Kevään 2020 toinen yhteishaku on käynnissä 1.4. klo 15 asti. Tähän uutiseen on kerätty hakijoille tärkeää tietoa Humakin yhteisöpedagogi (AMK) -opinnoista.
Yhteisöpedagogi (AMK) on 210 opintopisteen laajuinen koulutusohjelma, jonka suunniteltu kesto on 3,5 vuotta. Opinnot antavat opiskelijoille monipuoliset valmiudet ihmissuhde- ja vuorovaikutustyössä menestymiseen.
Yhteisöpedagogin työssä tarvitaan laajaa osaamista ja tietämystä ihmisten kanssa toimimisesta, yhteiskunnan toiminnasta, sekä tietoa kulttuureista ja osallisuudesta. Opinnoissa on mahdollisuus suuntautua nuorisotyön ammattilaiseksi tai järjestötyön asiantuntijaksi. Käytännönläheiset opinnot tarjoavat myös mielenkiintoisia harjoittelumahdollisuuksia alan kentällä ja Humakin omasa hanketoiminnassa.
Humakin yhteisöpedagogiopiskelussa keskeistä on ihmisläheisyys ja toiminnallisuus. Kursseilla ei pelkästään istuta luokkahuoneessa, vaan opiskelijat pääsevät heti opintojensa alusta alkaen kehittämään osaamistaan käytännössä.
Opiskelijat työstävät erilaisia projekteja ryhmätyönä ja suorittavat käytännön harjoittelujaksoja, joiden avulla he rakentavat verkostoaan ja kehittävät ammatillista osaamistaan. Opiskelijat voivat halutessaan myös edistää opintojaan osallistumalla Humakin hanketoimintaan.
Yhteisöpedagogiopiskelijat Marjukka Lehtonen ja Nea Tuorila kokevat olevansa oikealla alalla. Heidän mukaansa tiivis ja rohkaiseva yhteisö edesauttaa opinnoissa edistymistä.
’’Yhteisöpedagogeja tarvitaan tulevaisuudessa jatkuvasti enemmän. Pidän siitä miten käytännönläheistä meidän opiskelumme ovat. Humakissa parasta on semmoinen tietty lämminhenkisyys – kukaan ei jää yksin, vaan kaikessa toiminnassa mennään ihminen edellä’’, Marjukka kertoo.
Nea kiittää yhteisöpedagogin opintoja niiden monipuolisuudesta.
’’Opintojaksolla saatetaan käsitellä ensin vaikka ihmisoikeuksia ja moninaisuutta ja toisena päivänä opetellaan editoimaan videoita ja viestimään sosiaalisessa mediassa. Tuntuu että kaikesta mitä tehdään on oikeasti hyötyä myöhemmin työelämässä’’, Nea sanoo.
Katso videolta Humakin hakijapalveluiden asiantuntijan Karri Sopen kalvosulkeiset YP-opinnoista ja opiskelijoiden kokemukset koulutuksesta ja siitä, mitä se oikeasti on.
Yhteisöpedagogitutkinnosta valmistuu arvostavan kohtaamisen ammattilaisia nuorisotyön ja järjestötyön erilaisille kentille sekä yhä moninaisempiin ammatillisiin toimintaympäristöihin yhteiskunnan eri sektoreilla.
Yhteisöpedagogi ymmärtää yksilön kasvuun, kehitykseen ja hyvinvointiin vaikuttavat tekijät, sekä ehkäisevän työn merkityksen ja sovellusmahdollisuudet erityisesti nuorten parissa tehtävässä työssä.
Humakista valmistuneet yhteisöpedagogit ovat työskennelleet mm. seuraavissa tehtävissä:
Yhteisöpedagogi (AMK) -tutkinnon voit suorittaa Humakissa päiväopintoina tai rajallisen määrän lähijaksoja sisältävinä monimuoto-opintoina.
Päivätoteutuksessa oppiminen toteutuu lähiopetuksena kampuksilla ja digitaalisissa oppimisympäristöissä. Päivätoteutuksessa itse- ja ryhmäreflektointitaidot uuden oppimisen äärellä korostuvat, eikä aikaisempaa toimialan kokemusta vaadita. Opinnot sisältävät yhteisöllisen oppimisen lisäksi myös itsenäistä opiskelua. Päivätoteutuksessa opiskelija saa sekä valmentajien että valmennusryhmän yhteisöllisen tuen opintojen edistämiseen. Opiskelija kehittää omaa osaamistaan aidoissa toimialan oppimisympäristöissä ja rakentaa tärkeää työelämäverkostoa.
Yp-verkkotutkinto monimuoto-opintoina soveltuu henkilöille, joilla on jo pitkäaikaista toimialan työkokemusta, luottamustehtäviä ja aikaisempia tutkintoon soveltuvia korkeakouluopintoja. Ryhmävalmennuksessa ja opintojaksoilla hyödynnetään opiskelijaryhmän vertaisuutta ja työkokemusta opinnoissa.
Yhteisöpedagogi (AMK)-koulutuksessa ovat mukana myös Bachelor of Adventure and Outdoor Education (hakuaika tammikuussa) sekä YP-TYKE eli työyhteisön kehittäjäkoulutus. Jälkimmäinen on suunnattu jo työelämässä oleville ammattilaisille, jotka haluavat erikoistua HR-osaamiseen ja työsuhdetaitoihin.
Lisäksi haussa on kaksi vuotta työelämässä olleille suunnattu maisteritasoinen Yhteisöpedagogi (Ylempi AMK) eli YAMK-koulutus.
Humakiin valitaan yli 50 prosenttia uusista opiskelijoista joko toisen asteen ammatillisella todistuksella (1.8.2015 jälkeen suoritettu, ei näyttötutkinto) tai ylioppilastutkintotodistuksella. Loput hakijoista valitaan valintakokeella.
Hakija ilmoittautuu valintakokeeseen hakulomakkeen (opintopolku.fi) täyttäessään ja valitsee sieltä sopivan ajankohdan ja paikkakunnan valintakokeeseen. Valintakoepaikaksi voit valita sinua lähimpänä olevan ammattikorkeakoulun koepaikan.
Kevään toinen yhteishaku alkaa 18.3.2020 kello 8.00 ja päättyy 1.4.2020 klo 15.00. Voit täyttää hakulomakkeen osoitteessa www.opintopolku.fi. Hakulomake täytyy olla tallennettuna ennen hakuajan päättymistä.
Yhteishaussa voit valita kuusi hakukohdetta. Hakutoiveiden keskinäinen järjestys kannattaa miettiä tarkkaan, sillä priorisointi on sitova ja hakijalle tarjotaan ylintä hakutoivetta paikoista, joihin voit tulla valituksi. Hakutoivejärjestys ei voi muuttaa hakuajan jälkeen.
Mikäli sinulla on kysyttävää hakemisesta tai Humakin hakukohteista, voit soittaa meille tai lähettää sähköpostia.
Yhteisöpedagogiopiskelijoiden terveiset hätätilaan julistetusta Espanjasta