Humakin Swedish for Beginners on suosittu kurssi ulkomaalaisten opiskelijoiden keskuudessa: ”Ruotsin oppiminen on helppoa ja hyödyllistä”

Raidallinen kukkaruukku, josta kasvaa kolmilehtinen kasvi.

Ruotsin kielen alkeiskurssi oli pitkään toivottu lisäys Humakin opiskelutarjontaan ennen sen ensimmäistä toteutusta syksyllä 2021. Swedish for Beginners (5 op) -kurssin suosio on ylittänyt kaikki odotukset myös tänä kesänä. Ruotsin opiskeleminen avaa ovia etenkin niille, joiden työssä saattaa kohdata suomenruotsalaisia asiakkaita. Ulkomaalaisten näkökulmasta ruotsin kieli on useimmiten myös suomeen verrattuna suhteellisen helppo kieli oppia.

Åbo Underrättelser haastatteli kahta Humakin Swedish for Beginners -kesäkurssille osallistuvaa opiskelijaa. Molemmat ovat sitä mieltä, että ruotsi on suhteellisen helppo kieli oppia ja siitä on myös ammatillista hyötyä. Taustalla oleva englannin kielen taito auttaa kielen oppimisessa, sillä kieliopillisesti kielet muistuttavat toisiaan.

Ruotsin lippu liehuu lipputangossa vaaleansinistä taivasta vasten.
Ruotsi on hyödyllinen kieli myös kansainvälisillä työmarkkinoilla.

Ulkomaalaiset hyötyvät ruotsin kielen taidosta

Kim Lindblad, Humakin kansainvälisten asioiden päällikkö, sai alun perin idean ruotsin alkeiskurssista muutama vuosi sitten, kun Humak aloitti englanninkielisen seikkailukasvatuksen koulutusohjelman. Suuren kysynnän myötä suunnitelmissa on myös mahdollinen jatkokurssi.

Turun Ammattikorkeakoulussa liiketaloutta verkkovälitteisesti opiskeleva puolalainen Agnieszka Kramarenko nauttii kielten opiskelusta, joten kesäkurssille osallistuminen on ollut palkitsevaa.

”Ruotsin kielen taito on myös hyödyksi Puolankin työmarkkinoilla”, kertoo Kramarenko.

Hän asuu Wroclawissa ja pyörittää opintojensa ohella yritystä, joka tarjoaa neuvoa oleskelukorttia tavoitteleville. Kramarenkon mukaan suomalaisen korkeakoulujärjestelmän parhaita puolia on ollut hyvä opiskeluilmapiiri, opiskelijahyvinvoinnin painotus sekä ilmainen opetus.

Ilmoittautuminen syksyn Swedish for Beginners -kurssille alkaa 1.8.

Kesällä toteutettuun ruotsin kielen kurssiin osallistui peräti 170 opiskelijaa. Ruotsi on toinen Suomen virallisista kielistä ja kielen opiskelusta on hyötyä työmarkkinoilla. Lisäksi monelle ulkomaalaiselle kieli on helpompi oppia kuin suomi. Kurssi on avoin kaikille opiskelijoille ja ilmoittautuminen siihen alkaa 1.8.2022 klo 12 Humakin verkkokaupassa. Kurssi on saatavilla myös CampusOnline -tarjonnassa. Sitä voi opiskella mistä päin maailmaa tahansa. Kurssi pidetään 1.9.-31.12.2022.

Kurssin aikana opiskelija perehtyy yleisimpiin ruotsinkielisiin lausahduksiin sekä oppii perussanaston ja kieliopin pystyäkseen hallitsemaan arjen tilanteita ruotsiksi. Kurssi luo pohjan ruotsin kielen opiskelulle sekä sisältää vuorovaikutteisia, suullisia ja kirjallisia tehtäviä.

A cartoon bird on an orange backround. Open UAS, kauppa.humak.fi/en
Swedish for Beginners -kurssi löytyy Humakin englanninkielisestä verkkokaupasta (klikkaa banneria).

Teksti: Mari Ervasti