Syksylle vapaita opiskelupaikkoja – Hae lisähaussa ajalla 18.7.-2.8. ja 24.7.-4.8.2023 (klo 15.00)

Neljä piirrettyä kättä heiluu eri suuntiin. Taustalla puhekuplia.

Syksyllä opiskelemaan, vielä ehdit hakea! Syyskuussa alkaviin Tulkki (AMK), tulkkaus ja kommunikaatio-ohjaus -tutkinto-opintoihin Kuopioon sekä Kulttuurituottaja (AMK) verkkotutkintoon on vielä vapaita aloituspaikkoja. Tarkista hakuohjeista hakukohteesi mahdollinen ennakkotehtävä.

Tulkkiopintojen pohjakoulutusvaatimuksena on yleinen AMK-hakukelpoisuus (opintopolku.fi). Hakuun liittyy ennakkotehtävä, joka on palautettava Opintopolun hakulomakkeelle 4.8. kello 23.59 mennessä. Ennakkotehtävä on videotallenne.

Lisähaku Humakiin on käynnissä ajalla 18.7. (klo 8) – 4.8.2023 (klo 15). Opinnot alkavat syyskuussa 2023.

Hakulomake täytetään opintopolku.fi-portaalissa, josta löydät myös hakuun liittyvät lisätiedot, kuten ennakkotehtävät ohjeineen.

Tulkki (AMK), tulkkaus ja kommunikaatio-ohjaus, monimuotototeutus, Kuopio

Hakuaika on 24.7.-4.8.2023 (klo 15).

Kuopion yksiköstä valmistuu tulkkauksen, monikanavaisen vuorovaikutuksen ja kommunikaatio-ohjauksen asiantuntijoita. He voivat toimia tulkkeina henkilölle, joka tarvitsevat puhevammansa vuoksi tukea kommunikoinnissa ja puheen ymmärtämisessä sekä erilaisten kommunikoinnin apuvälineiden käytössä.

Tulkkausta tarvitaan kaikilla, missä ihminen toimii: kotona (esim. asumisyksikössä), työssä, yksityiselämän sosiaalisissa tilanteissa, opinnoissa, asioimistilanteissa, perhejuhlissa, vapaa-ajanvietossa, harrastuksissa sekä yhteiskunnallisessa osallistumisessa.

Vahva pedagoginen osaaminen ja vuorovaikutuksen asiantuntijuus luovat lisäksi perustan kommunikaation ohjaus-, neuvonta- ja valmennustehtäviin eri-ikäisille asiakkaille ja tahoille. Syventävät ja vapaasti valittavat opinnot tarjoavat opiskelijalle mahdollisuuden pätevöityä myös muihin asiantuntijatehtäviin. Opiskeluun tarvitaan kannettava tietokone, internetyhteys, kuulokemikrofoni sekä web-kamera.

Opintojen lähiopetuspäivät pidetään Humakin Kuopion kampuksella ja muutoin opintoja suoritetaan mm. itsenäisesti, verkko-opintoina, ryhmätöinä verkossa ja harjoitteluissa.

Lue lisää:

Tulkki (AMK) -opinnot Kuopiossa
Kommunikaatioasiantuntijuus
Lehtorien silmin Puhevammaisten tulkkaus Kuopiossa -uutinen

Hakeminen lisähaussa

Hakuaika on 24.7.-4.8.2023 (klo 15).

Lue lisää lisähakukohteesta ja täytä hakulomake:

Ennakkotehtävä

Hakijan tulee tehdä videotallenne, jolla arvioidaan visuaalista hahmottamiskykyä ja puhuttua suomen kieltä.

Videotallenteet tulee palauttaa 4.8.2023 kello 23.59 mennessä Opintopolun hakulomakkeelle.

Videotallenteen ohjeet (opintopolku.fi).

Kulttuurituottaja (AMK), kulttuurituotanto, verkkototeutus

Hakuaika on 18.7.-2.8.2023 (klo 15).

Kulttuurituotannon koulutus tuottaa korkeatasoista osaamista luoville toimialoille. Kulttuurialalla ja luovien alojen liiketoiminnassa tarvitaan välittäjäosaamista ja innovaatioita sekä suunnittelu-, tuotanto- ja asiantuntijatehtäviin kykeneviä kulttuurituotannon ammattilaisia – kulttuurituottajia.

Kulttuurituottaja (AMK) -opintojen avulla opiskelija voi rakentaa itselleen persoonallisen ammattitaidon, joka antaa asiantuntijavalmiuksia kulttuurin ja taiteen ymmärtämiseen, tuotantojen hallinto- ja johtotehtäviin sekä luovien alojen yrittäjänä toimimiseen.

Verkossa suoritettavat opinnot mahdollistavat tutkinnon joustavan suorittamisen asuinpaikasta riippumatta. Opiskelu edellyttää runsaasti suunnitelmallisuutta ja oma-aloitteisuutta sekä itsenäistä työskentelytapaa. Opinnot sopivat erityisen hyvin hakijoille, joilla on kiinnostusta ja jossain muodoin aiempaa kokemusta luovista aloista.

Valintatapa

Opiskelijat valitaan verkkovalintakokeen perusteella. Valintakokeeseen kutsutaan kaikki hakukelpoiset hakijat. Verkkovalintakoe järjestetään 10.8.2023 klo 10-13.

Lue lisää hakukohteesta ja täytä hakulomake:

Lisätietoja

Kysy lisää hausta ja hakukohteista hakijapalveluiltamme.

Humakin hakijapalvelut: hakijapalvelut@humak.fi.

Teksti: Marika Stam & Humak hakijapalvelut

2023-07-17 08:00:51