Webinaarikutsu 30.10.2023: AMKien 12 kestävän toiminnan kriteeriä vastuulliseen TKI-toimintaan

Miksi kestävä TKI-toiminta tarvitsee kriteerit? Tiedätkö, mitä ovat ammattikorkeakoulujen käyttöön laaditut 12 kestävyyden ja vastuullisuuden kriteeriä? Vastauksia näihin kysymyksiin haetaan 30.10.2023 järjestettävässä webinaarissa, jonka aiheena ovat 12 kestävän TKI-toiminnan kriteeriä. Aiheesta käytävää keskustelua voi seurata myös somessa tunnisteella #TKIkadenjalkiporinat.

Ammattikorkeakoulut ovat sitoutuneet kestävän kehityksen tavoitteisiin myös TKI-toiminnassaan

Kestävän kehityksen ikoneita on maalattu pyöreille puunapeille ja ne on aseteltu pinnan päälle riviin.
Kuva: iStock, licensed, credit: Dilok Klaisataporn.

Kuinka TKI-toimintaa ohjataan kohti kestävän kehityksen tavoitteita, kuinka sitä voidaan raportoida ja sen vaikutteita seurata yhteisen kriteeristön avulla? Arenen kestävän kehityksen ja vastuullisuuden ohjelmassa yhdeksi tärkeimmistä TKI-toimintaan liittyvistä tavoitteista nostettiin yhteisten kestävyyskriteerien laatiminen. Ensimmäisessä vaiheessa rakennettiin työkaluja, joiden avulla ammattikorkeakoulut voivat omassa toiminnassaan rakentaa soveltuvia kriteerejä. Tästä työstä syntyi julkaisu Kestävä ja vastuullinen tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminta ammattikorkeakouluissa.

Toisessa vaiheessa on keskitytty rakentamaan yhteistä kriteeristöä, jonka käyttöönotto ammattikorkeakouluissa mahdollistaa myös yhteisen kestävyydestä ja vastuullisuudesta viestinnän. Tämän työn pohjana on toukokuussa 2023 pidetty webinaari, jossa ammattikorkeakoulujen edustajat rakensivat yhdessä pohjan kriteeristölle. Työ on nyt loppusuoralla ja kriteereitä on pilotoitu noin kymmenessä ammattikorkeakoulussa.

Ilmoittaudu seminaariin viimeistään 26.10.2023

Tule mukaan kuulemaan kriteereistä ja niiden sisällöstä sekä pilotoinnin tuloksista. Samalla pääset vielä kommentoimaan kriteerejä ja antamaan ohjeita kriteeristön valmiiksi saattamiseen. TKI-kädenjälkiporinat -web järjestetään maanantaina 30.10.2023 klo 13-15. Tilaisuuden järjestää Arenen kestävä ja vastuullinen TKI-toiminta -työryhmä eli TKI Dynamis.

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 26.10.23 tämän linkin kautta (Webropol-lomake, ulkoinen sivusto).

#TKIkadenjalkiporinat

Alustava ohjelma:

  • 13:00 Tervetuloa, rehtori Turo Kilpeläinen (Lab ammattikorkeakoulu)
  • 13:10 TKI toiminnan 12 kestävyyden kriteeriä, koulutusjohtaja Timo Parkkola (Humak)
  • 13:30 Kriteerien pilotoinnit – tulokset TKI-hankkeista
  • 14:00 Tauko
  • 14:05 Kriteerien pilotoinnit – TKI-asiantuntijoiden huomioita
  • 14:30 Arenen kommentit, toiminnanjohtaja Ida Mielityinen (Arene)
  • 14:45 Keskustelua ja loppusanat

Tilaisuuden ennakkomateriaali lähetetään ilmoittautuneille ilmoittautumisen päätyttyä.

2023-10-06 09:48:59