Tarinat tarjoavat hyödynnettävää matkailuyrittäjille

Tarinoista tuotteiksi

Paikka – Tieto – Tarina -seminaarissa Teatteri Imatrassa tiistaina 17.3.2020 klo 12 – 16 tarjotaan monipuolinen, poikkitaiteellinen ja maamme rajojen ulkopuolellekin kurottautuva kattaus niin Rural Explorer -hankkeen aikaansaannoksista kuin matkailuelämysten tarjonnasta.

Humak on Rural Explorer -hankkeen päätoteuttaja. Toisena toteuttajana on LAB-ammattikorkeakoulu. Hankkeen toteuttamisaika on 1.11.2017 – 31.5.2020.

– Hankkeessa on koottu eri lähteistä ja erilaisin metodein tarinoita Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson alueelta ja jatkojalostettu tarina-aihioita teksteiksi, videoiksi, animaatioiksi, piirroskuviksi, sarjakuvaksi ja lauluksi, kertoo hankkeen projektipäällikkö, Humakin lehtori Juha Iso-Aho.

Lehtorimme Pekka Vartiainen on Iso-Ahon mukaan kirjoittanut arkisto- ja haastattelumateriaaleista löytyneet tarina-aihiot pieniksi tekstimuotoisiksi kertomuksiksi. Nämä ovat toimineet mm. videoiden ja visualisointien pohjana.

Muutamat yrittäjät ovat jo ottaneet tarinoita käyttöön ohjelmapalvelutuotteissaan, kuten myös tärkeät yhteistyökumppanimme Saimaa Geopark ja Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiö, Iso-Aho kuvaa tuloksia.

Seminaariin ovat tervetulleita kaikki kulttuurimatkailusta ja tarinallistamisesta kiinnostuneet.

Seminaarissa kuullaan:

  • Miten Kreetalla on yhdistetty saaren tarinat ja ruokakulttuuri pienimuotoiseen maaseutumatkailuun? Asiantuntijana useita kirjoja kreetalaisesta ruoasta, tarinoista ja myyteistä kirjoittanut Merja Tuominen-Gialitaki Kreetan Maku Oy:stä.
  • Minkälainen laulu syntyy historiasta tunnettujen hahmojen kohtaamisesta Ruokolahdella? Juuri kolmannen albuminsa ”Ruokolahden leijona” julkaisseen lauluntekijä Tuija Rantalaisen Rural Explorer –hankkeelle säveltämän ja sanoittaman laulun kantaesitys.
  • Miten Rural Explorer -hankkeen tarinat saivat moninaiset muotonsa ja miten ne jäävät hyödyttämään matkailuyrityksiä sekä tarjoamaan elämyksiä matkailijoille? Hankkeen toteuttajat sekä yrittäjät kertovat.

Ilmoittautumiset pyydetään tiistaihin 10.3.2020 mennessä: https://forms.gle/jXDSKtEziCdrPLh8A

Seminaariin on vapaa pääsy  ja osallistujille on järjestetty kahvitarjoilu.

Rural Explorer –tarinoita Facebookissa: https://www.facebook.com/RuralExplorerStories/

Seminaarin järjestää Humanistisen ammattikorkeakoulun ja LAB-ammattikorkeakoulun toteuttama Kaakkois-Suomen maaseudun kulttuurimatkailua kehittävä Rural Explorer –hanke. Hanketta on rahoittanut Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto/Kaakkois-Suomen ELY-keskus.

Aiheesta lisää sivuillamme: