Nuorisotyön viikko 9.-15.10.2023 – Humak tuottaa viikolle runsaasti omaa sisältöään

Valtakunnallista Nuorisotyön viikkoa vietetään viikolla 41 eli 9.-15.10.2023. Nuorisotyön viikko on valtakunnallinen teemaviikko, jolla nostetaan esiin nuorisotyöntekijöiden, järjestöjen, kuntien ja seurakuntien tekemää arvokasta työtä nuorten hyväksi. Tänä vuonna Nuorisotyön viikon teema on Tätä on nuorisotyö.

“Nuorisotyön viikko tuo näkyvyyttä koko nuorisotyön kentälle ja kiinnittää huomiota nuorisotyön merkityksellisyyteen nyky-yhteiskunnassa. Humakille nuorisotyön viikko on mahdollisuus juhlistaa nuorisotyön osaamista ja koulutusta sekä kokea yhteisöllisyyttä nuorisoalalla,” kertoo yliopettaja Merja Kylmäkoski.

Nuorisotyöviikon Humakin ohjelman mainosbanneri. Graafinen kuvitus heiluvasta hamosta, jonka vierellä piirroskukkia heilumassa.Humakin ohjelma:

SocNet98 -blogisarja

Maanantai Osa 1: Sari Höylä: SocNet98-verkosto antaa vahvaa tukea Humakin nuorisotyön koulutuksen kansainväliseen oppimiseen

Tiistai Osa 2: Kari Keuru & Kristiina Vesama: Photovoice – valokuvaus kommunikoinnin ja kunnioituksen välineenä

Keskiviikko Osa 3: Tiina Toivola: Miten luoda turvallinen ja inklusiivinen ympäristö seksuaali- ja sukupuolivähemmistöä edustaville nuorille?

Torstai Osa 4: Anna-Maija Riutta: Vieraanvaraisuutta oppimassa – mietteitä SocNet98-viikosta

Perjantai Osa 5: Virpi Ruuska & Emilia Lehtonen: Kansainvälistä osaamista rakentamassa

Nuorisotyön Speakers’ Corner

Keskiviikko klo 13.00-15.00 / Zoom
Kuvassa Speakers´Corner mainosbanneri, jossa kuvituksena puhekulplaan puhuva hahmon pää.

Seuraa tapahtumaa:  Linkki Speakers`Corneriin

13.00 Tervetuloa ja lyhyt intro aiheeseen (Sirpa Ali-Melkkilä) 

13.05 OKM puheenvuoro (Henni Axelin) 

13.15 tutkija 10 min (Tomi Kiilakoski)  

13.25 tutkija 10 min (Juha Nieminen) 

13.35-13.45 tauko 

13.45 Mieli ry (Katri Peräaho) 

13.50 Ehyt ry (Kim Kannussaari) 

13.55 Xamk (Marja Moisala) 

14.00 Centria (Annika Yliniemi) 

14.05 Kirkkohallitus (Jarmo Kokkonen) 

14.10-14.15 tauko  

14.15 Humak (Eeva Sinisalo-Juha)  

14.20 Nuorisotiedon kirjasto 2.0 (Humak) 

14.45 Into (Reetta Pietikäinen) 

14.50 Kanuuna (Suvi Lappalainen) 

14.55 Päätössanat (Merja Kylmäkoski) 

Järjestintä esitellään Nuorisotyön viikolla myös Tiedontuotannon webinaarissa

Torstaina klo 10.00.11.00

https://www.nuorisokanuuna.fi/tapahtumat/tiedontuotannon-webinaari

Järjestin – nuorisoalan järjestökentän tiedontuotanto

Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi & Kentauri / Humak

Tule tutustumaan Järjestimeen, nuorisoalan järjestökentälle kehitettyyn tiedontuotantojärjestelmään! Tilaisuudessa esitellään nuorisoalan järjestöjen käyttöön kehitetyn, maksuttoman Järjestimen toimintoja ja kerrotaan kehitystyön taustoista. Järjestimen pilotointi aloitettiin syksyllä 2023 ja ensimmäinen tiedonkeruuvuosi on tulossa vuonna 2024. Järjestimessä kerätään tietoa järjestön perustiedoista ja toiminnasta, minkä lisäksi järjestöt voivat itse tehdä kyselyitä monipuolisella kyselytyökalulla tai hyödyntää jo valmiita kyselypohjia. Järjestimen sisällöissä on huomioitu muun muassa OKM:n valtionavustushakemuksen ja –selvityksen sisältöjä ja aiemmin järjestökentälle tehtyjä kyselyitä.

Järjestimessä kerätty tieto jää järjestön käyttöön. Tietoa voidaan hyödyntää muun muassa järjestön rahoitus- ja hankehaussa, strategisessa työskentelyssä, toimintakertomuksen tietojen koostamisessa ja vaikuttavuuden osoittamisessa. Aikasarjojen avulla järjestöt voivat seurata oman järjestönsä toiminnan kehittymistä. Järjestimessä kerättyä tietoa visualisoidaan kootusti nuorisotilastot.fi -sivustolla käytännön nuorisotyön ja päätöksenteon tueksi.

Tilaisuus on suunnattu kaikille nuorisoalan järjestötoimijoille sekä Järjestimen toiminnasta kiinnostuneille. Tilaisuudessa osaamiskeskus Kentaurin / Humanistinen ammattikorkeakoulun asiantuntija Niina Autiomäki esittelee Järjestimen toimintaa ja kertoo sen tarjoamista mahdollisuuksista järjestöjen tiedon tuotantoon. Keskustelua johdattelee nuorisoalan kattojärjestö Allianssin palvelujohtaja Tuija Kautto.

Diggiloo – Inspiration and Ideas for Digital Cultural Youth Work

Torstaina klo 16.00-18.30

Diggiloon tekemän kulttuurisen nuorisotyön käsikirjan julkistustilaisuus ja kansainvälinen kokous. Tapahtuman osoite Maunula-talo Metsäpurontie 4, 00630 Helsinki. Tapahtumasta lisää Maunula-talon sivuilla.

Tapahtumaan linkki: Striimilinkki

Lisätietoja viikosta:

Nuorisoala.fi -tapahtumakalenteri Nuorisotyön viikolla. (avautuu ulkoisille sivuille)

Kuvasssa Nuorisotyöviikon banneri 9.-15.10.2023 ajalle. Kuvassa teksti viikosta ja epätasaisesta viivasta muodostuva kuva ja taustalla kaksi hahmoa kaulan seudulta sekä olkapäistä kuvattuna häivytettyinä kuvina.
Kuva: Allianssi.fi.

Tekstitoimitus: Marika Stam.

2023-10-09 08:28:19