Humak käy läpi Karvin auditoinnin

Oikealla piirroskuva, jossa keskiössä korkeakoulu. Korkeakoulusta lähtee sanat "Vaikuttava ja uudistava", "osaamista luova", "oppiva" ja "kehittyvä ja hyvinvoiva". Vasemmalla Humakin "Auditointi tulossa"-logo sekä oikealla Karvin logo.

Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen (Karvi) auditointiryhmä tapaa tänään ja huomenna (24. – 25.4.2024) Humakin henkilöstön edustajia osana Humanistisen ammattikorkeakoulun auditointia.

Auditointi perustuu Karvin auditointimalliin ja kriteeristöön, jossa kuluvan III auditointikierroksen osalta arvioidaan korkeakoulujen laatujärjestelmän toimivuutta ja vaikuttavuutta. Auditoinnin tarkastelun kohteena ovat ne menettelytavat, joilla korkeakoulu ylläpitää ja kehittää toimintansa laatua.

Luokkahuone, jossa pöydät on järjestelty hevosenkengän muotoon.
Auditointihaastattelutila on valmiina ensimmäisiä haastatteluita varten. Kuva: Johanna Henriksson.

Auditointivierailun tavoitteena on kuulla mahdollisimman laajasti Humakin opiskelijoiden, henkilöstön, sidosryhmien, hallituksen ja johdon näkemyksiä auditointikriteeristössä määritellyistä teemoista. Erityisen kiinnostuneita ollaan siitä, miten asiat toimivat käytännössä ja millaisia keskeisiä vahvuuksia Humakilla on. Auditointiryhmä toivoo myös saavansa käsityksen siitä, mitä asioita Humakissa tulisi kehittää ja miten.

Auditointiryhmän puheenjohtajana toimii jatkuvan oppimisen johtaja Heidi Rontu Metropolia Ammattikorkeakoulusta. Muut jäsenet ovat henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen Turun kaupungilta, koulutusjohtaja Esa Viklund Savonia-ammattikorkeakoulusta ja opiskelija Leevi Viljanen Lapin ammattikorkeakoulusta. Karvin projektipäälliköinä toimivat arviointiasiantuntijat Kirsi Mustonen ja Niina Nurkka.

Aikaisempia uutisia auditoinnista:

Karvin auditointi auttaa korkeakouluja kehittymään 

Humakin auditointi 2024: auditointiryhmä on nimetty

2024-04-24 09:24:15