Kulttuurituottajaksi (AMK) Humakista: Kaksi vaihtoehtoa opiskeluun

Tyttö juhlii festareiden leirintäalueella.

Humanistinen ammattikorkeakoulu (Humak) on Suomen suurin kulttuurituottajien kouluttaja. Vuoden 2022 hakukohteita ovat:

Uutena hakukohteena Humakissa on tänä vuonna kulttuurituottaja (AMK) verkkokoulutus, joka on suunnattu yrittäjätaustaisille hakijoille, jotka haluavat viedä yritystoimintaansa eteenpäin ja kehittää yrittäjyysosaamistaan osana opintojaan.


Meiltä valmistuneet tuottajat työllistyvät kulttuurialan asiantuntijoiksi niin kulttuurihallintoon, tapahtumatuotantoihin kuin erilaisiin projekteihinkin. Kulttuurituotanto on kulttuurisisältöjen, kulttuurialan liiketoiminnan, digitaalisten ja muiden tapahtumatuotantojen asiantuntija.

Humakista valmistuneita alumneja työskentelee lähes kaikissa suurissa – ja pienemmissä – festivaaleissa. Ne tarjoavat hyviä oppimismahdollisuuksia harjoittelupaikkojen ja erilaisten oppimistehtävien muodossa. Lisäksi monelle opiskelijalle avautuu kiinnostavia harjoittelumahdollisuuksia Humakin omassa hanketoiminnassa.

Ne ovat oivallinen tilaisuus opiskelijalle verkottua kulttuurialan toimijoiden kesken – onhan Humak omien alojensa suurimpia tutkimus- ja kehittämisorganisaatioita Suomessa. Tuhansia luovien alojen yrittäjiä on osallistunut luovien alojen yrityskiihdyttämön koulutuksiin ja valmennuksiin vuodesta 2009 alkaen. Pelkästään vuonna 2020 osallistujia oli yli 3000 12:sta eri maasta. Henkilökuntamme tuntee luovan talouden ja kulttuurialan toiminnan myös liiketaloudellisesta näkökulmasta.

Kaksi tapaa opiskella kulttuurituottajaksi – verkossa tai päiväopintoina

Humakissa voivat kaikki hakijat opiskella kulttuurituottajaksi joko perinteisesti, päiväopintoina (tämän vuoden opiskelupaikkakuntia ovat Kauniainen ja Jyväskylä) tai kokonaan verkossa (kaksi eri hakukohdetta). Toiseen verkkokoulutukseen voi hakea myös suoraan toiselta asteelta, mutta yrittäjäkoulutukseen edellytetään, että hakijalla on kokemusta yrittäjyydestä.

Digitaalisten oppimisalustojen omaksuminen sekä kyky työskennellä itsenäisesti ja tiimissä ovat olennainen osa molempia opintomuotoja. Päiväopinnoissakin, opintojen edetessä, suurin osa opinnoista siirtyy projektimaiseen oppimiseen ja työpaikalla tapahtuviin harjoitteluihin. Toisaalta digiopinnoissa harjoittelut puolestaan tapahtuvat reaalimaailmassa, oikeissa työpaikoissa.

Verkko-opinnot tarjoavat mielenkiintoisen, suomalaisen, opiskeluvaihtoehdon myös ulkosuomalaisille. Opinnot uudessa kotimaassa saattavat olla kalliita, joten verkko-opiskelu antaa mahdollisuuden opiskella taloudellisesti laadukas korkeakoulututkinto. Kaukaisimmat opiskelijat meneillään olevissa koulutuksissa ovat Yhdysvalloissa ja Australiassa.

Kiinnostuitko? Katso hakijapalveluiden Karri Sopen ja tutorimme Cecilian koulutusesittely kulttuurituotannosta

Mikäli kiinnostuit alan opiskeluista, sinun kannattaa katsoa alla oleva video (kesto noin 34 minuuttia). Asiantuntija Karri Soppi haastattelee videolla Cecilia Lindelöfiä. Cecilia opiskeli videon tekohetkellä (2020) kulttuurituottajaksi Turussa ja kertoo, millaista opinnot ovat opiskelijan näkökulmasta.

Haastatteluosio alkaa koulutuksen kalvosulkeisten jälkeen noin 8 minuutin kohdalla.

2022-03-18 15:05:14