51 maasta haettiin Bachelor’s Degree in Adventure and Outdoor Education -tutkintoon

Valkoinen pilkullinen lintu lentää oikealle.

Yhteishaku vieraskieliseen koulutukseen päättyi 17.1.2024. Humakin hakukohteista haussa oli mukana englanninkielinen Yhteisöpedagogi (AMK), seikkailukasvatus. Opinnot toteutetaan päivätoteutuksena Helsingin kampuksella ja erilaisissa luontokohteissa Suomessa ja ulkomailla. Seuraavaksi hakijat osallistuvat ammattikorkeakoulujen englanninkielisten tutkintojen yhteiseen valintakokeeseen. Opinnot alkavat syksyllä 2024.

Humakin englanninkieliseen seikkailukasvatuspainotteiseen Yhteispedagogi (AMK) opintoihin haki tammikuussa 2024 kaikkiaan 444 hakijaa. Ensisijaiseksi hakutoiveekseen Humakin oli asettanut 127 hakijaa. Humak oli hakulomakkeen ainoana hakutoiveena 58 hakijalla. Aloituspaikkoja on ryhmässä on 30. Hakemuksia tuli 51 maasta.

Nepalista jätettiin eniten hakulomakkeita

Top 3 hakijamaat hakijamäärien mukaan olivat: 1. Nepal (75), 2. Bangladesh (68), 3. Suomi (45).

“Yksittäisistä maista eniten hakijoita tänä vuonna oli Nepalista, josta Adventure Education -tutkintoon on aikaisempinakin vuosina tullut hyviä opiskelijoita”, kertoo seikkailukasvatuksen tiimivastaava, lehtori Tero Lämsä.

Nepal on tuttu kohde monien myös monien Humakin lehtorien ja opiskelijoiden keskuudessa. Opiskelija Lari Laasjärven harjoittelukokemuksista Nepalissa voi lukea uutisestamme.

Tero Lämsä pohtii, että EU/ETA-alueen maista tulevien hakijoiden määrä ei enää viime vuosina ole kasvanut. Lämsän mukaan näyttääkin, että kansainvälisen tutkinnon opiskelijajoukko muodostuu tulevaisuudessa entistäkin moninaisemmasta ja monikulttuurisemmasta joukosta opiskelijoita ympäri maailmaa. Koulutuksessa ollaan myös varsin tyytyväisiä hakijamäärään.

“Hakijamäärä on hyvä. Saamme myös tänä vuonna meille opiskelemaan motivoituneen, kansainvälisen ja osaavan ryhmän tulevia seikkailukasvatuksen ammattilaisia”, Tero Lämsä uskoo. 

People standing on a fjell landscape.
Seikkailukasvatuksen opiskelijoita Lapissa opintomatkalla. Kuva: Sini Lahti.

Opiskelijavalintojen eteneminen

Tammikuun yhteishaussa opiskelijavalinnat tehdään kansainvälisellä verkkovalintakokeella 21.3.2024 kello 12:00 (Suomen aikaan). Hakijan tulee todentaa kielitaitonsa kielikokeella tai aiemmilla opinnoilla. Lue valinnoista lisää Humakin verkkosivuilta ja The International UAS Exam (linkki avautuu ulkoisille sivuille).

Kevään ensimmäisessä yhteishaussa tuloksia julkaistaan korkeakouluissa eri aikoina. Kevään ensimmäisen yhteishaun kaikki tulokset on oltava julkaistuna viimeistään 31.5.2024. Humak julkaisee Bachelor’s Degree in Adventure and Outdoor Education -valintojen tulokset 10.4.2024 mennessä.

Koska kevään ensimmäisessä yhteishaussa ei hakutoiveita aseteta mieluisuusjärjestykseen, voi hakija tulla hyväksytyksi useampaan hakutoiveeseensa. Tuleekin huomioida, että jostain hakutoiveesta voi saada valintatiedon, ennen kuin muiden hakutoiveiden tulokset ovat vielä valmiina.

Kevään 2024 ensimmäisessä ja toisessa yhteishaussa opiskelupaikan saaneen tulee ottaa paikka vastaan viimeistään 11.7.2024 klo 15.00.

Jos hakija hyväksytään varasijalta 11.7. jälkeen, tulee hyväksytyn ilmoittaa paikan vastaanottamisesta viimeistään 7. vuorokautena hyväksymisestä klo 15.00. Varasijoilta voi tulla hyväksytyksi 30.7.2024 klo 15:00 asti tai niin kauan kuin aloituspaikkoja on vapaana.
Opiskelupaikan vastaanottamisen lisäksi opiskelijaksi valitun täytyy ilmoittautua korkeakouluun määräaikaan mennessä, jottei menetä opiskeluoikeuttaan.

Suomenkielisten hakukohteittemme yhteishaku on maaliskuussa

Kevään toinen yhteishaku järjestetään ajalla 13.3.-27.3.2024. Haku tapahtuu opintopolku.fi -osoitteessa. Hakija, joka on jo hakenut tammikuun yhteishaussa voi hakea myös kevään toisessa yhteishaussa.

Katso Humakin hakukohteet ja tutustu sähköiseen Hakijan oppaaseen.

 

Teksti: Marika Stam.
Kuvat: Sini Lahti ja Adventure Education -tutkinnon Instagram.

2024-01-18 14:45:36