Vielä ehdit! Hae lisähaussa Humakiin viimeistään 11.8. – Tulkki (AMK), Kuopio

Piirrettyjä päitä keskustelemassa toistensa kanssa. Taustalla on puhekuplia, lintuja, kirjaintauluja sekä selkokielisiä kuvakortteja.

Syyskuussa alkavaan Tulkki (AMK) tutkinto-opintoihin on vielä muutamia aloituspaikkoja. Humakin lisähaku on ajalla 2.8.-11.8. (kello 15.00). Tee myös haussa edellytetty ennakkotehtävä.

Lisähaussa noudatettava hakuaika ja valintamenettely ovat ammattikorkeakoulukohtaisia. Kaikki lisähakukohteet ovat tarkistettavissa ammattikorkeakoulujen verkkosivuilta ja opintopolusta.

Lisähaku Humakiin on ajalla 2.8. (klo 8) – 11.8.2021 (klo 15). Opinnot alkavat syyskuussa 2021.

Lisähaku käynnissä.

Tulkki (AMK), Tulkkaus ja kommunikaation ohjaus

Humakin syksyllä alkavaan monimuotona toteutettavaan koulutukseen ”Tulkkaus ja kommunikaatio-ohjaus” on vielä muutamia avoimia aloituspaikkoja. Koulutuksesta valmistuu monikanavaisen vuorovaikutuksen, tulkkauksen sekä vuorovaikutuksen ohjaamisen asiantuntijoita, jotka voivat toimia tulkkeina esimerkiksi puhevammaisten kirjoon kuuluville henkilöille.

Tulkki (AMK), Tulkkaus ja kommunikaation ohjaus, Kuopio

Monipuolinen vuorovaikutus- ja tulkkausosaaminen, kuten selkokielen käyttö ja merkitysten välittäminen kielellisin ja ei-kielellisin keinoin lisäävät kielellistä tasa-arvoa kaikissa vuorovaikutustilanteissa, joissa osapuolet eivät syystä tai toisesta ymmärrä toisiaan tai tule kuulluiksi kielellisistä vaikeuksista johtuen. Koulutuksessa saatava vahva pedagoginen osaaminen ja vuorovaikutuksen asiantuntijuus luovat perustan kommunikaation ohjaus-, neuvonta- ja valmennustehtäviin eri-ikäisille asiakkaille ja eri tahoille.

Kommunikaatioasiantuntijoita ja tulkkausta tarvitaan kasvokkaisessa vuorovaikutuksessa sekä teknologiavälitteisesti kaikilla ihmiselämän alueilla: työssä, yksityiselämän sosiaalisissa tilanteissa, opinnoissa, asioimistilanteissa, perhejuhlissa ja vapaa-ajanvietossa, harrastuksissa sekä yhteiskunnallisessa osallistumisessa.

Tulkkauspalvelu perustuu lakeihin, jotka takaavat kuulo-, kuulonäkö- ja puhevammaisille oikeuden tulkkaukseen. Tulkkauspalvelut mahdollistavat osaltaan kielellisten oikeuksien ja kielellisen saavutettavuuden toteutumisen sekä tasavertaisen osallistumisen yhteiskunnan toimintaan.

Koulutus on monimuoto-opintoina toteuttavaa kokopäiväistä opiskelua, joka koostuu lähiopintojaksoista, verkko-opinnoista ja itsenäisestä työskentelystä. Monimuodon hakukohteena on Kuopio. Opinnot alkavat lähiopetuspäivillä 1.-3.9.2021 Humakin Kuopion kampuksella.

Hakeminen opintopolussa

Hakulomake on avoinna ajalla 2.8.2021 klo 08:00 – 11.8.2021 klo 15:00. Lisätiedot hakukohteesta ja kuvaus opinnoista on luettavissa opintopolusta. Hakulomake on täytettävissä vain hakuaikana. Huomioithan, että halulomakkeen tallentamisen määräaika (kello) on eri kuin ennakkotehtävän palautusaika.

Hakulomake opintopolussa

Ennakkotehtävän ohje ja palautusohje

Hakijan tulee tehdä videotallenne, jolla arvioidaan visuaalista hahmottamiskykyä ja puhuttua suomen kieltä. Videotallenne tulee palauttaa viimeistään 11.8.2021 kello 23.59 opintopolun hakulomakkeelle. Tehtävän ohjeistus lisätään opintopolku.fi -sivuille haun alkaessa (2.8. kello 8.00).

Opiskelijavalinta suoritetaan videoista saatujen pisteiden perusteella. Tulokset ilmoitetaan 16.8.2021.

Aiheesta lisää:

Katso videolta, millaista on opiskella puhevammaisten tulkiksi ja kommunikaatio-ohjaaksi Kuopiossa

Lisätietoja:

Humakin hakijapalvelut, hakijapalvelut@humak.fi tai p. 029 451 9300 (ma–pe 9-11 ja 13-15).

Julkaistu alunperin 14.7.2021. Muokattu 29.7. Otsikko- ja taittomuokkaus 9.8.2021.