään maanantaina 29.4.2024 klo 13.00-15.00.

Ilmoittaudu mukaan >>

Ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi toimitetaan kalenterikutsu, josta löytyy Teams-osallistumislinkki.

Tilaisuuden järjestää Arenen kestävän ja vastuullinen TKI-toiminta -työryhmä eli TKI Dynamis.

Ohjelma:

13:00 Tervetuloa, rehtori Jukka Määttä (Humak) Arenen KeKe-nyrkin uusi puheenjohtaja
13:10 TKI toiminnan 12 kestävyyden kriteeriä – TKI-kädenjälkeä tekemässä, koulutusjohtaja Timo Parkkola (Humak)
13:35 Kriteerien implementointi TKI-toimintaan – case JAMK (preojektipäällikkö Kirsi Knuuttila (Jamk)
13:55 Tauko
14:05 Case-esimerkki: Ukrainan vihreän siirtymän tukeminen TKI-toiminnalla – Arenen TKI-kriteeristö viitekehyksenä, tki-asiantuntija Jyri Wuorisalo (Savonia)
14:25 Porinapaja (Kriteerien hyödynnettävyys ammattikorkeakoulun TKI-toiminnassa)
14:45 Porinapajojen tulokset

#TKIkadenjalkiporinat

Kestävä ja vastuullinen tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminta ammattikorkeakouluissa

Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto ARENE julkaisi vuonna 2020 kestävän ja vastuullisen kehityksen ohjelmansa Kestävät, vastuulliset ja hiilineutraalit ammattikorkeakoulut. Ohjelma sai suuntaviivansa Yhdistyneiden kansakuntien (YK) kestävän kehityksen ohjelmasta Agenda 2030 sekä opetus- ja kulttuuriministeriön kestävän kehityksen linjauksista ja esitteli ammattikorkeakoulujen lupaukset kestävän maailman puolesta tehtävästä yhteisestä työstä.

Ohjelman lähtökohtana on, että ammattikorkeakouluilla on erityinen tehtävä ja myös keinot rakentaa kestävää elämäntapaa koulutustehtävänsä sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan eli TKI-työn kautta. Tämä tehdään osaavan ja kestäviin arvoihin nojaavan henkilöstön tekemänä.

Lue lisää:

2024-04-25 12:07:59