MESH pääkuva, lila, oranssi. sinertävä, kuvitusta väriläiskämäisesti ja Humakin logo.

Löytyisikö pelillisyydestä vastaus koronavirustilanteen asettamiin kulttuurituotannon haasteisiin? Minkälaisia tulevaisuudennäkymiä sen myötä voi avautua kulttuurialalle? Muun muassa näitä kysymyksiä pohditaan 11.11.2020 ensimmäistä kertaa järjestettävän kulttuurialan, taiteen, tieteen ja teknologian ammattilaistapahtuma MESHin ohjelmassa. Virtuaalisesti järjestettävässä seminaarissa puhuvat Otto Tähkäpää, Bek Berger, Riku Riihilahti sekä KooPee Hiltunen ja Antti Majava.

Vuoden 2020 MESH-tapahtuman teemana on pelillisyys – yksi yhteiskunnan suurista megatrendeistä, joka käsitetään laajasti paitsi teknologian, myös leikin ja taiteen tekemisen kautta. Aihetta tarkastellaan niin yritysten kuin yksityishenkilöidenkin näkökulmasta.

Virtuaalikokemuksia, inspiroivia työpajoja ja ajankohtaisia näkökulmia alan ammattilaisilta

MESH haastaa verkostoitumaan ja osallistumaan tulevaisuuden visiointiin tarjoamalla näkökulmia peliteknologian, kulttuurituotannon, tulevaisuudentutkimuksen ja taiteen tekemisen rajapinnoilta.

Tulevaisuuden- ja historiantutkija Otto Tähkäpää herättää ajatuksia muun muassa monialaisesta yhteistyöstä ja pelillisyydestä mutta ennen kaikkea tulevaisuudesta. Tuottaja, vastanimitetty New Theatre Institute of Latvian taiteellinen johtaja Bek Berger käsittelee puheenvuorossaan poikkitaiteellisuutta sekä pelillisyyttä osana taiteilijan työskentelyä. Riku Riihilahti tuo keskusteluun elokuva- ja televisioalan tulevaisuudennäkymiä. Neogames-yhdistyksen johtaja KooPee Hiltunen kertoo maamme pelialan viimeiset kuulumiset. Taiteilija, väitöskirjatutkija sekä BIOS -tutkimusyksikön ja Mustarinda-seuran perustajajäsen Antti Majava nostaa esiin taiteen radikaalina transitiostrategiana.

Kulttuurin, teknologian, tieteen ja tulevaisuuden visioita päästään myös jakamaan yhteisissä työpajoissa. Erilaiset tulevaisuudennäkymät yhdistyvät seminaaripäivän päättävässä paneelikeskustelussa, jonka tulee luotsaamaan Humanistisen ammattikorkeakoulun tuore lehtori Marcin Poprawski.

MESH-tapahtuman vuonna 2020 järjestävät Humanistisen ammattikorkeakoulun kulttuurituotannon (YAMK) tammikuussa 2020 aloittaneet opiskelijat.

Tapahtuma on osin englanninkielinen.

Ilmoittaudu tapahtumaan

Katso tapahtuman koko ohjelma: mesh.humak.fi

Lisätietoja:
www.mesh.humak.fi
mesh@humak.fi

Facebook ja Instagram: @meshfinland
Osallistu keskusteluun MESH Cornerissa MESH Finlandin Instagramissa livenä koko tapahtuman ajan!

Voimavaroja kulttuurituottajan työhön koronakriisin keskellä

Resilienssi – kulttuurituottajan paras ystävä