Elääkö kulttuuri- ja taidemaailma kuplassa ja miten sen saisi puhki? Laumapodi

Kolme keski-ikäistä henkilöä, joista yksi on nainen poseeraa kameralle. Nimet Katri Kaalikoski, Pekka Vartiainen ja Juha Iso-Aho. laumapodi ja Humak-logot sekä teksti elääkö kulttuuri ja taidemaailma kuplassa ja miten sen saisi puhki. Lisäksi teksti Laumapodin uusi jakso kuunnteltavissa.

Tässä jaksossa pohditaan Humanistisen ammattikorkeakoulun yliopettajan Pekka Vartiaisen johdolla kulttuurin merkitystä yhteiskunnassa.

Miten kulttuurikoulutus on muuttunut vuosien saatossa ja mitä uudistuksia se vielä tarvitsee? Mikä merkitys on taiteella koulumaailmassa ja miten sitä voi lisätä eri aloille? Entä mikä on kulttuurituotannon vahvuus ja mikä heikkous tässä monikulttuurisessa ajassa?

Kulttuurituotanto on nuori ja nopeasti kasvava ala, joka muuttuu maailman mukana jatkuvasti ja profiloituu koko ajan ammattimaisemmaksi ja laajemmaksi kokonaisuudeksi.

Taiteesta ja kulttuurista keskustelemassa mukana myös Humanistisen ammattikorkeakoulun kulttuurituotannon koulutuspäällikkö Katri Kaalikoski sekä kulttuurituotannon lehtori Juha Isoaho.

Kuuntele jakso alla olevassa soittoikkunassa tai kirjaudu Humakin Soundcloud-tilille:

Lataa jakson Elääkö kulttuuri ja taidemaailma kuplassa litterointi Word-dokumenttina.

Sarjassa aikaisemmin ilmestyneet jaksot

Podcast-sarjalla juhlistetaam Humakin 25-vuotistaivalta

Laumapodi on Humakin 25 juhlavuoden tuotantoa. Podcastsarjassa katsastamme Humakin rooliin yhteisöjen rakentajana ja päästämme jaksoissa ääneen omia ja sidosryhmiemme asiantuntijoita. Laumapodi – Näköalapaikalla tulevaisuuteen -sarjassa etsimme ratkaisuja erilaisten yhteisöjen kehittämiseen teemalla “Millaisia ratkaisuja pienellä korkeakoululla on isoihin, pirullisiin ongelmiin?”

Hyvinvoivat yhteisöt tukevat ihmisten hyvinvointia. Pahoinvointi, eriarvoisuus, syrjäytyminen ja synkkä näkemys omasta tulevaisuudesta heikentävät yhteisöllisyyttä ja osallisuutta.

Podcast-jaksoissamme pohditaan , miten yhteiskunta ja lukuisat eri yhteisöt, joihin kuulumme, vaikuttavat hyvinvointiimme. Miten yhteisöjä voidaan kehittää, jotta ne tukevat sekä yksilön hyvinvointia että rakentavat ympärilleen kestävämpää maailmaa? Mitä tarvitaan yhteisöllisyyden vahvistamiseksi, osallisuuden kasvattamiseksi, saavutettavamman yhteiskunnan tai kestävämmän maailman rakentamiseksi?

2023-10-04 08:53:08