Opi ymmärtämään ja hallitsemaan talouttasi avoimen AMKin kurssilla

Piirretty sateenvarjo ja vesisade.

Oletko joutunut pohtimaan miten saada säästöpossu tyytyväiseksi, saada rahasi riittämään tai tuottamaan paremmin. Mietityttävätkö omat kulutustottumuksesi tai haluaisitko luoda rutiineja taloutesi suunnitteluun sekä seurantaan? 

Henkilökohtaisen talouden hallinta (5 op) -kurssi on ollut Humakin avoimen ammattikorkeakoulun opetustarjonnassa jo vuodesta 2020 lähtien. Aina ajankohtaista aihetta, oma talous, käsitellään verkkokurssilla monesta näkökulmasta ja erilaisista tarpeista.

Opinnot voi suorittaa elokuusta 2023 lähtien aina 31.7.2024 asti omaan tahtiin. Opintojen hinta on 75 euroa ilman mahdollisia alennuksia, linkki verkkokauppaan.

Suunnittele, seuraa, ymmärrä ja ratkaise talousasioitasi

Opiskelija oppii henkilökohtaisen talouden hallinnan kurssilla suunnittelemaan ja seuraamaan sekä ymmärtämään raha-asioitaan. Kurssilla etsitään ratkaisuja talous- ja velkaongelmiin sekä  opitaan ymmärtämään perinnän, maksuhäiriömerkinnän ja ulosoton seuraukset.

Kurssilla pääsee miettimään myös tulevaisuuttaan. Tutuiksi tulevat erilaiset säästö- ja sijoitusmahdollisuudet sekä eläkkeen kertymisen periaatteet.

Kuvassa banneri, jossa kerrotaan henkilökohtaisen talouden hallinnon kurssista ja kuvaelementtinä on graafinen piirros lompakosta jota pitelee sormet.
Henkilökohtaisen talouden hallinta -kurssi suoritetaan omaan tahtiin verkko-opintoina. Opintojen (5 op) hinta on 75 euroa.

Jokaiselle sopivat ja käyttökelpoinen opintojakso

Opiskelijoilta saatu positiivinen palaute (linkki verkkokauppaan) antaa kuvan siitä, että opetus ja oppimateriaalit olivat mielekkäitä sekä aihe tärkeä ja opinnot soveltuvat kenelle tahansa omasta taloudestaan ja mahdollisuuksistaan kiinnostuneelle.

– ”Mielestäni parasta oli kuinka hyvin kurssi oli organisoitu. Aiheet olivat selkeät ja hyvin rakennettu niin että jokaisesta alueesta sai erittäin hyvän kuvan! Pidin myös tehtävistä, sillä ne edistivät ja tukivat oppimista kurssin aikana. Ei oikeastaan mitään kehitysideoita, mielestäni kaikki sujui hyvin!”

– ”Mielestäni paras osio opintojaksossa oli ehdottomasti säästämisen ja sijoittamisen osio ja sen oppimateriaalit.”

– ”Paljon uutta tietoa ja oivalluksia. Hyvin käytännönläheinen kurssi, jonka oppeja voi hyödyntää jokapäiväisessä elämässä!”

– ”Kurssi oli kokonaisuudessaan oikein mielenkiintoinen ja todella hyödyllinen. Kurssi oli rakennettu mukavasti ja tehtävien vaihtelu säilytti mielenkiinnon. Kurssin myötä kiinnostukseni sijoittamista kohtaan heräsi ja sain kurssilta paljon hyödyllistä tietoa siihen. Mielestäni kyseinen kurssi käsitteli erittäin tärkeitä asioita ja se olisi todella hyödyllinen jo yläkouluikäisille.”

– ”Oppimisympäristössä eteneminen on selkeää, materiaali oli monipuolista ja sitä oli sopivasti. Tehtävänannoista ei jäänyt mitään epäselvää.”

Kuvassa henkilökohtaisen talouden hallinta -kurssin mainosbanneri, jossa graafinen piirros henkilöstä istumassa tietokone sylissä ja hahmo nojaa suureen läpikuultavaan ja rahaa sisältävään purkkiin.
Löydät kaikki Humakin avoimen ammattikorkeakoulun opinnot verkkokaupastamme, jossa tapahtuu myös ilmoittautuminen sekä opintojen  maksaminen. Verkkokauppa on osoitteessa kauppa.humak.fi. Klikkaa yllä olevaa banneria.

Mukaan opintoihin verkkokaupan kautta

Pääset heti opiskelemaan. Ilmoittaudu ja maksa opinnot verkkokaupassamme kuitenkin viimeistään 24.5.2024. Opinto-oikeus opetusmateriaaliin tutustumiseen ja suoritusten tekemiseen on voimassa 31.7.2024 asti.

Ilmoittaudu tästä linkistä

Lisätietoja kurssista

Koulutuksen sisältö: lehtori Liisa Hämäläinen, etunimi.sukunimi@humak.fi, p. 050 4345668

Avoimen AMK:n opintoihin, ilmoittautumiseen, maksuihin, todistuksiin liittyvä neuvonta:
avoinamk@humak.fi, p. 029 451 9230.

Aiheesta lisää:

Lue lehtori Sari Peltolan kirjoittama blogi:

Henkilökohtaisten taloustaitojen opetusta tarvitaan myös ammattikorkeakouluihin

 

Lue myös uutinen:

Projektiosaamista ja talousosaamista työelämän tarpeisiin avoimessa AMKissa

Tekstitoimitus: Marika Stam.

2023-08-14 22:50:54