Korostuuko digitaalisuus nuorisotyöntekijöille tulevaisuudessa? Laumapodi

Vasemmalla Laumapodin ja Humakin logo. Keskellä teksti "Laumapodin uusi jakso nyt kuuneltavissa!". Oikealla Laumapodin jaksokuva "Korostuuko digitaalisuus nuorisotyöntekijöille tulevaisuudessa?". Neljä henkilöä hymyilee kameralle ja poseeraa rivissä: Aino Tormulainen, Konsta Ylimaunu, Timo Parkkola ja Minna Ilva. Laumapodin ja Humakin logo alareunassa.

Tässä jaksossa pohditaan Humanistisen ammattikorkeakoulun TKI-asiantuntijan Konsta Ylimaunun ja Humakin koulutusjohtajan sekä TKI-liiketoiminnasta vastaavan Timo Parkkolan kanssa ammattikorkeakoulujen osaamisen hyödyntämistä yhteiskunnassa. Miten yritykset ja yhteisöt voivat kehittää omaa toimintaansa yhteistyössä ammattikorkeakoulujen kanssa?

Helsingin kaupungin hallinnoima Verke on digitaalisen nuorisotyön osaamiskeskus. Humak toteutti alkuvuodesta 2023 Verken toimeksiannosta selvitystyön nuorisotyötä tekevien järjestöjen digitalisaatiosta.

Digitaalisen nuorisotyön keskeisin tavoite on nuorten toimijuuden tukeminen digitalisoituneessa yhteiskunnassa ja nuorisotyössä digitaalisuus tulisi ymmärtää paitsi välineenä, myös sisältönä ja toimintaympäristönä.

Mukana keskustelemassa digitaalisen nuorisotyön osaamisesta ja sen kehittämisestä yhteistyössä ammattikorkeakoulujen kanssa ovat Verken Minna Ilva sekä Humakin tutkija Aino Tormulainen.

Kuuntele jakso:

Lataa jakson Korostuuko digitaalisuus nuorisotyössä tulevaisuudessa litterointitiedosto word-dokumenttina.

Aikaisemmin ilmestyneet jaksot

Valkoisia piirroshahmoja mustalla taustalla. Valkoinen maaliroiske. Teksti Laumapodi.

Podcast-sarjalla juhlistetaan Humakin 25-vuotistaivalta

Laumapodi on Humakin 25 juhlavuoden tuotantoa. Podcastsarjassa katsastamme Humakin rooliin yhteisöjen rakentajana ja päästämme jaksoissa ääneen omia ja sidosryhmiemme asiantuntijoita. Laumapodi – Näköalapaikalla tulevaisuuteen -sarjassa etsimme ratkaisuja erilaisten yhteisöjen kehittämiseen teemalla “Millaisia ratkaisuja pienellä korkeakoululla on isoihin, pirullisiin ongelmiin?”

Hyvinvoivat yhteisöt tukevat ihmisten hyvinvointia. Pahoinvointi, eriarvoisuus, syrjäytyminen ja synkkä näkemys omasta tulevaisuudesta heikentävät yhteisöllisyyttä ja osallisuutta.

Podcast-jaksoissamme pohditaan , miten yhteiskunta ja lukuisat eri yhteisöt, joihin kuulumme, vaikuttavat hyvinvointiimme. Miten yhteisöjä voidaan kehittää, jotta ne tukevat sekä yksilön hyvinvointia että rakentavat ympärilleen kestävämpää maailmaa? Mitä tarvitaan yhteisöllisyyden vahvistamiseksi, osallisuuden kasvattamiseksi, saavutettavamman yhteiskunnan tai kestävämmän maailman rakentamiseksi?

2023-11-22 17:18:33